![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Ceny nośników dvd
Za niedługo będe miał LG 4163B. I tak się zastanawiam skąd kupujecie płyty dvd i za ile, czy w sklepach czy może na giełdzie ? I na jakich najczęsciej wypalacie.
pozdro |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
Zwykle kupuję przez Allegro - chyba najtaniej. Chociaż zdarzało mi się brać z Vobisu Dysany, ale to pojedyncze sztuki. Powiedzmy, że gdy masz ochotę na zakup >50szt. Allegro bardziej się będzie opłacać. No i wybór nośników jest bardzo duży. Najtańsze płytki kupowałem za 1,80, jednak teraz można nabyć nawet za 88gr. Inna sprawa, że jeśli dane uważasz za wartościowe - lepiej jest szarpnąć się na nieco lepszy nośnik. To już nie te czasy, gdy płytka kosztowała 180zł (CDR), a nagrywarka 15.000 (CD, 1x, philips :-)
|
![]() |
![]() |
#3 | |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Cytat:
W MM verbatim pastel po 15 zł za 5 slimów W sklepie komputerowym platinum 25 szt cake 44 zł |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
A te platinumki to są dobrej jakości czy raczej powinienem kupować verbatimy. A może są lepsze płytki za podobną cene. Nagrywarka będzie mi służyć w większości do nagrywania filmów anime oraz robienia kopi na ps2. Co do verbatimki to raczej jestem pewny że powinna dobrze się spisywać a co z platinumkami ?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
Platinum 8x +R ma raczej dobrą opinię. W moim przekonaniu -R wypada nieco gorzej.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
W Proline te Platinum x8 +R od Ricoha są po 1,50 zł w przypadku zakupu cake-box 50.
W tej cenie nie mają sobie równych. To jest naprawdę dobra płytka. |
![]() |
![]() |
|
|