![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
głupie pytanko
Po raz pierwszy dokonam zkupu nagrywarki DVD. Jestem w tym temacie troszeczkę surowy, a więc proszę o pomoc. Z dotychczasowej analizy sprzętu wybrałem 2 napędy: TDK DVD+/-RW DualDrvie DVW+A040212N lub Pioneer DVD+/-RW DVR-A06 BOX. Czy możecie mi coś opowiedzieć na ich temat (oczywiście proszę o to ich użytkowników). Nadmienię że zależy mi na dobrym, legalnym dołączonym oprogramowaniu. Aha napęd ma służyć do zgrywania obrobionych amatorskich filmów nagranych kamerą cyfrową. Z góry dziękuję za pomoc.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Z TDK akurat stycznosci nie mialem, ale mialem w reku pare nagrywarek dvd: NEC 1300, Liteon 401/411, Pioneer A06, Plextor 708. I najlepsze wydaly mi sie Plextor, zaraz po nim Pioneer, a potem NEC.. a LiteOn problemy z tym sa, jedne dzialaja inne nie, poprostu loteria. Ale skoro zdecydowales sie na dwa napedy, to moze cos powiem o tym Pioneerze. Nagralem na niej 40 plytek dvd (same dane) i wszystkie plyty (Verbatim, TDK) wypalily sie poprawnie, takze sprawdzilem na nosnikach niskiej jakosci i problemow nie bylo. Znajomy ma ta nagrywarke (wczesniej mial LiteONa 411, ale ze plyty z niego nie czytaly sie w stacjonarnym dvd wyniemnil na pioneera i problem znikl) i z nagrywaniem filmow tez nie ma problemow.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
|
|