![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.10.2004
![]() |
![]()
Witam wszystkich
![]() A mianowicie mam aktualnie kino domowe Panasonic które to czyta DVD-R i DVD RAM pomijam pozostałe formaty, właśnie chciałem kupić nagrywarkę która by wypalała dobrze te formaty co byście mi polecili. Byłem nastawiony na LITKA bo można z nim zrobić prawie wszystko i jest do niego duzo softu, ale piszecie że z DVD-R nie radzi sobie dobrze a DVD RAM wogóle nie nagrywa. Więc drugim moim typem jest LG nagrywa DVD RAM to chyba największa zaleta jeżeli chodzi o moje kino domowe. Co Wy na to jakieś rady bardzo proszę. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no wyjasnijmy sobie po co ci kupowac plytki DVD-RAM
![]() a co do -R i +R to litek wypala na nich dobrze jak masz jakies FIRMOWE a nie z fabryki "kogucik" ceny +R i -R sa podobne jesli nie takie same i koszt jest niski verbatim 4x 2,7 platinum 8x wychodzi tez grosze za sztuke nosniki firmowe dluzej ci wytrzymaja, bo przewaznie sa lepszej jakosci |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Co do DVD RAM to miałem na myśli tylko fakt że można skasować i nagrać coś nowego.
A jesli chodzi o litka to parę postów poczytałem w których pisze żę na -R wypala z kiepską jakością a na ile to prawda ?? |
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
nawet na plusach "niemarkowych" wypali ci z tragiczna jakoscia, na minusach jest podobnie
trzeba kupowac plyty markowe do litkow i nie powinno byc problemow pozniej z ich odczytem ja mam 451@832 i wypala bezproblemowo na roznych nosnikach, ale zostalem przy verbatimach 4x (ze stajni Mitsubishi MCC2) - pala sie ladnie i u mnie chodza bezproblemowo |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40935 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=pioneer i dalej http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...4&highlight=LG http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=podpisuje http://cdrinfo.pl/software/slownik/s...?ID=4151121106 - to szczególnie: jak płytki DVD+R/RW stacjonarka "minus" łyka Na razie tyle Resztę doczytaj sam ![]() Oprócz DVD-RAM istnieje jeszcze coś takiego jak DVD/RW ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Zgadza się tylko że moje DVD stacjonarne czyta tylko DVD-R i DVD RAM tak przynajmniej pisze w instrukcji a ja jeszcze nie testowałem co innego może czytać bo jestem na etapie kupna nagrywary i tu koło się zamyka bo co kupić postawić na DVD RAM czyli np LG czy nie ??
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
A czy jest gdzieś spis jakie nagrywarki obsługuje DVDBitsetter bo pisze tylko żę wybrane tzn które ??
|
![]() |
![]() |
#8 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
kazdego plusa da sie przerobic na DVD-ROM przy odpowiednim sprzecie i biosie
litek ma bitsetting i robi z DVD+R -> DVD-ROMy jak sie chce |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tak właśnie będzie widziany przez twoją stacjonarkę ![]() Która chyba płyty tłoczone czyta, co Mariow1? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Czyli jeżeli dobrze rozumiem to mogę nagrać na każdej płycie tzn DVD-/+R czy DVD-/+RW potem bitsetter i robi się DVD ROM a wtedy mój stacjonarny odtwarza bez problemu ??
A czy można wiedzieć co kolega ma za sprzęcik ewentualnie co preferuje, bo zastanawiam się nad litkiem 1633 lub 832 ?? |
![]() |
![]() |
#11 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
tylko z DVD+R i DVD+RW da sie zrobic DVD-ROM minus zostaje minusem a wybralbym to pierwsze czyli 1633s, co do mojego sprzetu to mam 451 podrasowany na 832 Ostatnio zmieniany przez icemac : 14.10.2004 o godz. 13:48 |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
AAAAA to teraz mi się rozjaśniło czyli tylko DVD+R i DVD+RW można zmienić na DVD ROM czyli na format który czyta napewno stacjonarka a DVD-R to czyta już moja stacjonarka wiec nie ma problemu.
A czemu wolałbyś 1633 przecież 832 jest nowsza czyli powinna być lepsza tak na logikę ?? Może to Cię denerwuje trochę ale jako nowicjusz w tych sprawach pytam fachowca co by mi doradził. ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
no jestes w bledzie
1633 to najnowsze aktualnie dostepne u nas na rynku dziecko lite-ona, za nia jest 1233, i dopiero 832 nowsza jest tylko 1653 ale jej nie ma jeszcze u nas w sprzedazy wiec biesh 1633 i nie pozalujesz |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Ok dzięki za porady 8 )
|
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
ale dlugie wyjasnianie problemu a trzeba bylo troche poczytac w tych linka co dal VIZZARD i poszukac na forum
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
|
|