![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Problem z napędami
Ludzie pmomocy, kupilem sobie naped dvd i jak go podlaczylem do kompa to mi sie system wogole nie uruchamial, no to go odlaczylem i ustawilem wszystko tak jak bylo przed podlaczeniem tego dvd ale odziwo system tez sie nie uruchamial, zdesperowany odlaczalem pokolei tasmy od nagrywarki i stacji dyskietek i tez sie nie uruchamial, no ale za ktoryms razem sie uruchomil, i wlasnie korzystam z tej okazji i pisze ten post proszac o pomoc, moze znajdzie sie jakis mistrz i powie mi o co chodzi?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
slaby zasilacz lub masz jakiegos pecha i akurat cos ci padlo... dysk moze jakas tasma ?! moze cos innego jak uda ci sie wlaczyc kompa to zrob defraga... skandisca... sprawdz pamiec itp... jak nie pomoze to zobacz tasmy i zasilacza...
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
dopiero teraz o 23 udało mi sie drugi raz kompa uruchomić
a udało mi się to dopiero jak podłączyłem zasialanie do dysku z innego wejście, a jak by sie okazało że to zasilacz jest walnięty to mogłoby sie to takimi objawami przejawiać?? Ostatnio zmieniany przez ms-trex : 02.06.2004 o godz. 23:26 |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
nie mam pojecia... dziwny problem ale skoro mowisz ze sie udalo z inengo wejsci to moze tamto wysjce jest walniete obadaj odlacz wsyztko procz dysku i zobacz... chodzi mi o prad... jak nie mpomoze to nie wiem ;\
|
![]() |
![]() |
#5 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
mialem kiedys prawdopodobnie ten sam problem, przyczyna tkwila w zlamanym kablu zasilajacym 12V/5V przy wtyczce (molex). co jakis czas dysk lapal napiecie, ale jakiekolwiek drgania powodowaly utrate styku w kablu. przestalem uzywac tej wtyczki, bo mialem jeszcze wolne.
Wniosek: to nie koniecznie jest wina zasilki, czasem winne sa przewody
#6 |
![]() |
no właśnie chyba cośjest walnięte z kablami, bo jak poruszam kablami, pozmieniam raz to włoże a raz to, albo jak wejściami do napięcia albo do taśmy na dysku poruszam to wtedy zapaca, ale żadko i teraz to wogóle nie mogę już go uruchomić, jak już zapaca i zrobię reset to znowu nie da się go uruchomić,
u mnie komp chyba łapie napięcie, bojest wykrywany ale jak przyjdzie momentna butowanie systemu z dysku to jużnie idzie Ostatnio zmieniany przez ms-trex : 04.06.2004 o godz. 09:07 |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
moze cos z dyskiem.... ?!
|
![]() |
![]() |
|
|