![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 20.11.2003
![]() |
HP dvd840i / GSA-4166B
HP dvd840i / GSA-4166B
Wlasnie nabylem w/w model nagrywarki w wersji BOX. Postaram sie wrzucac tutaj aktualne spostrzezenia, a jak sie jeszcze znajda kolejnia posiadacze, to moze i "mini watek" powstanie Na razie, wbrew temu, jak sugerowalo wiekszosc sklepow, nie jest to produkt LiteOn-a, a LG. Wskazuje na to jednoznacznie tabliczka znamionowa (sugerowalo tez wczesniej SuperMulti). To LG GSA-4166B. Wieczorem pstrykne jakas fote, krotko opisze zestaw, a w weekend troszke potestuje.Pozdrawiam |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cena tego ? cuda
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
ok. 280 zł [z Vat] - w wersji BOX
|
|
|
|
|
#4 |
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
![]() |
Poniewaz juz zaczyna sie GSA-4166B pojawiac na swiecie w "oryginalnej" formie, pewnie bedzie mozna niedlugo podjac probe "crossflashu" miedzy tymi modelami
Pewnie wedlug umowy LightScribe, najpierw musieli "puscic przodem" HP, a chwile pozniej pojawia sie "naped matka" (a pozniej zapewne kolejne klony
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
![]() |
HP dvd840i [BOX]
W tej edycji ZADNYCH "wodotryskow" w pudelku, wiec jak sie pojawi OEM, to nie ma co sie nawet zastanawiac, ktora edycje wybrac. A cena bedzie jednak znacznie atrakcyjniejsza Srobki jedynie dolozone, NERO 6 OEM + drajwery do LS i okrojone oprogramowanie SureThing do "malowania laserem" po plytach + PAPIERY... No i jako BONUS ... plytka CD HP do przetestowania LightScribe 1.2 Na drajwery BHA do DVD-RAMu, chyba trzeba bedzie poczekac do nowego UPDATEu, bo dopiero wtedy ma sie pojawic obsluga GSA-4166. Model dostepny w 2 kolorach: CZARNYM i BIALYM.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
![]() |
NERO INFO / dvd840i
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.10.2005
![]() |
a takie pytanko jak sobie ta nagrywara radzi z kopiowaniem płyt DVD ze znakiem (c) ?? ;-)
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.07.2000
![]() |
Jak to są bebechy LG to słabo :/
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
![]() |
no to najlepiej sobie kupić nową nagrywarkę Lite-On-a żeby z "tymi" płytkami nie było problemu... no i zeby byla funkcja lightscribe??....
...albo inaczej... której firmy nagrywarka z <<lightscribem>> radzi sobie dobrze z "tymi" płytkami DVD (c) ?? |
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
![]() |
A ja mam pewną informację że LG wcale sobie słabo nie radzi z kopiowaniem DVD, wiec prosze nie wprowadzac w błąd!! Poza tym na stronie głównej LG www.lge.com nie potrafie znaleźć w ich produktach takiego o nazwie LG GSA-4166B... więc cóż to tak naprawdę jest??
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
![]() |
Model 4166B jest w Europie TYMCZASOWO modelem "wirtualnym", ale za oceanem juz do nabycia. Z przyczyn licencyjnych LightScribe(najprawdopodobniej), LG MUSIALO wstrzymac sie chwile i dac marketingowe pierszenstwo HP. Poniewaz HP rozpoczelo juz sprzedaz "swojego" modelu, wiec za moment nalezy sie spodziewac 4166 w Europie. Co do kopiowania DVD ... nie mam negatywnych doswiadczen z dvd840i
Nie jest to moze taka burza jak NEC ze zdjetym RipLockiem, ale korekcja, przy nawet mocno porysowanych nosnikach jest na dobrym poziomie. Dla mnie to napied do LightScribe przede wszystkim i do DVD-RAM. Jako konia roboczego do nagrywania mam benka 1640 ... bo niestety testow nosnika, ani bitsettingu w LG/HP sie nie zrobi w obecnych firmware'ach... ![]() Pozdro |
|
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Sam jestem zainteresowany tym napędem.Mam wysłużonego LG 4163b.Marzy mi sie płytka audio dla teściowej z wypalonym wieńcem i szarfą.Moze wtedy ta cholera przestanie nas odwiedzać?
Czekam na jakiś test tego napedu z utesknieniem |
|
|
|
|
#15 |
|
Bywalec
![]() |
Witam,
Dzisiaj dostalem te cacko... wczesniej mialem dvd640i... wyszedl nowszy model wiec tamten sprzedalem.... ale z tym modelem mam drobny problem, moze mi pomozecie... Otoz zrobilem nowy system Xp + sp2... po zainstalowaniu ASPI i nero 6.6.0.16 szukam w pudelku od nagrywarki sterownikow Lightscribe... neistety nie znalazlem! tylko plytka Nero... nie rozumiem! pomyslalem ze nie bedzie mi Nero widzial systemu lightscribe... a tu wlaczam nero i jest widoczne... bez instalowania nie rozumiem.....
|
|
|
![]() |
|
|