Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   hura mam lite-ona (https://forum.cdrinfo.pl/f15/hura-mam-lite-ona-41398/)

icemac 20.10.2004 14:45

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
Ja mam litka 851s i działa zajawkowo!! liteon is the best !! :)

no i kolejny zadowolony uzytkownik sprzetu Lite-on

bennyone 20.10.2004 17:00

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No pięknie!

Mam napęd ...

Jestem zadowolony ...

Jestem niezadowolony ...

Wcześniej miałem ...

To tak przykładowo

Co o tym myślicie? :idea:

ZA - popieram

tengu 21.10.2004 15:06

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A przede wszystkim nareszcie, w końcu i ostatecznie

Udowodnono by, że zdecydowana większość ludzi ma Liteona

I zdecydowana większość jest zadowolona

To utarło by nosa wszelkim psychopatycznym bojówkarzom

I raz na zawsze wyjaśniło by sprawę :czytaj:

Być może nawet doprowadziło by do redukcji tematów: "CO KUPIĆ?"

Ewentulanie można zrobić taką przyklejoną ankietę

O której już wspominałem kiedyś:

Mam napęd ...

Jestem zadowolony ...

Jestem niezadowolony ...

Wcześniej miałem ...

To tak przykładowo

Co o tym myślicie? :idea:

Ja też za. Chociaż akurat z opcją szukaj nie miałem zbyt wielu problemów.
(co prawda nie przeczytałem wszystkich postów przy szukaniu ale zawsze )

:peace: to all i aby zawsze było :piwo:

Adrian 21.10.2004 15:34

Cytat:

Napisany przez legion
tu bedzie problem kolego wykresu ci nie pokarza bo nie zroba takiego jak na litku:D

Może na pionku nie... ale na moim plextorku to zrobisz podobny wykresik :P
I nie oszukujmy się LiteOn to czysta rewelacja... patrząc na cenę, ale są lepsze - wierzcie mi....
(W drugim kompie mam SOHW-1633S i widze różnice!)

Oktawian89 21.10.2004 18:14

nie wim ja jestem przekanany do litkow!! jak dasz jakis konkretny dowód to pogadamy!!

legion 21.10.2004 19:15

Cytat:

Napisany przez Adrian
I nie oszukujmy się LiteOn to czysta rewelacja... patrząc na cenę, ale są lepsze - wierzcie mi....

Ja o tym wiem ze plextor jest dobry i takze wiem ze na plextorze mozna zrobic wykresy kolego a tematem na ktory odpowiedziale nie mial na mysli plextora :) tylko pionka
Po drugie za taka cene to jest bardzo dobry sprzet zobacz moje wykresy i innych nawet na 1633 slawekj-a no i tu bym sie zastanowil czy sa lepsze :D

piotrek123 21.10.2004 21:25

Heh, z tymi testami to też jest różnie, np tutaj http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...9861&PageId=11
Można zauważyć że gdy testy w kprobe są dobre to w plextools są kiepskie... Nie we wszystkich wykresach, ale jednak.
Cholera wie którym testom w końcu ufać :\, chyba tylko tym w których w obydwu programach wyniki są porównywalne.

Miho 21.10.2004 22:53

No nie wiem

Pozwole się z szanownymi kolegami mocno nie zgodzic :klotnia: Jako posiadacz 4 z kolei nagrywarki pozwole sobie stwierdzic że niestety tak cudownie to z tym Litkiem nie jest.Moją pierwszą nagrywarką było LG i była to totalna porazka,druga to 451S a trzecia to 832S,i pomimo tego ze uzyskiwałem piekne wykresy w KProbe to niestety znaczna wiekszośc stacjonarnych dvd miała problemy z odczytywaniem płyt z tych palników,dopiro nieoficjalne biosy troszeczke sprawe poprawiły.Ale do ideału to jeszcze duzo brakowało :nie: Wiec nie piszcie Panowie że to dobry sprzet bo tak nie jest.I tymi wszymi wykresikami to sobie mozecie pomachac przed nosem .Co z tego że wykresik prawie idalny a na co drugim stacjonarnym dvd sie płyta zacina.I płytka do kosza. (( Jeżeli już to niech sie wypowiedzą na temat tego sprzetu osoby które miały już kilka nagrywarek i moga coś na ten temat powiedziec,mogą porównac cos co miały,zmieniły czy jest lepiej czy gorzej.Po co pisza cokolwiek kolesie których pierwszą i jedyną nagrywarka jest Liteon.Tylko tyle że litek jest The Best.Niestety nie jest i długo nie bedzie.Mam w tej chwili NEC 3500( moja 4 nagrywarka ) i stwierdzam że jest to nagrywarka duzo lepsza jeżeli chodzi o kompatybilnosc ze stacjonarnymi dvd,duzo lepiej radzi sobie z wypalaniem nosników nizszej jakosci i to są moim zdaniem podstawowe kryteria oceny takiego sprzetu.Jako minus moge uwazac nizsza predkośc odczytu tłoczonych płyt i słabsze wsparcie softwarowe.Jako że jest to mój czwarty palnik moge i mam co porównywac.I napisze tylko tyle że nie załuje swojej decyzji.Nie wypowiadam się na temat Plextora,czy Pionka bo nie miałem przyjemnosci uzytkowac.Zauważyłem tylko jedno,ze sporo osób zmieniło sprzet z Liteona na Pioneera czy Neca , ale duze piwo temu który da mi link do tematu na Forum w którym ktos zmienił Neca czy Pioneera na Liteona i jest z tego zadowolony.
Pozdrawiam Stajnie Liteona :uscisk:

legion 21.10.2004 23:29

no piekny sie @Miho rozpisales zepsules 2 litki:D ja jeszcze zadnego z tych modeli ktore mialem w swoich rekach :D uwazaj na nec bo jest delikatny i moze nie wytrzymac takiej jakosci jaka mu chcesz za aplikowac:D

Miho 22.10.2004 07:29

Bede czujny

A widział szanowny kolega na Forum rozpaczliwy temat "Padł mi NEC'' :nie: .Ja nie widziałem. A "Padł mi Litek" to juz pare razy było tu i ówdzie :buu: to jedna sprawa. Poza tym przecież ja nie napisałem że mi nagrywarka padła.Poprostu psół mi tyle płyt i tak dobtych jak Verbatim Pastel od TY, że chcac nie chcąc musiałem się z tymi maszynkami rozstac.Bez żalu
Ale swoje wypaliły te biedaczki to fakt niezaprzeczalny.Zobaczymy jak po tej ilosci zachowa się NEC.Jak bedzie coś nie tak to napewno o tym dam znac.Zwłaszcz szanownym kolegom ze stajni liteona. :klotnia:
Pozdrawiam :uscisk:

legion 22.10.2004 10:48

Cytat:

Napisany przez Miho
A widział szanowny kolega na Forum rozpaczliwy temat "Padł mi NEC'' :nie: .Ja nie widziałem. A "Padł mi Litek" to juz pare razy było tu i ówdzie :buu: to jedna sprawa. Poza tym przecież ja nie napisałem że mi nagrywarka padła.Poprostu psół mi tyle płyt i tak dobtych jak Verbatim Pastel od TY, że chcac nie chcąc musiałem się z tymi maszynkami rozstac.Bez żalu
Ale swoje wypaliły te biedaczki to fakt niezaprzeczalny.Zobaczymy jak po tej ilosci zachowa się NEC.Jak bedzie coś nie tak to napewno o tym dam znac.Zwłaszcz szanownym kolegom ze stajni liteona. :klotnia:
Pozdrawiam :uscisk:

jak bys poczytal to bys znalazl ze byly takie tematy:D

VIZZARD 22.10.2004 11:16

Cytat:

Napisany przez Adrian

Polemika!

To lubię! :taktak:

Ale na poziomie! :spoko:

Nie miałem nigdy Plextora :nie:

Ale chętnie bym spróbował :taktak:

A to, że są pewnie lepsze napędy od Liteona - niewykluczone!

Jeżeli ktoś ma dwa egzemplarze:

Liteon i Plextor

I ma możliwość porównania

To wtedy info jest z pierwszej ręki

I nie ma powodu ażeby temu nie wierzyć :nie:

Szacunek Adrian :spoko:

Nie każdy potrafi w sposób umiejętny

Spokojny, bazując na faktach włączyć się do dyskusji

Ludzie!

Patrzcie!

I uczcie się! :uczen:

:czar:

VIZZARD 22.10.2004 11:35

Cytat:

Napisany przez Miho
A widział szanowny kolega na Forum rozpaczliwy temat "Padł mi NEC'' :nie: .Ja nie widziałem

Może TU :czytaj:

:>

Poza tym nie ma o co kruszyć kopii :nie:

Bo najważniejsze, żeby każdy był zadowolony ze swojego sprzętu :taktak:

I tyle!

A gadki: "A mój jest najlepszy!"

Zawsze prowadzą do tego samego: :klotnia: (( :klnie: :sciana: :wsciekly:

:czar:

Koolo 22.10.2004 11:37

Cytat:

Napisany przez Miho
Co z tego że wykresik prawie idalny a na co drugim stacjonarnym dvd sie płyta zacina.I płytka do kosza. Zauważyłem tylko jedno,ze sporo osób zmieniło sprzet z Liteona na Pioneera czy Neca , ale duze piwo temu który da mi link do tematu na Forum w którym ktos zmienił Neca czy Pioneera na Liteona i jest z tego zadowolony.
Pozdrawiam Stajnie Liteona :uscisk:

Też zaczynałem od 451S i mam dokładnie te same spostrzeżenia. A wykresy w Kprobe i ich wyniki nie mają nic wspólnego z tym czy dysk będzie odtwarzany w stacjonarnym odtwarzaczu.

pawelblu 22.10.2004 13:08

Cytat:

Napisany przez Koolo
Też zaczynałem od 451S i mam dokładnie te same spostrzeżenia. A wykresy w Kprobe i ich wyniki nie mają nic wspólnego z tym czy dysk będzie odtwarzany w stacjonarnym odtwarzaczu.

Zaraz dosiegnie was karzaca reka inkwizycji, bo dopuszcacie sie profanacji obrazajac Swietego Kproba. Co z tego ze to prawda, skoro inkwizycja mysli inaczej ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:33.