Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.03.2004, 16:21   #1
kaBAD
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.09.2003
kaBAD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
IfoEDIT CellTimes - problem

Witam

Mam problem z IfoEdit. Jesli robie nowe DVD wybieram plik celltimes.txt pobrany z oryginalnego ifo. Jednak podczas authoringu nie jest on prawidlowo uwzgledniany (ustawiane sa inne punkty niz w CellTimes.txt). Przez to nie moge podstawic Vobow do pelnego menu (zle dziala wybieranie scen).

Nie za bardzo wiem gdzie tkwi problem
kaBAD jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.03.2004, 18:32   #2
kaBAD
Nowy na forum

zauwazylem ze oryginal jest dluższy od nowopowstalego DVD (czas filmu) ale w ifo obydwu jest 30 klatek na sekunde......
kaBAD jest offline  
Stary 10.03.2004, 19:25   #3
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jezeli jest 30 klatek na sekunde to zakladam, ze film ktory przerabiasz jest standardu NTSC...
IfoEdit nie nadaje sie do authoringu NTSC - efektem sa wlasnie bledne wskazania czasu przy odtwarzaniu, zwlaszcza przy odtwarzaczach stacjonarnych...
Byc moze to jest wlasnie problem zlego podstawienia chapter piontow z pliku Celltimes.txt, a byc moze problem lezy w metodzie enkodowania filmu przyjetej przez Ciebie, lub w sposobie ekstrakcji main movie z vobow (piszesz cos o roznicach w czasach trwania filmow). Byc moze film ma wiecej niz jeden PGC wtedy sprawdz czy pobrales chapter pointy z wlasciwego PGC...
1stwasp jest offline  
Stary 10.03.2004, 23:43   #4
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z jednym sie zgodzę IfoEdit nie radzi sobie z authoringiem materiału NTSC. Problem w dużej mierze wynika z dwóch prędkości odtwarzania (23.976fps vs 29.97fps). Spróbuj wykorzystać do zmuksowania ReJig'a. Ten nie ma problemów z NTSC.
Stary 13.03.2004, 21:43   #5
1stwasp
Redakcja

ReJiga koledze nie proponowalem, bo on na peno zle wstawia chapter pointy... poza tym gdyby co nie daj Boze ktos nim multipleksowal sciezke audio DTS o opoznieniu innym niz 0ms to tez tego nie zrobi...
1stwasp jest offline  
Stary 13.03.2004, 22:37   #6
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Której wersji ReJig'a używałeś? Z tym DTS'em coś mi się kojarzy z forum.doom9.org ale z chapterami nic... Na razie właściwie tylko śledzę jego rozwój
Stary 14.03.2004, 16:59   #7
1stwasp
Redakcja

W zasadzie uzywalem 2 wersji - wpierw 0.5e ale ta miala ten mankament, ze chyba nie dziala z HT na intelu (przynajmniej nie dziala prawidlowo), gdyz przy muxowaniu napisow zaczynal sie uruchamiac drugi proces rejig i aplikacja przestawala dzialac (tak w 80% wszystkich uruchomien w 20% dzialala prawidlowo)...
0.5a dzialala mi stabilnie, ale obie nie potrafily wstawic prawidlowo chapter pointow, nawet tych, ktore sobie same wyeksportowaly wczesniej...
No i ten nieszczesny DTS... musialem sobie zadac troche trudu aby oszukac aplikacje...
I jak juz w koncu zmuxowalem film (i nawet odpuscilem polozenie chapter pointow), to przy ogladaniu filmu okazalo sie, ze 2 razy w ciagu calego filmu zniknely mi subtitle na kilka minut i nie dalo sie ich w zaden sposob wlaczyc...
W koncu siegnalem do starego i wciaz w niektorych sytuacjach niezastapionego Maestro i tam udalo mi sie osiagnac w 100% to co chcialem osiagnac...
Takie sa moje spostrzezenia z korzystania z ReJig w sytucji gdy musialem pobawic sie z filmem w NTSC...
1stwasp jest offline  
Stary 15.03.2004, 08:51   #8
kaBAD
Nowy na forum

witam

faktycznie wina lezy po stronie ifoEDIT....
zrobilem ReJig i niby wszystko OK ale tak jak koledze 2x wylaczaja sie napisy podczas filmu....

bede musial robic MAESTRO. Czy da sie w MAESTRO wstawic CelltTimes.txt ? Albo jakos zaimportowac CellTimes z oryginalnego IFO?

pozdrawiam
kaBAD jest offline  
Stary 15.03.2004, 09:17   #9
1stwasp
Redakcja

Tak mozna... uzyj ChapterXtractor. Uzycie jest banalnie proste - podajesz sciezke do IFO i w opcji zapisu chapter pointow wybierasz format pliku wyjsciowego dla Maestro... Potem wystarczy go zaimportowac w Maestro i wszystkie chapter pointy pojawiaja sie tam gdzie maja sie pojawic...
1stwasp jest offline  
Stary 16.03.2004, 13:28   #10
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

DVDDecrypter ma możliwość zapisywania położenia rozdziałów w kilku(nastu) formatach. Trzeba tylko włączyć w ustawieniach. Przydaje się właśnie w takich sytuacjach, kiedy do końca nie wiadomo czym się będzie składało filmik ^_^

@1stwasp:
Zgłaszałeś ten problem Nic'owi? Albo lepiej na forum.doom9.org w stosownym wątku?
Z tego co wiem to na dniach ma się pokazać wersja 0.6.
Stary 17.03.2004, 08:54   #11
1stwasp
Redakcja

Cytat:
Napisany przez ideJ
@1stwasp:
Zgłaszałeś ten problem Nic'owi? Albo lepiej na forum.doom9.org w stosownym wątku?
Z tego co wiem to na dniach ma się pokazać wersja 0.6.
Odpuściłem sobie - z dwóch powodów - 1szy to taki, że zrobiłem to co chciałem korzystając z innej aplikacji :-), 2gi - projekt nad którym pracowałem należał do grupy tzw. incydentalnych i nie spodziewam się, że szybko będę miał okazję znowu cos takiego robić, jeżeli nie wcale...
Ale uwagami nt. progamu z którego próbowałem korzystać (ReJig) chętnie sie podzieliłem z szacownymi forumowiczami...
1stwasp jest offline  
Stary 17.03.2004, 10:41   #12
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Nie zaszkodziłoby jednak zgłosić to na forum.doom9.org albo chociaż sprawdzić czy ktoś nie miał podobnych problemów. Bugi, które nie zostaną zgłoszone mają dość duże szanse utrwalić się w kodzie
Stary 17.03.2004, 12:30   #13
1stwasp
Redakcja

Cytat:
Napisany przez ideJ
Nie zaszkodziłoby jednak zgłosić to na forum.doom9.org albo chociaż sprawdzić czy ktoś nie miał podobnych problemów. Bugi, które nie zostaną zgłoszone mają dość duże szanse utrwalić się w kodzie
http://forum.doom9.org/showthread.ph...2830&highlight

... no cóż - nie damy im szansy się utrwalić , chba ża tak ma być...
1stwasp jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: