Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.09.2010, 10:37   #1
ewasik
Bywalec
 
Data rejestracji: 25.11.2003
Lokalizacja: Mazowsze
Posty: 45
ewasik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ihas 124 wolno nagrywa i wiesza system

kupilam nowa nagrywarke liteon ihas 124 sata. Zamiast cieszyc sie szybkim wypalaniem, mam z nia problemy. Wolno nagrywa dvd i cd, i z blednymi sektorami, np. choc pokazuje ze x16 to trwa to ponad 20 minut. i wiesza system, nic w tym czasie praktycznie nie daje sie robic.
Nagrywarka widziana jako ATAPI 124 b SCSI. I ma dziwny bios: AL0A- od combo ihes 106?

Win.7, nero7 i 8,
Plyta KT6, Barton 2500@3200, 2GB pamieci, hdd 200gb sata, 80gb ide, dvdrom

Macie jakies pomysly?
ewasik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.09.2010, 10:50   #2
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,559
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Na początek może zacząć od wersji softu która stwarza chociaż pozory kompatybilności z Win7?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2010, 08:15   #3
ewasik
Bywalec
 
Data rejestracji: 25.11.2003
Lokalizacja: Mazowsze
Posty: 45
ewasik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ciag dalszy przygod:
formatowanie i wgranie visty. Sprzetowo nagrywarka widziana w biosie i w windowsach ok. Proby uzycia nagrywarki konczyly sie zawieszaniem programow do nagrywania. Nie doszlo nawet do wypalenia zadnej plytki. Programy nero 7, burn aware, cdburner. Zaden sobie nie poradzil. A teraz najciekawsze: wlozenie plyty cd do odczytu do tej nagrywarki konczylo sie zrzutem pamieci. wielokrotnie. Nie spotkalam sie z czyms takim, o co chodzi? Mam jej dosyc, zglosilam do sklepu do oddania, czekam na odp., kupilam ja wysylkowo.
Domniemuje, ze problem lezy w plycie glownej, KT6 ma 2 wejscia sata, do jednego jest podlaczony dysk twardy, do drugiego ta nagrywarka, moze plyta nie wyrabia? wczesniej wypalalam na litku 411@811 ale przestala widziec plyty cd i chcialam polepszyc kupujac to cudo.
ewasik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2010, 10:31   #4
Prezesik
Człekokształtny
 
Avatar użytkownika Prezesik
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Lokalizacja: Poznań
Posty: 9,003
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Może zasilacz nie wyrabiać.
Sprawdzić warto.
__________________
Seny, pit i collons!
Prezesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2010, 19:41   #5
ewasik
Bywalec
 
Data rejestracji: 25.11.2003
Lokalizacja: Mazowsze
Posty: 45
ewasik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zasilacz chieftec 400w. Raczej daje rade. Dzis jeszcze odpielam dysk twardy z sata zeby sprawdzic co wtedy z nagrywarka. Niestety wystarczylo ze wlozylam plyte cd zapisana do odczytu i od razu zrzut!
ewasik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 06:41   #6
skyrider
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika skyrider
 
Data rejestracji: 14.07.2004
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 288
skyrider zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ewasik Podgląd Wiadomości
Win.7, nero7 i 8,
Plyta KT6, Barton 2500@3200, 2GB pamieci, hdd 200gb sata, 80gb ide, dvdrom
Problemem jest stary kontroler sata-I na płycie głównej. Przestaw go w tryb pracy IDE w biosie.
Tego Bartona też ustaw na domyślne ustawienia (bez podkręcania) i wtedy sprawdzaj.
skyrider jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 14:04   #7
ewasik
Bywalec
 
Data rejestracji: 25.11.2003
Lokalizacja: Mazowsze
Posty: 45
ewasik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie ma mozliwosci w biosie ustawienia kontrolera na tryb ide. Przejrzalam wszystko.Jest tylko opcja wlacz/wylacz. Dalam sobie juz spokoj,odsylam nagrywarke do sklepu. Dziekuje wszystkim za sugestie;-).
ewasik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Czemu tak wolno nagrywa?? ajans Napędy optyczne CD 5 31.12.2002 17:58
nagrywarka nagrywa za wolno krzysiek18 Napędy optyczne CD 3 20.11.2002 07:18
Za wolno nagrywa creisler Napędy optyczne CD 1 03.04.2002 15:53
TEAC 516 wolno nagrywa dominf Napędy optyczne CD 7 14.10.2001 17:05
Philips CDRW 404 - nagrywa za wolno robpin Napędy optyczne CD 3 16.09.2000 16:26


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.