![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.11.2004
![]() |
Ilość sesji na płytach DVD-R/DVD+R
Ile razy można kontynuować dysk wielosesyjny DVD-R/DVD+R?
Nagrałem jakieś 2.5 GB na płytę DVD+R TDK 8x. Nie zamykałem DVD. Potem w Nero dałem kontynuuj dysk wielosesyjny dograłem 500MB, nie zamykając płyty. Zostało praktycznie jeszcze ok. 1500 MB wolnego miejsca. Uruchomiłem Nero, dałem kontynuuj istniejący dysk wielosesyjny, a tu pokazało: "dysk nie umożliwia zapisu, proszę spróbować innego". Czy na płytach DVD+R można rozpocząć tylko 2 sesje? Jak jest z płytami DVD-R? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2004
![]() |
multisesja
Powiem tak mam liteona 1213s mam takie same problemy z -R, +R w multisesji działają bez zarzutu.
Oto log z nagrywania -R u mnie: "Invalid block address" następnie "Writing short lead-out" coś nagrywa sobie i wyrzuca błąd nagrania. Zobaczymy jak się ktoś wypowie jeszcze sam jestem ciekawy? Może to lajtek ma takie problemy? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
nikt nie wie jak to jest z tym dogrywaniem na DVD-R/DVD+R?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.10.2003
![]() |
Witam
nag. wielosesyjne to temat rzeka***8230; technika ta pozwala dopisywać do nośnika nawet kilkadziesiąt razy(oczywiście zależy od wielkości partii) za każdym razem możemy dogrywać zupełnie nowe pliki, aktualizować lub kasować. Oczywiście kasowane w ten sposób informacje nie są usuwane z nośnika, lecz jedynie ukrywana jest ich obecność, ponieważ po każdej sesji na płycie umieszczane są nowe tablice z opisem aktualnej struktury dysku. Z tego powodu występuje pewne ograniczenie podczas każdej nowej operacji uaktualnienia lub dopisywania danych kilkadziesiąt megabajtów powierzchni jest używanych na nowe struktury informacyjne, tworzenie tzw. Obszarów wprowadzających i wyprowadzających(Lead In/Lead Out)itp.mam nag. Już tak 2 płytki nagrywam w nero bloki po około300MB i mam po7-8sesji***8230; aha jest jeszcze problem wielkości jednego pliku do 2GB, ponieważ system ISO/Joliet nie obsługuje większych -większe to już tylko system plików UDF. Pozdrowienia Ostatnio zmieniany przez darantus : 31.12.2004 o godz. 22:04 |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za informacje darantus
![]() |
![]() |
![]() |
|
|