![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 29.01.2004
![]() |
InstantCopy 8
Dlaczego za kazdym razem IC 8 kompresuje Film do 3,98 GB ??
Urzylem programu InstantCopy Hidden Settings Editor 1.4.2 , ustawilme wielkosc pliku wyjsciowego na 4,2GB .. niestety dalej waga plikow wyjsciowych jest rowna 3,98 GB ?I kolejne pytanko nie moge zainstalowac Instant Copy 8.0.5 update, czy ktos mial podobne problemy ?? W odpowiedzi dostaje komunikat ze nie moze byc odnaleziony prgram itd.... Jezli ktos moglby mi pomoc bardzo prosze o wiadomosci albo linki .. Dzieki Ostatnio zmieniany przez godi : 13.02.2004 o godz. 18:47 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
proponuję użyć ustawień Rekomendowanych, jeśli to nie odniesie skutku ustaw w HSE opcje DVDSaveQuality na wartość: 7. Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
Skąd mozna sciagnac ten update 8.0.5 do instant copy??
A ten programik InstantCopy Hidden Settings Editor 1.4.2?? |
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
![]() |
Kris Killer tu wszystko powinienes znalesc http://www.mrbass.org/instantcopy/
I jeszce pytanko do RobsYoda ... co rozumiesz pod pojeciem ustawienia rekomendowane ?? ( bo przy ustawieniach default dalej wyjsciowy plik to 3,98GB) Sory ze takie lamerskie pytanak ... hehe I pytanko jeszcze paropo Update-a Moja obecna wersja IC8 to v8.00.251 Retail Jesli chce uruchomic Copy8.0.0_to_8.0.5_Update to pisze ze aktualny program nie zostal odnalezionyznaleziony , i ze poprawka ta dotyczy innej wersji .... I odrazu prozba jakbys znal jakis link do poprawnej wersji np twojej :-) ktora dziala poprawnie ... z gory wielkie dzieki |
|
|
|
|
#5 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
aha, IC dokładniej trafia w trybie MMO (sam film).
|
|
#6 |
|
Bywalec
![]() |
Mistrzu Yoda dalej nic :-
![]() Caly czas otrzymuje pliki o lacznej wadze 3,89GB Moje ustawienia w InstantCopy Hidden Settings Editor sa takie : Tak jak napisalem ustawienia rekomendowane + |
|
|
|
|
#7 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Czy robisz 'Main Movie Only'?
|
|
#8 |
|
Bywalec
![]() |
Mistrzu Yoda dalej nic :-(
Caly czas otrzymuje pliki o lacznej wadze 3,89GB Moje ustawienia w InstantCopy Hidden Settings Editor sa takie : Tak jak napisales ustawienia rekomendowane + DVDDestSize 4,7GB taka sama wartosc mam ustawiana tez w DVDDestDisplaySize , reszta jest taka sama jak zalaczonym twojim rysunku. Odpalam IC8 , w pierszym oknie ,zakladka DVD (bez wzgledu czy wybiore CostumeResize czy MainMovieOnly) noi start ... i znowu 3,89 ?? Jezeli moglbys cos poradzic to bardzo bylbym ci wdzieczny . Moze to ma zwiazek z moja wersja IC8 (update dalej nie chce sie zainstalowac) ?? jakbys mogl poratowac mnie jakism linkiem :-) na priv albo cos .. pozdrowki |
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
![]() |
Mam pytanie czy jest roznica jesli w pierszym oknie IC8 w zakladce DVD CopyMethod wybiore Costomized Size , a nastepnie po wybraniu sciezek dzwiekowych i napisow dam zeby robil MAinMovie
![]() Bo jezeli w pierwszym oknie IC8 w zakladce wybiore MainMovie to nie moge usunac niepotrzebnych napisow i Sciezek dzwiekowch ... |
|
|
|
|
#10 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Polecam taką metodę:
- rip całego dvd dvddecrypterem - wyselekcjonowanie samego filmu MMO i odrzucenie niechcianych ścieżek DVDFab'em - teraz odpalamy IC i ustawiamy CopyMethod na MMO jesli teraz wyjdzie Ci za mało, zrób jeszcze raz ale ustawiając DVDDestSize i DVDDestDisplaySize na max'a (5GB).
|
|
#11 |
|
Bywalec
![]() |
No i nie wiem jakim cudem UDALO SIE :-) !! chociaz ustawienia jak dla mnie niczym sie teraz nie roznia od wczesniejszych no ale najwazniejsze ze wszystko dziala ;]
Jeszcze pytanko odnosnie - wyselekcjonowanie samego filmu MMO i odrzucenie niechcianych ścieżek DVDFab'em Jakbys mogl mi napisac pelna nazwe MMO ( co to za program ?) i jezeli mialbys pod reka jakies linki w ktorych jest opis do tych programow : MMO i DVDFab'em , to bylbym bardzo wdzieczny gdybys mi je podal .. Dziekuje bardzo YODA za pomoc w moim problemie :-) |
|
|
|
|
#12 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() co do linków - podam Ci do mojego opisu: http://divx.pl/forum/viewtopic.php?t=3320#28459
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
![]() |
Wielkie DZIEKI !!!!
|
|
|