![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
Iuvcr
Witam wszystkich serdecznie.Mam problem.Podczas zrzucania obrazu w programie iuvcr (stosuję kompresor xvid) do wielkości klatki 352x288 , wszystko jest OK.Gdy klatkę powiększę np. do 800x600 pojawiają się podczas ruchu drobne paseczki na krawędziach poruszającego się obiektu , postaci.W zakładce tego programu w opcjach jest co prawda interliving ale przełączenie na none lub full nic nie zmienia .Jak sobie z tym poradzić.Bardzo proszę tęgie głowy o pomoc.Pozdrawiam.Andrzej.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Bezpośrednie łapanie do formatu xvid nie jest chyba najlepszym pomysłem (kwestia mocy obliczeniowej no i fakt, że chyba najlepsze efekty uzyskuje się przy dwóch przejściach codeca). Te drobne paseczki to jest interlace i jeśli chcesz możesz go pozniej usunąć np przy pomocy VirtualDub'a albo Avisynth'a. Oczywiście wymaga to rekompresji i między innymi dlatego najlepiej byłoby zrzucać obraz przy pomocy jakiegoś bezstratnego kodeka (MJPEG, huffyuv). Wadą niestety jest duże zapotrzebowanie na miejsce na dysku. Sporo dobrych informacji na temat zrzucania obrazu możesz znaleźć na adramel.neostrada.pl
![]() |
#3 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
|