![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Rycerz Jedi
Data rejestracji: 01.02.2004
![]() |
Jak dobrze sformatować DVD-RAM
No właśnie jak w temacie.
Mam do tego specjalny program ( dołączony do nagrywarki ) Oto i on: Jakie opcje tam zaznaczyć, tzn. Jak dobrze sformatować tą płyte. Dodam że 1 raz ją formatuje i mój dysk sformatowany jest w systemie plików NTFS.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
Ja taką płytkę formatowałem na FAT32 i nie było żadnego problemu.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Rycerz Jedi
Data rejestracji: 01.02.2004
![]() |
Cytat:
I czy przy pierwszym formatowaniu zanzaczyć to pole: Execute psychicial format ??
![]() |
#4 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
![]() Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/udf.php3 Szczerze mówiąc to nigdy nie formatowałem płytki do formatu UDF, ale jak znajdę trochę czasu to napewno spróbuje. Za pierwszym razem to zrobiłem format zaznaczając opcję "Execute psychicial format" i formatowało mi płytkę ok 40 min. Kumpel użył za pierwszym razem szybkiego formatowania i też wszystko chodzi no i zajmuje o wiele mniej czasu. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
hmmm.... a jak wogole wyglada format fat32 na plytkach dvd? myslalem ze to tylko do hdd
#6 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Wydaje mi sie ze warto zaznaczyc "Execute psychicial format" zawsze ma sie pewnosc ze plyta jest w calosci dobra, sformatuje sie wszystko itd. To tak jak z dyskiem twardym, za pierwszym razem pelen format wskazany. Wtedy mozna wykryc wszelakie badsektory i takie tam.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |