![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
jakie płyty do Bitsetingu (booktype)
witam
mam pytanie : na jakich płytach (chodzi mi o firme) nagrywacie DVD+R ze zmianą na DVD-ROM ![]() ![]() czy na wszystkich płytach to chodzi czy tylko na tych lepszych ![]() CZYTAŁEM WIELE POSTÓW ALE TAM NIKT NIC NIE WSPOMINA O MARCE :-(, a na moim Nec 1300A(1.08v2) niestety esperanzy DVD+R nie wypalają się jako DVD-ROM!!!!!!!!
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.11.2003
![]() |
Bitsetting dotyczy płyt DVD+R/W. Marka czy producent nie ma tu znaczenia, natomiast nie we wszystkich nagrwarkach można zmienić book type. Na moim LiteOnie 411 zmieniałem book type na wszystkich plusowych płytach, jakie zdarzyło mi się nagrywać.
Brenda |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
![]() |
zgadzam sie z toba Brenda :"Marka czy producent nie ma tu znaczenia" ale jak to wytlumaczyc ze np.clonedvd, albo nero plytke wykrywaja i ladnie nagrywaja ,a program do bitsetingu DVDInfoPro nie umie wskazac nazwy plyty , tloczarni,predkosci itd.(czyli tak jakby jej nie widzial) jedyne co to to ze jest to plyta DVD+R ,a co za tym wszystkim idzie booktype nie zostaje zmienione na DVD-ROM :-(.nie wiem jakas LIPA
#4 |
downloader
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Z tego co wiem to DVDInfoPro potrafi dokonac zmiany booktype tylko w nagrywarka Ricoh.
mjq |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
W nagrywarkach BTC 1004/1008/1108 zmienia sie programem DVDBitSet.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
jak już wcześniej pisałem mam Nec 1300A i przy ściągniu DVDInfoPro doczytałem sie coś takiego "BENQ, NU, NEC, BTC (Liteon coming) bitsetting added " - czyli nec'a też obsługuje
a prz ściąganiu DVDBitSeter wyczytałem coś takiego : " DVD+R DVD+RW Apply Compatibility Bitsettings / Book Type Field DVD Bit Setter dvdbitsetter dvdplusrwbitset Philips HP Ricoh NEC DVD " - z czego wynika ze nec'a też obsługuje Próbowałem tymi dwoma programami i nic :-( już nie ma pomysłu
#7 |
Forumator
![]() |
acha ma jeszcze pytanie
![]() sfleszowałem bios nagrywarki z 1.0A do 1.08v2(z booktype) i moje pytanie jest takie: jak można sprawdzić (może jakiś programik) czy bios który wgrałem ma faktycznie booktype.tzn powinien mieć ale zawsze mogłem sciągnać jakiś inny bios który nazywa się tylko 1.08v2.NIGDY NIC NIE WIADOMO. nero wykrywa mi bios 1.08 i nie wiem cz ma go tak wykrywać czy powinien wskazywać 1.08v2 z tym że ten drugi jest tylko poprawką do pierwszego
|
|