![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
jak to jest z tym DL?
mam zamiar kupić nagrywarkę dvd.
ponieważ niektórzy na tym forum sugerują, ze można by wstrzymać się z zakupem, bo standart DL tuż,tuż; inni zaś twierdzą, że spokojnie można jeszcze na to z rok poczekać, mam takie pytanie: w modzie jest uzyskiwanie różnych dodatkowych funcji poprzez zmianę biosu, czy teoretycznie jest mozliwe przekształcenie 'zwykłej' nagrywarki dvd na DL?? swego czasu coś mi się obiło o uszy, że któreś modele -r można było za pomocą zmiany biosu przerobić na -r i +r... jeżeli to prawda może będzie podobnie i w tym przypadku? no chyba, że to są zupełnie odmienne konstrukcje - jakiś dodatkowy laser, czy cuś innego.. ![]() ps. dlaczego jest godzina 17.47 skoro u mnie i chyba w większej części Polski oraz UE jest 19.47 ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez zibis : 07.06.2004 o godz. 19:49 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2004
![]() |
Hehe, powiem tak, imo na razie SL jest tak niedoskonały, że nie ma co sobie głowy zawracać DL-ami (mam na myśli współpracę palników i płyt[jestem nieszczęśliwym posiadaczem 812S])
|
![]() |
![]() |
#3 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
mam tylko pytanie gdzie te "wybrancy" zakupili plyty DVD DL bo jak mi wiadomo pierwsze plyty pokazaly sie dopiero w Japoni w cenie 1500 Yen ~ 12euro za sztuke.
Szukalem w sieci i nic nie znalazlem tylko za wyjatkiem japonskich stron, ale wszystko jest mozliwe. |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.07.2002
![]() |
verbatim juz sprzedaje 10x DVD+R + 1x DL jako bonus w amerykanskich hipermarketach - duzo ludzi kupiilo ten Pack i wypalilo na necu ND2500A i dziala
Imho zanim nosniki DL stana sie powszechne zdazysz zmienic nagrywarke 2 razy - kup teraz niec albo liteon - bedziesz mogl spokojnie wypalac DLki z predkoscia 2.4x - a po co wiecej ? wiecej ebdziesz chcec za 2 lata jak nagrywarki DL beda tanie jak barszcz... na dzien disiejszy dobra nagrywarka @DL to najekonomiczniejsze i najlepsze rozwiazanie.... |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() co prawda dopiero zaczynam zabawe z wypalaniem, ale na prawie 100 plyt przeze mnie wypalonych, dziala jakies 30 wiec...(esperanze 2 rodzaje, platki 2 rodzaje i skye). Imo ustabilizowany SL bedzie gdy plytki beda po 1 pln, tak jak teraz CDRy... |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
heh, z tego co czytalem to masz nec-a...a to delikatnie zmienia punkt widzenia
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Mam NECa i LiteOna - te plyty ktore podalem chodza swietnie na obu.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Wlasnie dokonalem zamowienia na 11 sztuk Esperanza dvd+r. Co powiecie na te plytki? One sa pakowane po 1 sztuce w slimie.
Mam nadzieje ze te Espery i moj NEC 2500A pozwola mi nagrac film dvd. Co o tym sadzisz Esiek i pawelblu? |
![]() |
![]() |
#14 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Ja nie kupilbym Espery +R. Fakt ze -R SE jest nie do pobicia w przedziale cenowym ok 2.50, ale te +R maja spora konkurencje, a same nie sa tak pewnym wyborem. Ot chocby duzo lepszy Platinum +R za niewiele wiecej. Ale popal je troche i zaobacz jak bedzie ... i kto je robi ...
|
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
Z tego co wiem to robi je AML i mam na nich nagrane mase filmów na nec i jest gicior. Nagrywane co prawda x4 jeszcze wtedy na oryginalnym 1.06, teraz paliłem taka x8 i tez jest ładnie
![]() |
![]() |
![]() |
|
|