![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.11.2004
![]() |
Jak nagrać mp3 na DVD?
Mam pytanko jaka jest różnica kiedy nagrywa się mp3 jako dane, czyli np. w Nero StartSmart klikam 'Dane' -> 'Utwórz dysk DVD z danymi'( Otwórz w: Nero Burning ROM) lub jako audio czyli w nero smarcie klikam tymrazem 'Audio' -> 'Utwórz DVD z MP3' (Otwórz w Nero Express). Zauwarzyłem że gdy chce nagrywać jako audio i dodaje kolejne foldery nero tak jakby zliczał te dodane mp3ki, natomiast gdy dodaje jako dane nero nic tekiego nie robi. Mam więc pytanie który sposób nagrania mp3jek na DVD jest lepszy do ich zarchiwizowania?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
ok dzięki za odpowiedz na drugie pytanie. ale pozostało jeszcze pierwsze czyli jaka jest różnica. A po dokładnym przeszukaniu forum nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie za to nasuneły mi sie kolejne pytania: Czy aby Nero jest dobrym programem do zarchiwizowania sobie mp3(czytałem coś o Audio DVD Creator ale jeszcze nie sprawdziłem), i czy nagrane DVD mp3 jako Audio zostanie później odtworzone w stacjonarnym odtwarzaczu DVD ( mniejsza o to którym bo i tak nie posiadam takowego , pytam po prostu na przyszłość).
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Nigdy nie narzekałem na ten program ![]() AudioDVDCreator służy do zrobienia projektu Audio Odtwarzalnego np. w stacjonarkach w ten sposób - jakby to była normalna płyta AudioCD z muzyką Jeżeli chcesz archiwizować mp3ki - nie ma takiej potrzeby One będą odtwarzane w stacjonarce jako pliki mp3 - jeżeli nagrasz je jako dane No i oczywiście zajmą mniej miejsca niż DVDAudio - analogicznie jak w przypadku płyt CD ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
ok znowu rozwiałeś troche moich wątpliwości- dzięki . ale po co w nero jest więc możliwość nagrania DVD z mp3? a czy jest jakaś zalecana prędkość nagrywania zeby nie było później problemów na stacjonarce (tak jak jest to dla cdr słyszałem coś o 8x, a jak sie przegrywa płyty na konsole to tez raczej wolno)?
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Co do CD - to też nieprawda ![]() Audio np. nagrywam i x24 i nawet x32 - nigdy nie miałem żadnych problemów W przypadku danych jest podobnie Jeżeli lubisz bawić się wykresami - to sobie sprawdzisz - jaka szybkość na jakich nośnikach daje optymalne efekty Jak dla mnie prędkośći z którymi nagrywam to x16 x24 x32 - nie szybciej, nie wolniej Jeżeli chodzi o konsole - też już wielokrotnie było - zależy to bardziej od optymalnego zapisu nośnika Niż od wolniejszej prędkości nagrywania ![]() A przy pędkościach x4 i x8 jest na dobrych nośnikch mniej błędów niż w przypadku nagrywania z prędkością x2.4 Jest kilka testów na forum ![]() Jeżeli chodzi o Audio z mp3 w przypadku DVD Wydaje mi się, że ta opcja została z menu wyboru typu rodzaju zapisu: CD lub DVD Tam można było tak zrobić w przypadku wyboru zapisu CD - z mp3 => AudioCD Ale z tego co pamiętam nie jest możliwe zrobienie dla wyboru DVD - z mp3 => AudioDVD ![]() ![]()
![]() |
|
|