![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.03.2005
![]() |
JAk skompresować taki plik
Witam - nie wiem w jakim dziale napisać moje zapytanie dlatego przepraszam z góry za pomyłkie; Nagrałem plik DVD 720x576 wielkości 4.889 GB. Nagrany plik chcę nagrać jako DANE na płytę DVD 4.7GB. Oczywiście że w nagranej wersji jest sporo za duży żeby go nagrać normalnie na DVD 4.7GB Po skompresowaniu go RAR-em ma 4,599GB i jeszcze jest za duży o 6 - 8 MB Do zgrania używałem programów NERO, ROXIO, Ulead.i dla każdego programu jest jednak za duży. Jest to plik z muzyką i zależy mi na tym żeby jak najmniej było strat. Czy jest jakiś sposób? dzięki
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zeropostowiec
Data rejestracji: 12.09.2005
![]() |
Skompresuj w 7zip
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
![]() |
Dziękuję za sugestie i odpowiedź. Zdecyduję się chyba kupić płytę dwuwarstową. z moich experymentów nic mi nie wyszło i nie udało mi się zmniejszyć pliku RAR -em. Nie wiem jednak jak się nagrywa takie duże pliki na płyty dwuwarstwowe.Bardzo proszę o podpowiedzenie. Mam nagrywarke LG 4163B. Jak już pisałem wcześniej, nagrany przeze mnie plik 720X576 ma 4.889GB. Dziękuję, i proszę o odpowiedź.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
do czego to ma służyć jeśli to jest film? do przeniesienia na inny komp? w winrar jest opcja dzielenia plików na dowolnej wielkości .rar taniej wyjdzie niż płyta DL nagrać na dwie normalne.... a jeśli film na zostać filmem to taka niewielka kompresja świetnie wyjdzie DVDShrink |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
![]() |
ed hunter - Dziękuję za zainteresowanie się moim problemem. Plik o którym piszę, jest to plik z muzyką. Dlaczego chcę go nagrać na płytę jako dane. Wydaje mi sie że ten nagrany plik jest gdzieś uszkodzony bo nie mogę go wprowadzić ani do NERO (Nero vision Expr.)ani do ULEADA. Nagrywam dużo muzyki w formacie 720x576 i czasami są problemy.Czasami macham ręka na taki plik ,ale na tym pliku mi szczególnie zależy i chcialbym go nagrać jako dane .Mając go na płycie może będzie łatwjej go uratować, albo odtwarzać go jako DANE. Zaznaczam że ten plik mogę odtwarzać prosto z dysku i nie robi mi żadnych problemów.Może ktoś z kolegów zna jakis sposób naprawy takich uszkodzonych plików to prosze o opisanie jak i co trzeba zrobić. Dzieki
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
Cytat:
Może spróbuj wczytać taki plik do Womble MPEG-VCR i zapisać go jako nowy? Wydaje mi się że ten program zapisuje dane bez ponownej kompresji. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
![]() |
WITAM - to jest plik(koncert) z muzyką klasyczną.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
![]() |
Dziekuje wszystkim kolegom za odpowiedź.Poradziłem sobie i wszystko "gra"
|
|
|
|
|
#10 |
|
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
To jeszcze się pochwal jak i czym.
Będzie dla potomnych. |
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
![]() |
Witam - NERO 6.6.00 nie chciał mi przyjąć tego pliku. Ulead 4 też nie chciał przyjąć. Jak juz pisałem , mogłem odtwarzć ten plik z dysku twardego. Spakowałem ten uszkodzony plik RAR-em ale bez kompresji w siedmiu plikach. Nagrałem na dwie plyty DVD-RW i kolega mi nagrał w NERO7 jako DANE. Panasonic DVD nie odtwarza tego pliku jako DANE,ale odtwarzacz Bellwood odtwarza to bez problemu, z tym że nie mogę cofać ,ani przyspieszać do przodu -tylko odtwarzanie od początku do konca.Jeżeli ktos zna sposób naprawy pliku,albo lepszy sposób nagrania, to chętnie skorzystam z porady. Ja nie jestem biegły w tych sprawach. Panu Wojtkowi dziekuje,wydaje mi się że miałem okazję już Go poznać na forum komputerowym.Pan Wojtek jest z Torunia,W tym mieście kiedyś ja chodziłem do szkoły. Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
|
|