Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.11.2005, 17:32   #1
chrzan
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.11.2005
chrzan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ktora nagrywarka najcichsza?

Wiem, ze dziwne pytanie, ale interesuje mnie cisza. :-) Wstepnie wybralem sobie BenQ DW1640 i Pioneer DVR-110. Nowego Plextora PX-750A pewnie nie doczekam i nie chce az tyle przeplacic za napis, a do Nec ND-4550 jakos nie mam przekonania, chociaz moze... Ktory z tych napedow /ze szczegolnym naciskiem na BenQ i Pioneer/ bedzie cichszy?

Jaka jest _empiryczna_ roznica miedzy miejscem produkcji: Malezja/Tajwan?
chrzan jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.11.2005, 17:59   #2
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Testowałem ... testuje Pioneer, Nec i BenQ.
cisza jest podobna ale zapis już inny.

slawekj jest offline  
Stary 01.11.2005, 18:17   #3
TORQUE
rozpruwacz

Data rejestracji: 29.10.2004
TORQUE niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja mam NEC'a i zapisuje cicho, ale jak już odtwarzam DVD albo CD to już co innego, wtedy jest trochę głośny, ale do wszystkiego się człowiek przyzwyczai
Stary 01.11.2005, 18:19   #4
chrzan
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez slawekj
Testowałem ... testuje Pioneer, Nec i BenQ.
cisza jest podobna ale zapis już inny.
Testow zapisu juz widzialem kilka i /wydaje mi sie, ze/ tragedii nie powinno byc w zadnym z proponowanych przeze mnie modeli. O takim detalu jak glosnosc zazwyczaj sie zapomina - stad moje pytanie.
Jest szansa dowiedziec sie /najlepiej zobaczyc/ jak Ci wypadly te nagrywarki w testach?
chrzan jest offline  
Stary 01.11.2005, 18:25   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a kolega @chrzan to ile godzin dziennie mieli napędem, że cisza taka ważna?

i rozumiem komp bezglośny?
ed hunter jest offline  
Stary 01.11.2005, 18:40   #6
slawekj
Guru

slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez chrzan
Jest szansa dowiedziec sie /najlepiej zobaczyc/ jak Ci wypadly te nagrywarki w testach?
Forum.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54486
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56854
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ht=pioneer+109

slawekj jest offline  
Stary 01.11.2005, 19:22   #7
chrzan
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ed hunter
a kolega @chrzan to ile godzin dziennie mieli napędem, że cisza taka ważna?
Kolega Chrzan nie mieli napedem wiele godzin, ale bardzo wysoko ceni sobie cisze i wie jak glosne _potrafia_ byc napedy optyczne. Poza tym kolega Chrzan lubi sobie posluchac muzyki z CD i ma w najblizszych planach zamiar nabycia droga kupna jakiegos amplitunera oraz kolumienek i zastosowania komputera jako zrodla dzwieku i nie chcialby sluchac szumu napedu.
[wersja dla ludzi]Kolega Chrzan ma taki kaprys, by naped byl tak cichy jak tylko jest to mozliwe.[/wersja dla ludzi]

Cytat:
Napisany przez ed hunter
i rozumiem komp bezglośny?
Zasilacz i procek prawie bezglosne, po odpieciu wentyli na grafice i obudowie trudno uslyszec dysk twardy (Samsung). Caly komp stoi na miekkim dywanie pod biurkiem i zbyt glosny nie jest, a tego stanu nie chcialbym zbyt drastycznie zmieniac.
chrzan jest offline  
Stary 01.11.2005, 19:22   #8
SpeedFreaK
Guru

Data rejestracji: 06.09.2004
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Prawdopodobnie najcichszy jest Plextor PX716.

Z tych przez Ciebie wymienionych chyba Pioneer, NEC jest dosyć głośny.
SpeedFreaK jest offline  
Stary 01.11.2005, 19:29   #9
slawekj
Guru

Cytat:
Napisany przez processor
Prawdopodobnie najcichszy jest Plextor PX716.
Tu Kolega się myli. Jeden z głośniejszych - 55dBA.
Dla przykładu BenQ - 51dBA, LiteOn - 59 dBA, Pioneer 52 dBA, LG 49 dBA,
Philips 27 dBA, Toshiba 33 dBA, Nec 53 dBA.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 01.11.2005 o godz. 19:38
slawekj jest offline  
Stary 01.11.2005, 19:31   #10
SpeedFreaK
Guru

Data rejestracji: 06.09.2004
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Mówiłem tylko o tych, które słyszałem
BenQ nie słyszałem, Toshiby też nie. Ten Philips coś bardzo cichy, aż wierzyć się nie chce?? Jaki to model??
SpeedFreaK jest offline  
Stary 01.11.2005, 19:36   #11
slawekj
Guru

Cytat:
Napisany przez processor
Ten Philips coś bardzo cichy, aż wierzyć się nie chce?? Jaki to model??
PBDV1640G.

slawekj jest offline  
Stary 01.11.2005, 20:08   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez chrzan
[...]Poza tym kolega Chrzan lubi sobie posluchac muzyki z CD i ma w najblizszych planach zamiar nabycia droga kupna jakiegos amplitunera oraz kolumienek i zastosowania komputera jako zrodla dzwieku i nie chcialby sluchac szumu napedu.
[wersja dla ludzi]Kolega Chrzan ma taki kaprys, by naped byl tak cichy jak tylko jest to mozliwe.[/wersja dla ludzi][...]
kolega @ed hunter słucha raczej głosnej muzyki i o tym nie pomyślał

uruchamiając można uspokoić napęd i po szumie.
ed hunter jest offline  
Stary 01.11.2005, 20:15   #13
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Poza tym chyba kolega chrzan nie jest świadomy

Że napęd odtwarzając AudioCD kręci się z prędkością x1

A przy tej prędkości to najgłośniejszy jest walec drogowy

Stary 01.11.2005, 20:35   #14
chrzan
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ed hunter
kolega @ed hunter słucha raczej głosnej muzyki i o tym nie pomyślał
Tymczasem kolega Chrzan preferuje raczej okolice jazzu, a poza tym chcialby miec normalne stosunki z sasiadami. ;-)
Ponad wydajnosc stawiam kulture pracy, wiec wolalbym miec spokoj w kazdej sytuacji.

A propos czytania AudioCD z predkoscia 1x - moja byla CD-RW LiteON 48x, jak i LG CD-R 52x _na poczatku_ kreca sie duuuuzo szybciej niz jest to potrzebne, a ustawianie maksymalnej predkosci tez dziala (-lo?) w niezadowalajacy mnie sposob - plytka zwalniala, ale nowa znowu krecila sie z maksymalna predkoscia. Dlatego porzucilem ograniczanie i pogodzilem sie z halasem. /moze przedwczesnie/

Reasumujac - ktoooooora wybrac Pomocy - musze sie za moment zadeklarowac i nadal nie mam pojecia Pioneer, czy BenQ? Bo niby Pioneer ma pelna obsluge DVD-RAM, ale BenQ wypada ladniej... Za duzy wybor jak na moj malutki rozumek. ;-) Chyba rzuce moneta. ;-)
chrzan jest offline  
Stary 01.11.2005, 20:40   #15
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

do szumu LiteOna to kolega @chrzan niech porównuje raczej odkurzacze a nie inne nagrywarki - BenQ raczej brać
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: