![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.10.2005
![]() |
nie mogę nagrać dvd-r
Posiadam nagrywarkę Liteona 1653S , obsługuję DVD-/+R, niestety nie mogę nagrać płyty DVD-R (TDK) zawsze pisze, że zakończone nie powodzeniem albo psuje płytę. Co może być nie tak? Płyty DVD+R nagrywa bez żadnego, problemu. Czy coś w nero trzeba ustawić? aby nagrać taką płytkę?
bios zmieniony na najnowszy |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a inne minusy?
te TDK są jakie ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
TDK x8, firmy niestety teraz nie podam bo jestem w pracy, a to przyczyną może być to, że nie pasują te płytki nagrywarce?
innych dvd-r nie próbowałem.. Ostatnio zmieniany przez zwierzak81 : 25.10.2005 o godz. 12:08 |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Liteonom zazwyczaj minusy pasują.
inna sprawa, że czytając o i oglądając wyniki TDK DVD-R można też stawiać na złe płyty. wiele osób ma z nimi problemy, no może nie aż takie ale jednak jakość nie jest stała nawet przy tych samych oznaczeniach. mój wniosek z czytania w necie, bo sam już od jakiegoś czasu TDK nie kupuje. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
to jaką płytkę byś polecił, żeby zrobić test..
|
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
z minusów Sony, Verbatim.... ja wiem co jeszcze? trzeba spojrzeć do działu Nośniki optyczne i poszukać płyt DVD-R które w teście CDSpeed wychodzą minimum 95%.
kupuje prawie same plusy i nie wiem za bardzo co na dzisaj jest sprawdzone z minus. http://www.cdspeed2000.com/ ten test też polecam właśnie. |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Ja też kupuję tylko + ale tym razem płyty kupiła moja kobieta i okazało się że to -. Więc teraz chce już dla samej zasady sprawdzić, czy to widzimisie nagrywarki czy po prostu jest z nią coś nie tak..
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki za odpowiedzi - poradziłem sobie.Tak jak proponowałeś abym sprawdził inna płyte i kupiłem dvd-r sony i nagrał bez problemu. Mój liteon nie trawi dvd-r TDK i już
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() człowiek szybko zapomina ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
LiteOn nie lubi minusów. TDK ostatnio produkuje dosyć kiepskie nośniki, więc palnik faktycznie ma prawo
![]() Ja kupilem ostatnio 50 szt tego szajsu, wprawdzie wypalarka je trawi, wykresy wychodza na 93-95 pkt, ale Plextor zawsze palił na 98-100 pkt... |
![]() |
![]() |
#11 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no ja tez ostatnio kupilem TDK DVD-R 8x i zarowno Toshiba SD-R5372B jak i LG 4163B nie potrafily wypalic ich tak by odtwarzacz stacjonarny sie nie zacinal (zeby bylo smieszniej to z np hawkami nie ma problemow). Wynikaloby z tego ze jakosc tych plyt jest watpliwa. (z plusami TDK nie ma zadnych problemow)
|
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z Hawkami też nie mam problemów. Mam tylko wątpliwości co do trwałości zapisu na tych nosnikach, ponieważ ich jakość jest raczej kiepska. Moim zdaniem najlepsze sa Verbatim Pastel (obojętnie "+" czy "-")- 100pkt w teście Nero CD/DVD Speed nie jest rzadkością.
TDK zaczął eksperymentować z producentami podłoża, widziałem nawet CMC Magnetics (które o dziwo u mnie paliły się lepiej niż TDK002- dziwne, ale to prawda). |
![]() |
![]() |
|
|