![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.10.2005
![]() |
Pomocy! DVD Toshiba 2012
Witam
Mój problem polega na tym, że zakupiłem nowy napęd DVD Toshiba 2012 i zczytuje on dane bardzo powoli z płyty. Tę samą płytę moja nagrywarka NEC 3500 zczytuje (obraz płyty) 2 razy szybciej niż napęd. Kombinowałem ze zworkami, taśmę mam sprawną. Napędy są na osobnej taśmie i dysk na osobnej, nagrywarka na Master, a napęd na Slave. Przegrywanie z płyty na płytę odbywa się nie prędzej niż razy 4, nawet jesli ustawię razy 8, to i tak nic nie daje. Kontrolery IDE są ustawione poprawnie (DMA jeżeli dostępne). Mój sprzęt (trochę słaby): - Duron 1GHz - 521 RAM - radeon 9250 sapphire - Windows XP Home Napęd testowałem na Nero 6.6, na Alkohol 120% i Clone DVD - efekt jest ten sam. Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc to będę bardzo wdzięczny. Napęd miał mi przyspieszyć przegrywanie płyt, a niestety spowolnił. Pozdrawiam Kazik |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ktoś tonie
![]() Toshiba 2012 czyta nagrywane DVD z prędkością do 6x, ale skutecznie. a powolne szczytowanie jest lepsze od szybkiego ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 29.10.2005 o godz. 13:36 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
zamontowalem rowniez naped dvd LG i bylo to samo czyli powolny odczyt.
Jaki mam zakupic aby mi odczytywal z wieksza predkoscia i obraz plyty robil tak jak nagrywarka czyli ok.5 i pol minuty przy plycie 4.3 giga |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz nagrywarkę ze słabą korekcją błędów a DVD-Rom z bardzo dobrą, więc nie rozumiem o co chodzi?
zostawić Toshibę ![]() szybko - nagrywarka. kłopoty z odczytem DVD-Rom. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
chodzi mi o to ze nagrywam dosc sporo plyt i zalezy mi na czasie i chcialbym je wypalac z predkoscia x6 a nie jak do tej pory x4
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
testowalem naped w nero speed i faktycznie wyciaga jedyne x 6.2 natomiast nagrywarka x 15,92 .Martwi mnie w tym wszystkim to,ze jest duze zuzycie procesora gdy naped osiagnie predkosc x 6 ok.82% a przy tej samej predkosci nagrywarka jedyne 20%.zastanawiam sie nad wymiana napedu co proponujecie ?(ale odczyt danych zeby byl x 16 tak jak nagrywarki cena nie gra roli)
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
hej mam nagrywarke LiteOn SOHW-1693S i nie moge nagrywac z predkosciami ponizej 6x a moj dvd stacjonarny nie czyta szybszego zapisu i prosze o ponoc w tej sprawie wgralem biosy nowe i to nic nie dalo hej
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
I znowu... Było już o tym bardzo dużo razy... wolniej nie znaczy lepiej! Jeśli zainwestujesz w lepsze płytki to powinno chodzić OK. A jak się upierasz bardzo przy nagrywaniu x4 - zainwestuj w płytki i takim indeksie. Nagrywarka powinna pozwolić nagrać je x4.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
a co to za plytki i jakiej firmy
|
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Lepsze płytyki - Verbatim, a najlepiej Verbatim Pastel (chociaż nie tylko)
Płytki z indeksem x4 - takie, na których pisze x4 ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
o ki dzieki
|
![]() |
![]() |
#12 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
OMG
![]()
#13 |
Nowy na forum
![]() |
witam zainwestowalem w plytki verbatim 8x ale nie moge zmniejszyc na 4x czy jest jakis sposob na ta nagrywarke zeby mozna bylo wybierac predkosci zapisu aktualnie mam wgrany bios KS0B POMOCY!
|
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
![]() |
kup płytki x4. A te Verbatimy x8 nagrywane x6 nie chodzą jak trzeba?
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po co tak wolno??
![]() Verbatimy 8x świetnie palą sie nawet na 12x, więc jak nagrasz je z nominalną prędkością, to wszstko będzie ok. |
![]() |
![]() |
|
|