Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.11.2004, 13:42   #1
Atena
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.11.2004
Atena w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak nagrać na stacjonarą nagrywarke DVD

Witam wszystkich....chciałbym nagrac cokolwiek(chodzi mi o jakiś materiał filmowy np.po obróbce z kamery cyfrowej) z komputera na stacjonarna nagrywarkę DVD PHILIPS DVDR 890,mam w komputerze łącze IEEE 1394 a także nagrywarka posiada łącze i-Link cyfrowe IEEE 1394.Proszę o jakas poradę jakim oprogramowaniem i co mi jest potrzebne bym mógł coś takiego nagrać.......pozdrawiam..
Atena jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.11.2004, 17:14   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jest to raczej niemożliwe, kiedyś szukałem informacji na ten temat i klops - bo do nagrywarki stacjoranej możesz przesłać jedynie obraz i dźwięk a nie strukturę płyty DVD czyli dane... oczywiście jest teoretycznie możliwe przegranie audio i video (obrobionego na kompie) spowrotem na taśmię w kamerze z wejściem i-link ale do tej pory nie spotkałem się z softem który pozwala na export audio/video przez firewire do urządzeń cyfrowych - ale może taki soft i metoda istnieje, tylko trzeba poszukać

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 17.11.2004 o godz. 17:18
CobraVerde jest offline  
Stary 18.11.2004, 10:28   #3
Atena
Nowy na forum

Dzięki za odpowiedż na mój post,co do mozliwości wysłania materiału po obróbce spowrotem na tasmę kamery cyfrowej przez IEEE to jest taka mozliwość przez programy do obróbki video choćby w Windows Movie Maker,próbowałem też w taki sposób ale udało mi się jedynie nagrac pojedynczą klatke filmu,bo te programy wysyłaja chyba jakies dane odnośnie klatek filmowych i chyba dlatego nieda się wyżucić materiału na stacjonarną nagrywarkę.Cały czas szukam jakieś metody na to mam nadzięje że coś takiego istnieje,jakis program który by wyżucił strumień video audio przez IEEE.CHyba coś takiego powinno być skoro w opisie nagrywarek jest informacja o mozliwości komunikacji z komputerem.......no coż pozostaje dalej szukać...
Atena jest offline  
Stary 18.11.2004, 16:52   #4
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
scenalyzer ma chyba funkcje nagrywania, sprobuj zgrac jakis pojednyczny dv avi

canopus edius potrafi rowniez nagrywac na tasme kamery - print to tape, nie jest to tak, ze taka nagrywarka jest po prostu widziana przez komputer jako kamera cyfrowa z wejsciem firewire?
Stary 19.11.2004, 11:47   #5
Atena
Nowy na forum

Rozumiem z tego że scenalyzer może ma coś takiego że umozliwi mi nagranie płyty DVD na stacjonarną nagrywarke przez FireWire?Sprawdze ,popróbuje dzieki za sugestie każda podpowiedz może być na wagę sukcesu...
Atena jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: