Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.01.2005, 13:09   #1
yacek _b
Bywalec

Data rejestracji: 19.01.2005
yacek _b w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Liteon 1653s nagrywa tylko x4

Witam !
Czy któryś z kolegów forumowiczów może pomóc mi wyjaśnieniu , dlaczego nie moge zmienić predkości nagrywania w 1653s , obojetnie jakiej firmy płytę włożę , która ma zakres 1-4 , mam aktywne tylko x4 , próbowałem zmieniać bios na najnowszy , odinstalowałem nero , clona , alkohola , nic , dalej mogę tylko x4 i nie mogę ustawić wolniejszej prędkości , nie robiłem tylko formatu systemu .
Sama nagrywarka nagrywa dobrze , tylko mnie wkurza że nie mogę palić wolniej . Bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc kolegów .
yacek _b jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.01.2005, 13:16   #2
mantar
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.01.2005
mantar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W ostatnim czasie odpowiedzialem chyba na kilka bardzo podobnych pytań - poczytaj kilka postów o tej nagrywarce - jest wszystko.Pozdrawiam
mantar jest offline  
Stary 19.01.2005, 13:17   #3
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Od 1213S nie ma nizszej predkosci niz 4. Nic nie poradzisz.

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  
Stary 19.01.2005, 13:29   #4
yacek _b
Bywalec

Panowie , kolega ma też model 1653s i może wybrać prędkości nagrywania tzn. niższe niż 4
[/B]mantar - proszę cie o wyrozumiałość ( jeszcze raz )
yacek _b jest offline  
Stary 19.01.2005, 19:11   #5
mantar
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.01.2005
mantar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez yacek _b
Panowie , kolega ma też model 1653s i może wybrać prędkości nagrywania tzn. niższe niż 4
[/B]mantar - proszę cie o wyrozumiałość ( jeszcze raz )
Przepraszam jesli to zabrzmiało jako brak wyrozumiałości - ale naprawde w moich poprzednich postach jest juz odpowiedź na Twoje pytanie.Ale oczywiście powiem ("jeszcze raz" ) co o tym wiem a mianowicie... Oryginalny bios - profile nagrywania ustawione przez LiteOn' a nie pozwolą Ci na wybranie mniejszej prędkośći - w biosie jest zapisane jaką płytę Litek moze nagrać z jąką prędkośćią - jesli chcesz mieć na to wpływ musiałbyś się zaglębić w bios i go modyfikować - program do tego nazywa sie omnipatcher - ale osobiście odradzam takiej zabawy ponieważ nie ma rzadnej gwarancji ze zwolnienie przyniesie pozytywny skutek jak rozumiem chodzi o ilość błedów.Wszelkie zabawy z biosem oczywiście to takze pewna doza adrenaliny i nie ma co ukrywać pewne ryzyko - ale wiele ludzi sie tym zajmuje.
Pozdrawiam i przepraszam jesli zabrzmiało poprzednio jakoś zawadiacko
mantar jest offline  
Stary 20.01.2005, 07:04   #6
yacek _b
Bywalec

Mantar , dziękuję ci za odpowiedż ( szczerze ) , wiem że to irytuje jak ktoś pyta o coś , co było juz poruszane na forum , jednak chyba zbyt niedokładnie szukałem i nie mogłem znależć odpowiedzi na mój problem .
Co do mieszania w biosie to powiem ci szczerze że daleki jestem od tego .
Dzisiaj kupiłem parę płytek w celu sprawdzenia jak to dokładnie jest . Płytki : Verbatim x 4 , TDK x 1-8 , Dysan x 1-8 , Platinium x8 ( dotychczas miałem tylko esperanzy x4 ). Co wyszło , ano to , że na wszystich płytkach , gdzie miałem zakres od 1 do 8 lub samo x 8 mogłem ustawiać prędkośc zapisu w zakresie od x4,x6,x8 . Czyli najniższa x4 najwyższa x8 ( a nawet w Platinium pokazało x 12 ) . Verbatim jest x4 i mogłem tylko x4 .
Z jendnego sie cieszę , że w nero nie ma jakiejś kaszany , ale jednak pozostaje mały niesmak że nie mogę zjechać na mniejsze prędkośći ( chciałem kolesiowi wypalić film , który miał być odtworzony w PS2 , wypalony x4 trochę przycinał , dlatego myślałem o mniejszych prędkościach ) oraz jednen z moich kolegów ma taki sam model 1653s i mówił mi że może spokojnie ustawić w nero prędkości mniejsze od 4 . Trudno widocznie trafił mi sie taki "dziwny " egzemparz
Pozdrawiam .

Ostatnio zmieniany przez yacek _b : 20.01.2005 o godz. 07:08
yacek _b jest offline  
Stary 20.01.2005, 08:33   #7
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A sprawdzałeś tego Verbatima palonego x4 na PS2. Mogę się założyć, ze albo zacięć będzie mniej, albo w ogóle - a co do "dziwnego" egzemplarza to właśnie ów kolega ma dziwny egzemplarz. albo pali RW. Albo modowany BIOS. Bo te esperanze to nie są najlepsze płytki. Tak samo jak litek nie jest najlepszą wypalarką na świecie. No ale za tą cenę to widziały gały co brały. Ja mam 1633S (poprzedni model) i też mogętylko 4x. Nawet jak w Decrypterze ustawię 2x to i tak czas palenia jest równy z 4x (napęd sam się przełączy w tryb 4x), czyli ok 14minut.

Niestety potrzebowałem kasy i już nie mam PS2 V10 + Ripper3 mod. Ale poszło na zbożny cel - Amplik Yamaha RXV-520 (używany)
Pozdro.

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD

Ostatnio zmieniany przez tengu : 20.01.2005 o godz. 08:41
tengu jest offline  
Stary 20.01.2005, 13:13   #8
yacek _b
Bywalec

Tengu , jasne że " widziały gały co brały " , ja głównie wypalam filmy dla siebie i u mnie na panasonicu s47 , chodzi za***iście , nie nastawiałem sie na nagrywanie dla ludzi . Gdyby nie te prędkości to wcale nie miałbym powodów do narzekań . Pozdrawiam .
yacek _b jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: