![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
Liteon 1653s nagrywa tylko x4
Witam !
Czy któryś z kolegów forumowiczów może pomóc mi wyjaśnieniu , dlaczego nie moge zmienić predkości nagrywania w 1653s , obojetnie jakiej firmy płytę włożę , która ma zakres 1-4 , mam aktywne tylko x4 , próbowałem zmieniać bios na najnowszy , odinstalowałem nero , clona , alkohola , nic , dalej mogę tylko x4 i nie mogę ustawić wolniejszej prędkości ![]() ![]() Sama nagrywarka nagrywa dobrze , tylko mnie wkurza że nie mogę palić wolniej . Bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc kolegów . |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
W ostatnim czasie odpowiedzialem chyba na kilka bardzo podobnych pytań - poczytaj kilka postów o tej nagrywarce - jest wszystko.Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#3 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Od 1213S nie ma nizszej predkosci niz 4. Nic nie poradzisz.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Panowie , kolega ma też model 1653s i może wybrać prędkości nagrywania tzn. niższe niż 4
[/B]mantar - proszę cie o wyrozumiałość ( jeszcze raz ) |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam i przepraszam jesli zabrzmiało poprzednio jakoś zawadiacko |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Mantar , dziękuję ci za odpowiedż ( szczerze ) , wiem że to irytuje jak ktoś pyta o coś , co było juz poruszane na forum , jednak chyba zbyt niedokładnie szukałem i nie mogłem znależć odpowiedzi na mój problem .
Co do mieszania w biosie to powiem ci szczerze że daleki jestem od tego ![]() Dzisiaj kupiłem parę płytek w celu sprawdzenia jak to dokładnie jest . Płytki : Verbatim x 4 , TDK x 1-8 , Dysan x 1-8 , Platinium x8 ( dotychczas miałem tylko esperanzy x4 ). Co wyszło , ano to , że na wszystich płytkach , gdzie miałem zakres od 1 do 8 lub samo x 8 mogłem ustawiać prędkośc zapisu w zakresie od x4,x6,x8 . Czyli najniższa x4 najwyższa x8 ( a nawet w Platinium pokazało x 12 ) . Verbatim jest x4 i mogłem tylko x4 . Z jendnego sie cieszę , że w nero nie ma jakiejś kaszany , ale jednak pozostaje mały niesmak że nie mogę zjechać na mniejsze prędkośći ( chciałem kolesiowi wypalić film , który miał być odtworzony w PS2 , wypalony x4 trochę przycinał , dlatego myślałem o mniejszych prędkościach ) oraz jednen z moich kolegów ma taki sam model 1653s i mówił mi że może spokojnie ustawić w nero prędkości mniejsze od 4 . Trudno widocznie trafił mi sie taki "dziwny " egzemparz ![]() Pozdrawiam . Ostatnio zmieniany przez yacek _b : 20.01.2005 o godz. 07:08 |
![]() |
![]() |
#7 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
A sprawdzałeś tego Verbatima palonego x4 na PS2. Mogę się założyć, ze albo zacięć będzie mniej, albo w ogóle - a co do "dziwnego" egzemplarza to właśnie ów kolega ma dziwny egzemplarz. albo pali RW. Albo modowany BIOS. Bo te esperanze to nie są najlepsze płytki. Tak samo jak litek nie jest najlepszą wypalarką na świecie. No ale za tą cenę to widziały gały co brały. Ja mam 1633S (poprzedni model) i też mogętylko 4x. Nawet jak w Decrypterze ustawię 2x to i tak czas palenia jest równy z 4x (napęd sam się przełączy w tryb 4x), czyli ok 14minut.
Niestety potrzebowałem kasy i już nie mam PS2 V10 + Ripper3 mod. Ale poszło na zbożny ![]() ![]() Pozdro. Ostatnio zmieniany przez tengu : 20.01.2005 o godz. 08:41 |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Tengu , jasne że " widziały gały co brały " , ja głównie wypalam filmy dla siebie i u mnie na panasonicu s47 , chodzi za***iście , nie nastawiałem sie na nagrywanie dla ludzi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|