![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2003
![]() |
Czy można w ten sposób zniszczyć DVD-RW?
Mój pierwszy test nagrywania DVD skończył się zniszczeniem płyty DVD-RW(Esperanaza x2). Nagrywarka GSA-4082 (LG).
Pomyślałem, że potestuję najpierw na RW. Zacząłem od formatowania w InCD - pakietowe (zwykłe). Niestety po 20 minutach wykonał około 5% pracy i nie widząc możłiwości skończenia przez noc ![]() Wiem, że pakietowe nagrywanie powinno sie stosować z płytami DVD+RW i to był chyba problem. Dalej zabrałem sie za nagranie jakiegoś filmu (DivX-AVI). Po wyczyszczenie płyty w kilka minut był nagrany (1GB). No to pomyślałem, że już czas sprawdzić jak to działa w stacjonarnym odtwarzaczu (mój oczywiście bez problemów dekoduje DivX, XviD itd - wspaniale odtwarza wszystkie kiedyś nagrane filmiki na CD-R i na CD-RW!!!, szkada tylko, że tak mało kiedyś nagrałem z dźwiekiem AC3). Włożyłem nagraną płytę DVD-RW do odtwarzacza i po chwili wyświetlił pierwsze sceny a po nastepnej chwili skończył, nastepna próba i cos nie tak, dalej juz nic nie pokazywał. Wróciłem na kompa i chciałem sprawdzić ale niestety raz jakby chciał coś odczytac a po chwili przestał widzieć płytę i to na dobre. Nie można jej ani wyczyścić ani nagrać bo nagrywarka jej nie widzi. Do tej pory mam duże doswiadczenia z płytami CD-RW i nigdy nie udało mi się doprowadzić takiej płyty do padu. Być może to laser odtwarzacza coś namieszał. Jeśli ktoś ma jakieś doswiadczenia w tym zakresie to proszę o radę (nie chodzi o uratowanie płyty tylko o przyczynę takie stanu rzeczy). Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|