![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Henrico - co do twojej konfiguracji to ja bym zamienił DVD-RW miejscami z CD-ROM ale jeżeli jest wszystko ok to byłaby to zamiana tylko dla "zasady" - jeśli chodzi CI o długość taśmy IDE to zawsze można kupić powyżej standartowych długości. ![]()
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 01.02.2005 o godz. 23:52 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
Cytat:
Co do długich taśm - nie jest to wskazane ze względu na błędy w transmisji i zbieranie zakłóceń. Poza tym oba dyski są na samym dole obudowy (dmucha na nie wiatrak z przodu) a napędy na samej górze. Oba kable miały by wtedy ponad pół metra (jakieś 80cm). Odpada. Jest tylko jedna rzecz która cierpi na tym - kopiowanie z dysku na dysk na jednej taśmie to jakieś 20MB/s, jak dałem każdy na osobne porty to ponad 40MB/s. Ale ja tak kopiuję tylko czasami. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Wybaczcie że odkopuję stary temat ale nie chcę śmiecić. Po rozbudowe sprzetu mam podłączone wszysko tak:
IDE1 - HDD Maxtor 80 GB IDE2 - Master - NEC DVD-RW 3540A Slave - CD-RW SAMSUNG SW 240B CDRW mam juz do "wykończenia" i na codzień raczej jako cd-rom i do palenia byle czego. Czy taka konfiguracja jest ok ? |
![]() |
#4 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |