![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#181 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Szkoda tylko ze to przekompresowywanie trwa tak dlugo.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#182 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2005
![]() |
Świeżak jestem... zarówno na forum jak i w świecie DVD. Ale serdecznie dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
Czy istnieje mozliwosc takiego skompilowania plyty, azeby po wlozeniu jej do stacjonarnego odtwarzacza automatycznie uruchamial sie film? Przy równoczesnej możliwosci (z poziomu pilota) wl/wyl napisow czy zmiany jezyka. Po prostu - czy plyta moze dzialac bez menu głownego odpalając sie automatycznie ? A jesli tak to w jaki sposób można to zrobić ? |
![]() |
![]() |
#183 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
-
jak bedzie nagrany sam film bez menu to ruszy bez problemu i ścieszka tylko polska
|
![]() |
![]() |
#184 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sam film zgrany Shrinkiem może mieć wszystkie audio i wszystkie napisy i bez problemu pilotem się zmienia (co często nie jest możliwe jak film ma menu)
|
![]() |
![]() |
#185 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
mam pytanie - jak w TMPGEncDVDAuthor zrobić menu z dźwiękiem
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Cytat:
ja już się pare razy przejechałem na tanich nośnikach a to mi się podobał kolor płyty a to znowóż wygląd no i cena atymczasem trzeba patrzeć na jakość od pewnego czasu kupuje verbatimy i tylko +R Dlacego +R A dlatego że robiłem testy ,swojego czasu miałem drugą nagrywarkę litka który umożliwia przeprowadzenie testów nagranych płyt verbatim +R dużo lepiej wypada niż -R Mowa jest o płytach nagranych na nec 3500 bo takiego mam Ten nec lubi verbatimki +R jak testowałem to na drugim miejscu uklasował mi się TDK -R TDK -R lepiej wypadł od verbatima -R |
|
![]() |
![]() |
#187 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2005
![]() |
A tak oficjalnie to co ma oznaczac te R+/- ?
PS: Podaj z łaski swojej nazwe jakiegoś programu testujacego.. z gory dzieki... |
![]() |
![]() |
#188 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
jestesm calkiem zielony w temacie nagrywania i mam pytanko.
mam na dysku film to jest tylko katalog Video_TS. palac dvd w nero wystarczy ten katalog podmienic z katalogiem w opcji "dvd-video" i wypalic poprostu ? czy film bedzie z audio biorac pod uwage ze jest tylko Video_TS ? |
![]() |
![]() |
#189 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2004
![]() |
Cytat:
jeżeli Twój katalog Video_TS nie jest większy niż płyta DVD5 to -tak- wystarczy ten sposób o którym mówisz powyżej, jeżeli nie to bedziesz musiał użyć jakiegoś transkodera tak, film bedzie z audio |
|
![]() |
![]() |
#190 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
a zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czasami jak ogladam screeny zamieszczone z nero to w prawym dolnym rogu ludzie maja opcje do wybrania np DVD-5 lub DVD-9, mam Nec 3520A i nero 6.0.6.6 i nie mam takiej opcji.
jak to wlaczyc ? i po co to jest ? |
![]() |
![]() |
#191 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2004
![]() |
Przebrnąłem przez cały ten temat...i nie wiem czy dobrze zrobię:
Mam cały film w .VOB, zajmuje mniej niż 4GB. To co mam teraz zrobić to : Odpalić sobie NERO i wrzucić wszystko do katalogu VIDEO_TS, można też zrobić katalog AUDIO_TS i go zostawić pustym....i wypalić. Tylko, że gdy daję kreację Video-DVD, zostawiam wszystko jak sobie tam program ustala. Tworzy sam dwa katalogi VIDEO_TS i AUDIO_TS. Wrzucam wszystko do...VIDEO_TS...a problem, bo nie chce mi niektórych plików tam umeścić....i to tych najważniejszych z filmem.(twierdzi że ie mogą tam być) Natomiast jak umieszczę wszystko w AUDIO_TS to wchodzą wszystkie, dodatkowo to co wrzucam do VIDEO ma ikone sugerującą że jest to plik dźwiękowy! ![]() Zrobiłem tak: dałem nowa kompilacja: DVD-ROM (ISO) Zrobiłem te dwa katalogi Video i audio wrzuciłęm do Video i wypaliłem. Daję odtwarzanie...pokazuje się menu...i tyle nic nie działa ![]() I btw co to jest to ISO 9666...tam są jakieś jeszcze inne, to ważne ? NERO 6.6.0.1 uzywam. |
![]() |
![]() |
#192 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
![]()
Witajcie. Jestem nowy..... Mam problem
![]() Czym można utworzyć DVD tak abym w odtwzrzaczu stacjonarnym mógł oglądac filmy z kamery, oraz zdjęcia? Czy jest to możliwe , czy muszę utworzyc 2 DVD? Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#193 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.02.2005
![]() |
Jak mam sohw 1652s od paru tygodni i chodzi jak ta lala, oczywiści po flashu biosa
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Bywalec
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
#195 |
quejk 2 owned
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Cześć, mam nagrywarke Philips'a i odtwarzacz DVD tez Philips'a ... sciagnełem ostatnio z sieci kilka fimow, koles z wypozyczalni wypozyczył pare filmow i zgrał na dysk jakims programikiem... i ja te filmy of cours sciagnełem i chciałem je nagrac ... 2 filmy udało mi sie przez nero vision express ale skonczyła mi sie licencja ;/ i teraz mam dylemat ... bo nie znam innych dobrych programow do nagrywania ... badzcie tak mili i odpiszcie , btw. jestem tu nowy
![]() |
![]() |
![]() |
|
|