![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2006
![]() |
![]()
Nie wiem jak mam podłączyć nagrywarkę DVD (LG GSA-4167b), napęd DVD (LG GDR-8161B), nagrywarkę CD-r/rw (LG GCE-8520b) i dysk (Seagate 80GB).
Na plycie mam tylko 2 gniazda IDE. Chciałbym to podłączyć tak zeby dzialalo jak najlepiej. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
ja bym podłączyl to tak:
Dysk na primary master nagrywarke dvd na secondary master dvd-rom na secondary slave a nagrywarke cd-rw bym sprzedal ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.12.2005
![]() |
nie wiem czy o to chodziło @cichy04 akurat,wygląda na początkującego "Na plycie mam tylko 2 gniazda IDE"
2 gniazda masz bo tak ma być ,ważne żeby na taśmach były cztery wejścia na napędy (po dwa na każdej taśmie,jak nie masz musisz dokupić i zamienić) jeżeli masz takie taśmy bez problemu to podłączysz,moja propozycja to DVD-RW podłączyć na jednej taśmie z dyskiem ,a na drugiej DVD i CD-RW (CD-RW przydaje się przy odczycie starszych,porysowanych płyt CD) podłącz taśmy do płyty,sprawdź przy którymś wejściu powinna być malutka 1 (PRIMARY)-to będzie miało pierszeństwo i tutaj podłącz twardy dysk i dvd-rw ,na końcu taśmy ma być dysk (z tyłu dysku masz zworki,ustaw na MASTER) w DWD-RW na SLAVE przy drugim wejściu na płycie powinna być 2 malutka i tu podłącz pozostałe napędy - pamiętaj o zworkach z tyłu napędów jeżeli nie będziesz oglądał na okrętkę filmów DVD to pozbądź się raczej napędu DVD Ostatnio zmieniany przez securite : 07.01.2006 o godz. 19:18 |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2006
![]() |
mam 4 wejscia na taśmach
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum