![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2006
![]() |
[lg] Nagrywa Ale Puste Plytki :(
Witam mam taka oto nagrywarke LG GSA-4163BBU http://pecetron.pl/opis.php?idt=1186 ma juz prawie rok raz sie popsula oddalem na gwarancji to zwrocili mi nowa okej. Ale teraz nie wiem co sie dzieje wypala płyte DVD wszytsko jest ok nagrywa sie po zakonczeniu wkladam ta cd do napewdu i pokazuje ze jest PUSTA
![]() Do nagrywania uzywam NERGO BURNING ROM 6.6.0.12 z Polska nakładką :\ kurcze nie było wczesniej takeigo probelmu a teraz nic niemoge zrobic :\ Do tego procesor mi sie psuje i dysk cos charczy wiec chce przenosic swoje dane jak najszybciej na DVD a tu co nawet tego nei moge zrobic :\ Dzisiaj jak nagralem plytke DVD to zaznaczylem sprawdzanie po zakonczeniu i znalozlo jakis taki bug http://img45.imageshack.us/img45/7325/cd1yd.jpg czyms ja jeszcze przetestowac zeby stwierdzic czy mam ja wywalic poki jeszcze na gwarancji ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A wczesniej nagrywala dobrze z dokladnie takimi samymi ustawieniami komputera? Jesli przez przypadek nie zaznaczyles symulacji zapisu i wczesniej dzialala dobrze to albo slabe plyty albo nagrywarka sie psuje.
Co do reszty to procesor psuc sie nie moze.. ale dziala albo nie innej mozliwosci nie ma. Co najwyzej moze sie przegrzewac wtedy nalezy wyczyscic lub wymienic system chlodzacy. Wracajac do nagrywarki napisz na jakich plytach nagrywasz, bo dla niektorych "plyt" takie przypadki (lub gorsze) to norma... |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2006
![]() |
nagrywam na takich plytkach http://www.action.pl/photo/newsy/200...certyfikat.jpg wczesniej niby nagrywala ok nie jestem jakis fanem zbierania plyt i nie wypalam ich wiele ale troche sie nagralo i dzialaja.
|
![]() |
![]() |
#4 |
*Dziadziuś*
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
a spr***243;buj nagra***263; w Nero Express
a co nagrywasz dane , audio czy co innego i spr***243;buj innych p***322;yt np;Verbatim
#5 |
Jukebox Hero
NIE TYLKO NIE ACTIVEJET
to sa NAJGORSZE PLYTY jakie w zyciu widzialem!!! (przynajmniej ActiveJET 8x DVD-R ktore ja mam) Wyobraz sobie ze moja toshiba nagrywa doslownie na wszystkim Z WYJATKIEM activejetow. To daje pojecie o jakosci tych plytek... Nie mam pojecia jak ten syf uzyskal certyfikat, ale nie ja jeden mam takie zadnie na temat tych nosnikow. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ActiveJET nie s***261; takie z***322;e przynajmniej nie odpadaj***261; przy nagrywaniu
![]() Dzi***347; kumpel chcia***322; by mu nagra***263; epoke lodowcow***261; 2 na hawku a oto wynik nagrywania Cytat:
![]()
![]() |
#7 |
Jukebox Hero
u mnie jakos hawki chodza .. slabo ale chodza...
a activejet nawet na 2x zatrzymuja sie w polowie... w sumie moze to i lepiej bo jak po tygodniu nie moglbym danych odczytac to bylaby lipa. jednego juz hawka mam takiego - odczytac go juz nie mozna mimo ze zaraz po nagraniu dzialal OK. trzymany w pudelku, rys i brudu brak. Ale z tego co wiem takie przypadki to norma z tanimi plytkami. |
![]() |
![]() |
|
|