Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.12.2009, 17:26   #1
Melchizedes
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.09.2005
Posty: 19
Melchizedes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam,
Mam nagrywarkę Benq DW1640. Chciałbym ją podłączyć do laptopa bo ta w lapku to straszny szajs.

Jak to zrobić?
czy np. taki kabelek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=868066475 da radę?

i pytanie dodatkowe czy jak już podłączę to czy podczas nagrywania można położyć nagrywarkę luzem na stole czy raczej siły działające w napędzie będą zbyt duże i pasowało by go przykręcić/jakoś przytwierdzić? można kupić jakieś kieszenie czy cóś zeby zrobić ładnie z niej zewnętrzną nagrywarkę??

z góry dzięki za odpowiedzi

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 30.12.2009 o godz. 18:22
Melchizedes jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.12.2009, 18:50   #2
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo
 
Avatar użytkownika - Deckard -
 
Data rejestracji: 23.05.2006
Lokalizacja: A.D 2019
Posty: 4,695
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kupić zewnętrzną kieszeń , jest tego od groma w rożnych cenach
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2009, 00:35   #3
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,196
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Z benkami trzeba bardzo uważać - mało która kieszeń zadziała.

Było na forum wiele razy, poszukaj - jest opisane z jakimi chpsetami idzie, z jakimi nie.

Poszukałem, znalazłem.

http://forum.cdrinfo.pl/f61/nero-nag...49/#post800300

http://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywar...tml#post623079

Tak przykładowo.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2009, 01:08   #4
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,712
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
gdzies w przepastnych podziemiach (czyli w piwnicy) mam BenQ 1620 i kabelek (podobny do tego z tej aukcji)
i calosc dzialala zawsze bez zarzutu
na zmiane pod kabel bywal tez podlaczany hdd
tez zawsze dzialal bez problemow

jest to najtanszy i najprostszy sposob na szybkie podlaczanie napedow wewnetrznych jako zewnetrzne
i dziala

napedow nie trzeba przytwierdzac, moga lezec luzem, nic im nie bedzie
nie sa w stanie tez niczego uszkodzic po prostu nie beda sie ruszac (drzenie wyczuwalne jest tylko po przylozeniu reki)

oczywiscie trzeba miec na uwadze, ze tego typu kabelki to raczej rozwiazania dorzne, szybkie
nie sa ani ladne, ani praktyczne na dluzsza mete (szczegolnie mi doskwieral brak wylacznika zasilania - po prostu trzeba na sile wyciagac wtyczke)
ale kieszenie, jak wiadomo, bywaja kaprysne
no i kosztuja swoje
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2009, 01:55   #5
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Melchizedes Podgląd Wiadomości
Jak to zrobić?
czy np. taki kabelek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=868066475 da radę?
Przypomina mi to trochę Mostek USB2.0 Uniteka
Czyżby marna podróbka ?

Ja używam tego, i co bym nie wpiął to zawsze działało...
http://www.allegro.pl/item870668560_...klep_w_wa.html
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2009, 02:10   #6
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Przypomina mi to trochę Mostek USB2.0 Uniteka
Posiadam

Cytat:
Czyżby marna podróbka ?
To nie tyle podróbki, co mostki na tańszych częściach, więc i wydajność takiego zestawu pozostawia wiele do życzenia.

Wracając do tematu. Najlepszym rozwiązaniem jest moim nieskromnym zdaniem kieszeń 5.25". Ładnie wygląda, jest praktyczna i ładnie wygląda.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.12.2009, 14:29   #7
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,196
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
[...] Ładnie wygląda, jest praktyczna i ładnie wygląda.
No i ładnie wygląda.

__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2010, 12:54   #8
Melchizedes
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.09.2005
Posty: 19
Melchizedes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
No i ładnie wygląda.

hehehhe

Kurka no to trochę lipa, faktycznie nie pomyślałem, że w tych tanich kabelkach nie ma wyłącznika zasilania, te droższe już są trochę drogie jak za kabelek. Popatrzę jeszcze w kieszeniach hm...mógłbym ją też władować w stacjonarny ale to stary gruchot z w98:/ ciekawe czy jakbym wrzucil tam ubuntu jakby śmigał no będę kombinował dalej bo nagrywarka jest genialna...szkoda ze benq wycofał się z tego rynku Dzięki za pomoc!

Ostatnio zmieniany przez Melchizedes : 02.01.2010 o godz. 13:02
Melchizedes jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2011, 17:06   #9
Melchizedes
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.09.2005
Posty: 19
Melchizedes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sorki za odgrzewanie starego kotleta. Ponieważ moja nagrywarka w laptopie całkowicie odmawia współpracy (ashampoo wywala błąd nośnika średniej wagi cokolwiek to znaczy...próbowane było kilka sztuk płytek Sony, które zawsze śmigały ok) pragnę zakupić rzeczony mostek Uniteka. Pytanie tylko czy:

taki
-nowoczesny.jpg

czy może taki
-clipboard01.jpg

Jak myślicie? A może od tamtego czasu powstało coś jeszcze fajniejszego ?

pozdrawiam
Melchizedes jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2011, 17:08   #10
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,196
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie chodzi o fajność, tylko o to by działało z bardzo pod tym względem wybrednym benkiem.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2011, 21:27   #11
melag
Fibaro
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika melag
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 5,760
melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mam podobny mostek jak ten Uniteka, BenQ 1650 nie chce z nim współpracować , natomiast inne napędy i owszem.
Lepszym rozwiązaniem jest zakupu zewnętrznej nagrywarki na USB, np. >>eTAU108<<

Ostatnio zmieniany przez melag : 11.02.2011 o godz. 21:30
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2011, 17:37   #12
Melchizedes
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.09.2005
Posty: 19
Melchizedes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie chcę kupować nowej nagrywarki skoro mam już jedną bardzo porządną, kwestia podłączenia jej..
jak się dowiedziałem ten drugi mostek uniteka (starszy model chyba) pracuje na chipsecie JMicron JM20338 - czy ktoś wie czy benek to łyknie?
co do kandydata nr 1 (nowszy model) to chipsetu nie znam, ale zapewne to samo tylko ew. nowsze.

Jeszcze mi wpadło w oko coś takiego - AXAGO - ADID-70 oraz Scythe Kama Connect 2 Adapter. Kurcze doradźcie co dokupić do tego benka. Kieszeni nie chcę za bardzo bo jest droższa, zestaw będzie cięższy a przecież w kieszeniach też siedzi jakiś chip więc to to samo w sumie tyle że w obudowie..
Melchizedes jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2011, 12:44   #13
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Uzywalem Benq 1640 na Unitek z JM20337. Troche plyt nagralem, wydaje sie ze wszystko w porzadku. Moge jeszcze zrobic jakies skany jakosci.

Za to Pioneer sypal bledami z mostkiem.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2011, 13:20   #14
Melchizedes
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.09.2005
Posty: 19
Melchizedes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ok już mam mostek unitek y1031 - jeszcze nie podłączałem z braku czasu, powiedzcie proszę jakim programem sprawdzić jakość nagrywania i czy to się robi w trakcie wypałki czy po ??

edit: właśnie widzę, że nowszy model na który się zfrajerowałem nie ma przycisku power(a przydałby się), a główna jego zaleto to to, że można w locie kopiować z dysku na dysk (to akurat mi nie potrzebne):/ jak zatem bezpiecznie odłączać urządzenia? główną wtyczke z prądu wyciągnąć czy raczej przy urządzeniu odpinać kabelki?

Ostatnio zmieniany przez Melchizedes : 24.03.2011 o godz. 14:54
Melchizedes jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.04.2011, 18:49   #15
Melchizedes
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.09.2005
Posty: 19
Melchizedes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mostek działa aczkolwiek nagrywarka dziwnie się zachowuje - mianowicie ma problemy z wysuwaniem i chowaniem tacki, albo nie może wysunąć(pobrzęczą silniczki i nic), albo jak wsunie to poczyta i wysuwa z powrotem - jak się pomoże ręką to jest ok. ciekawe czy już ze starości fiksuje czy może to wina mostka..płytke nagrałem i działa.

btw. napęd dvd LG działa bez żadnych problemów z mostkiem

Ostatnio zmieniany przez Melchizedes : 07.04.2011 o godz. 18:54
Melchizedes jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
benq, dw1640, przeróbka

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Chuck Norris Morris Humor 111 07.10.2018 02:42
Szukam Pracy zick Humor 43 24.09.2012 07:30
nie dziala nagrany plik MrBiedrona Napędy optyczne DVD 17 22.10.2005 15:57
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW Jozgaw Napędy optyczne CD 7 21.06.2004 08:31
535 śmiesznych tekstów mallow Humor 6 01.06.2003 16:49


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.