![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Standardy DVD
Witam
Mam pytanko dotyczace plyt DVD-R - slyszalem ze istnieje kilka standardow nagrywania i mam pytanie - czy plyta nagrana w nagrywarce DVD-R bedzie mozna odczytac w komputerze w napedzie DVD firmy Toshiba 16x ? Pytam sie bo kamerzysta ktory nagrywal pewna uroczystosc zaproponowal ze oprocz kasety VHS moze takza nagrac na plycie DVD. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
a czy ktos wie czym roznia sie standardy DVD-R od DVD+R ? lub moze jakis link gdzie jest to opisane po polsku ?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.08.2002
![]() |
Trochę na ten temat znajdziesz w tekście Nagrywalne DVD.
W kontekście "wojny standartów" ja również zadaję sobie pytanie, który z nich będzie w pełni kompatybilny z odtwarzaczami stacjonarnymi. Oczywiście, najlepszym rozwiązaniem jest zakup nagrywarki obsługującej oba stanadrty dvd±r/w, jak chociażby model Sony DRU500A czy też NEC-ND1100. Częściowo odpowiedź znajdujemy w poście januszap. Może ktoś jeszcze rzuci odrobinę swiatła na ten temat - zawsze to ułatwi dokonanie wyboru, gdy nie będziemy w stanie zakupić nagrywarki "dual drive". Pozdrawiam zargo Ostatnio zmieniany przez zargo : 22.01.2003 o godz. 07:18 |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
standardy
Ja mam Ricoha 5125A i właśnie zrobiłem taką próbę, mój kolega nagrał płytę w DVD-R i udało mi się ją odczytać, skopiować i edytować pliki. Teraz, a raczej za kilka dni spróbuję skopiować do formatu DVD+R. Napiszę o wynikach.
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.08.2002
![]() |
W temacie jw. odsyłam do wykazów:
Compatibility DVD-Video Players with DVD+R/W Compatability DVD with DVD±R Compatability & Non Compatability DVD Players with DVD-R Compatibility DVD-Video Players with DVD-R DVD-R Player Media Compatability with DVD players Większość danych opiera się o zgłoszane przez użytkowników informacje, więc mogą wystąpić rozbieżności dotyczące konkretnych modeli. zargo Ostatnio zmieniany przez zargo : 22.01.2003 o godz. 13:48 |
![]() |
![]() |
|
|