Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.01.2003, 12:03   #1
Portalnet
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
Portalnet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Standardy DVD

Witam
Mam pytanko dotyczace plyt DVD-R - slyszalem ze istnieje kilka standardow nagrywania i mam pytanie - czy plyta nagrana w nagrywarce DVD-R bedzie mozna odczytac w komputerze w napedzie DVD firmy Toshiba 16x ? Pytam sie bo kamerzysta ktory nagrywal pewna uroczystosc zaproponowal ze oprocz kasety VHS moze takza nagrac na plycie DVD.
Portalnet jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.01.2003, 12:35   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak, dvd toshiba odczytuje plyty DVD-R.
Stary 21.01.2003, 12:41   #3
Portalnet
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
Portalnet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a czy ktos wie czym roznia sie standardy DVD-R od DVD+R ? lub moze jakis link gdzie jest to opisane po polsku ?
Portalnet jest offline  
Stary 21.01.2003, 13:19   #4
zargo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.08.2002
zargo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Trochę na ten temat znajdziesz w tekście Nagrywalne DVD.
W kontekście "wojny standartów" ja również zadaję sobie pytanie, który z nich będzie w pełni kompatybilny z odtwarzaczami stacjonarnymi. Oczywiście, najlepszym rozwiązaniem jest zakup nagrywarki obsługującej oba stanadrty dvd&plusmn;r/w, jak chociażby model Sony DRU500A czy też NEC-ND1100.
Częściowo odpowiedź znajdujemy w poście januszap.
Może ktoś jeszcze rzuci odrobinę swiatła na ten temat - zawsze to ułatwi dokonanie wyboru, gdy nie będziemy w stanie zakupić nagrywarki "dual drive".

Pozdrawiam
zargo

Ostatnio zmieniany przez zargo : 22.01.2003 o godz. 07:18
zargo jest offline  
Stary 22.01.2003, 01:35   #5
rita
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.12.2002
rita w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
standardy

Ja mam Ricoha 5125A i właśnie zrobiłem taką próbę, mój kolega nagrał płytę w DVD-R i udało mi się ją odczytać, skopiować i edytować pliki. Teraz, a raczej za kilka dni spróbuję skopiować do formatu DVD+R. Napiszę o wynikach.
Stary 22.01.2003, 13:18   #6
zargo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.08.2002
zargo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W temacie jw. odsyłam do wykazów:
Compatibility DVD-Video Players with DVD+R/W
Compatability DVD with DVD&plusmn;R
Compatability & Non Compatability DVD Players with DVD-R
Compatibility DVD-Video Players with DVD-R
DVD-R Player Media Compatability with DVD players

Większość danych opiera się o zgłoszane przez użytkowników informacje, więc mogą wystąpić rozbieżności dotyczące konkretnych modeli.

zargo

Ostatnio zmieniany przez zargo : 22.01.2003 o godz. 13:48
zargo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: