![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2003
![]() |
Jak ustawić laser w DVD ?
Mam problem. Stacjonarne DVD Daewoo DV-115 przestało mi czytać niektóre DVD. Po otwarciu pokrywy trochę podkreciłem laser. Przez jakiś czas czytał wszystko co mu podałem, ale po czasie, znowu zaczęły się problemy z odczytem. To go znowu podkręciłem. Tym razem jednak, filmy mozna było oglądać tylko przez kilka minut i obraz się zawieszał. Regulowanie już nic nie pomagało. Filmy VCD działają dobrze, muzyka też.
Pytania: 1) Jak można ustawić dobrze laser aby DVD działało? 2) Czy można w miejsce uwalonego napędu wstawić inny dvd z komputera? Pozdrawiam. GG 1273847 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Cytat:
witam to ze miales problemy z odczytem powod mogl byc prozaicznie prosty zabrudzony laser albo mogla to byc wina samych plyt DVD tym bardziej jak byly to wykonane kopie.Czy nie lepiej bylo przeczyscic delikatnie tylko sam laser, a jedno co zrobiles to rozkalibrowales laser w odtwarzaczu a sama kalibracja nie polega tylko na samym "podkreceniu srubokretem". Na pytanie drugie: nie mozna dokonac takiej podmiany (w szczegoly juz nie bede wchodzil), jedyne co mozna to wymiana na orginalny ale osobiscie odradzam droga zabawa i mozemy znowu cos zepsuc. Wiem ze wiele nie pomoglem ale chce poprostu na przyszlosc ostrzec przed dokonywaniem samodzielnej kalibracji lasera metoda jaka ty tego dokonales, (dodam tylko ze sam dokonuje kalibracji lasera w konsolach PS2) pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 13.04.2005 o godz. 19:15 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2005
![]() |
A czy mógłbyś troche bliżej powiedzieć o kalibracji lasera ?? Czy mozna to wykonać domowymi sposobami ??
#4 |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
poprostu pada ci dioda laserowa.....za drugim razem podkręciłeś za mocno i zaczęła się przegrzewać....Pozostaje ci wymiana głowicy ztym że niewiem czy to opłacalna zabawa skoro najtańsze odtwarzacze kosztują poniżej 200zł.
|
|