![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2009
![]() |
jak wgrać firmware do nagrywarki LG GH20NS10
Mam problem z nagrywarką LG GH20NS10.Przerywa mi w trakcie nagrania i wyskakuje mi błąd związany ze sterownikiem i błąd CRC
Dostałem instrukcję jak wgrać od LG ale jest za bardzo "technicznie napisana " Ja jestem zwykłym użytkownikiem komputera i prosił bym o bardziej dostępną instrukcję. Oto ta instrukcja. prosimy o dokonanie próby wgrania starszego firmware. W tym czasie antywirus powinien być wyłączony, nagrywarka winna być także ustawiona zworką na MASTER i podpięta na końcu taśmy ATA na pierwszym kontrolerze ATA (Primary Channel). Do tej samej taśmy nie może być podłączone inne urządzenie (dysk czy CD/DVD). Słów które nie bardzo wiem co z nimi zrobić podkreśliłem Proszę o wypisanie ewentualnie w punktach co po kolei robić i gdzie tego szukac Z góry dziękuję ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
0. Wyciagnij plyte z napedu jesli takowa ejst w srodku
1. Pomin ATA, bo to nagrywarka sata ![]() 2. Plik exe z flasherem i firmware masz sciagniety 3. Uruchom plik 4. Wcisnij UPDATE. 5.Poczekaj i wcisnij REBOOT. Jak odpowiedz na 2 jest NIE, to tutaj masz link do FW http://www.cdrinfo.pl/bios/8338104615 Fajnie by bylo jakbys podal jaki blad, bo slowo blad nic nie oznacz - przydala by sie tresc. Podziekuj supportowi, bo starszego FW nie ma do tej nagrywarki(nowszego tez ![]() ![]() Jak jest na gwarancji to wyslij do LG. I po wtore powtorze, ze jak sprzet ma ok roku to juz update'u FW nie ebdzie (chyba ze cos strasznie zwalili). Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 08.12.2009 o godz. 18:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
Jak i czym wgrać firmware do 812S | tomistr | Napędy optyczne DVD | 8 | 29.04.2004 05:07 |
Jak wgrać nowy BIOS do LG GCE 8160b | misz_masz | Napędy optyczne CD | 5 | 12.10.2002 10:53 |
Czy mogę wgrać biosa do LG i czy uszkodzę sobie nagrywarkę przez overburning? | Grucha | Napędy optyczne CD | 1 | 09.12.2001 11:36 |
No to jak to jest z tym firmware do CDRW LG (8120 ma już DAO RAW a reszta co.. ?) | tomektt | Napędy optyczne CD | 3 | 06.11.2000 08:37 |