![]() |
Cytat:
|
No to juz myślalem że mnie coś ominęło a ty po prostu kierowałeś tą wypowiedź nie do mnie . Ale skorzystam z twojej obecności i zapytam co jest grane - przy próbie uruchomienia KProbe 2.4.2 mam "blue screen" - niezłe jajo co?Może coś wiesz o podobnym przypadku?
|
Cytat:
czy ja pisalem NIE WOLNO ??? cyt: Kod:
DVD-RW - na master czlowieku a zwlaszcza LITE-ONjak jest na slave to moze zle palic, bo nie bedzie dostawal tyle danych co powinien :mruga: |
Icemac czy mógłbys to trochę wytłumaczyć - dlaczego nie wolno dvdrw na master - czy zamiana cdrw z dvdrw na kanale pomocniczym wystarczy ? Jaką byś config proponował (mam te same napędy co Predator).
|
DVD-RW - na master czlowieku a zwlaszcza LITE-ON
ale jak chcesz miec troche zwalonych nosnikow jako np. antyradary, podstawki pod piwo czy herbate lub kawe to ZOSTAW TAK JAK MASZ |
Wedlug mnie powinieneś zamienić urzadzenia na kanałach,ja bym sugerował następujący sposob dla twojej konfiguracji:
1.kanał podstawowy - master: dysk maxtor slave: dvd-rom 2.kanał pomocniczy - master: dvd-rw slave: cd-rw Zmianę proponuję, ponieważ jest przyjęta ogolna zasada żeby w miarę możliwości nie podłączać na tym samym kanale napędów,które będą raczej napewno pracować w tym samym czasie.Dotyczy to szczególnie tak "delikatnych "operacji jak np. wypalanie,a związane jest w głównej mierze ze spadkiem transferu.Załącz wcześniej oczywiście ten tryb dma: menadżer urządzeń - kopntrolery ide/atapi - zakładki kanałów - ustaw automatyczny wybór ultra-dma jeżeli dostępne (dla każdego kanału ustawia się osobno)Powodzenia! |
zmieniłem kolejnośc podłączyłem ją na Slave i jest GIT :]
http://img88.exs.cx/img88/7198/beztytuu9.jpg |
w panelu sterowania w opcjach kontrolery IDE
szukajka |
Jak włączyć DMA ???
Nie dawno zmieniałem taśmę i podłączyłem nagrywarkę na Master(wcześniej miałem ja podłączona na Slave i było Oki) .Włączyłem NeroInfoTool i pokazuje ze tryb DMA jest wyłączony jak go włączyć ??
http://img153.exs.cx/img153/3684/beztytuu2.jpg |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |