![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.10.2004
![]() |
![]()
Po podmianie biosu z GS08 na GS0M, napęd nie czyta orginalnych płyt
DVD jednostronnych jednowarstwowych, a tak że DVD+R np. Platinum, Esperanza, które wcześniej zostały wypalone na tym samym napędzie. Plisss POMOCY!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
A próbowałeś normalnie wgrać tak jak każdy inny bios ?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za zainteresowanie się moim problemem, jestem podpięty do sieci dopiero od kilkunastu dni i pech chciał że pierwsze co zrobiłem to uaktualnienie biosu w nagrywarce.
A co do twojego pytania, jasne że próbowałem jak tylko zorientowałem się, że jest coś nie tak. Przy próbie wgrania GS0K lub GS08 otrzymuję komunikat o błędzie, iż jest to oprogramowanie tylko do napędu LDW 851S GS0M, którego podczas detekcji nie widzi |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
to musisz wyciagnac bios do pliku bin i wgrac go ltnflashem i wejdzie na 99% a jak nie to programem mtkflash pod dosem i wejdzie na 100%
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Bardzo, bardzo dzięki, tylko jeśli morzesz, to powiedz gdzie szukać tych programów i jak ich użyć. Myślę że to dopiero początek problemów z tym biosem, sądząc po ilości ściągniętych plików, a nie każdy od razu załapie że jest coś nie tak. jeszcze jedno, nie zabardzo mam wprawę w poruszaniu się w DOSie, jakich używać komend. Niecierpliwie czekam na podpowiedż. narka
#6 |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
biosy w pliku bin znajdziesz tu http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
ltnflash tu http://www.cdrlab.pl/Downloads-index...oad-cid-5.html a mtkflash np w google wpisz i znajdziesz a co do komend to musisz odpalic kompa w dosie bez wchodzenia do windowsa i miec na dyskietce bios w pliku bin i program mtkflash nagrany i uruchamiasz go komenda mtkflash 3 w ***.bin 3 to kontroler secondary master 4 to secondary slave 2 to primiary slave 1 to primiary master *** to nazwa biosu
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Narazie przywróciłeś mi nadzieję, teraz muszę się troche pomęczć, dam znać co mi z tego wyjdzie. Dzięki i narra.
#8 |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
trzym sie
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
LDW 851S - Nie Instalować Biosów GS0K/GS0M
Super Extra Dzięki. Udało mi się na 100% A teraz po kolei, można to zrobić w łatwy sposób tz. biosy pobieramy z - http://codeguys.rpc1.org/firmwares.htmlltnflash !ALE UWAGA! Należy pobrać dostępny patched z biosaqmi GS0C/GS0F/GS0H/GS0K ponieważ ten pojedynczy GS0K jest uszkodzony (zły nagłówek). Po wyłączeniu wszystkiego co się rusza na kompie razem z połączeniami sieciowymi, uruchamiamy plik 851S.GS0H.patched-rs.exe i wszystko wraca do normy.
Nie instalować GS0K bo to jest to samo dziadostwo co GS0M. W zależności od konfiguracji kompa można zrobić to trudniejszym sposobem, więc pobieramy MtkFlash z http://www.cdrlab.pl/Downloads-inde...load-cid-5.html po rozpakowaniu kopiujemy na dyskietkę razem z plikiem GS0H.bin i uruchamiamy kompa w trybie DOS,wpisując komendę j/w opisuje to Turboni. OOO Dzięki Ci Turboni, masz u mnie wielgaśnego Browara! PS:Bios ze strony producenta LiteOn nie działa po wgraniu GS0M
![]() Ostatnio zmieniany przez Fanfay : 18.10.2004 o godz. 04:30 |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
bo nie da rady wrocic z wyzszego biosu na nizszy bios (chodzi o biosy producenta) tylko trzeba kombinowac jak juz wrociles na nizszy to mozesz wgrac nizszy orginalny tzn taki jak masz teraz wgrany lub wyzszy
![]() |
![]() |
|
|