![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.08.2008
![]() |
Liteon eSAU108 błędy przy nagrywaniu dvd
Napęd z nagrywarki zewnętrznej przełożyłem do laptopa bo standardowy się skończył. Nagrywarki używałem sporadycznie, wypaliłem kilka płyt CD. Dzisiaj przy próbie wypalenia na DVD ubuntu 11.04 wyskoczył błąd z no additional sense information. DVD firmy "platined media". Próbowałem na dwóch płytach tej firmy i za każdym razem błąd. Raz po błędzie program się zawiesił i płyta jakimś cudem się nagrała (nie chciałem resetować kompa to poczekałem aż napęd sam się otworzy) Na płytce widać scieżki ale nie działa. Nagrywałem jeszcze 2 płyty cd tej samej firmy i bez problemów poszło. Odczytuje tak samo płyty dvd i cd bez kłopotów. Nowszego firmware nie znalazłem. Nie pamiętam kiedy wypalałem ostatnio DVD na niej. Spróbuje jeszcze nagrać na verbatimie. Jakieś pomysły w sprawie tego błędu? Szukałem trochę w sieci ale niczego co mogłoby rozwiązać mój problem nie znalazłem.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Błedy przy wypalaniu mp3 na DVD | velChinaski | Nośniki optyczne | 0 | 28.09.2005 11:39 |
Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
Błedy przy nagrywaniu LG 8520B | rallypl | Napędy optyczne CD | 2 | 18.09.2004 10:50 |
Yamaha 2100E konflikt z dvd rom przy nagrywaniu | bystry | Napędy optyczne CD | 2 | 05.04.2001 01:10 |