![]() |
Spróbuj uaktualnić stery płyty głównej zwłaszcza starsze płyty stwarzały problemy z współpracą z nagrywarkami SATA
|
tylko, że ja od początku, również starego samsunga, mam na sata. no nic, dam jej szansę, bo teraz nagrałem 3 płyty i było ok. jak coś to oddam na gware i wymienię na sama.
|
Nie dawno miałem fatalną partię Sony DVD-R -parę sztuk poleciało do kosza .
Może podróby były albo Sony obniżył jakość (część płyt jest już robiona w Taiwanie) |
może, nie wykluczam tego, choć jak mówię, samsung nagrywa je bez problemów. No nic, będę obserwował :)
|
Lite-on ma na pokładzie Super AllWrite-i jak stwierdzi słabą jakość nośnika to zwalnia prędkość nagrywania do optymalnej żeby uzyskać jak najlepsze palenie.
Zrób test tych udanie wypalonych Sony i zobacz jak to wygląda. |
ok, czym zrobić ten test? jak następnym razem pojawią się błędy to wrzucę printscr z tym oknem.
|
NeroDiscSpeed- zakładka jakość
|
Muszę kupić nagrywarkę bo stary LGik padł po 3 latach.
Bardziej zależy mi na zapisie niż odczycie. Będę wypalał też płyty DL tylko Verbatim. W tej samej cenie mam dwa modele z LS. Zastanawia mnie który lepiej wybrać. Wiem że pewnie większej różnicy nie będzie jednak chciałbym zasięgnąć opinii osób siedzących w temacie :) Mianowicie waham się pomiędzy: 1. Sony / NEC AD-7241S 2. Lite-ON IHAS224 Którą byście polecili bardziej. Z góry dzięki za pomoc. |
Cytat:
Cytat:
czy do testowania: - kupic jakas nowa nagrywarke? (jaka?) - wystarczy jakas uzywana z allegro? (jaka?) |
Ja bym wybrał NECa.
|
Do testów:wow:
Only Lite-on z nowych Używane starsze Plextor i BENQ |
Witam.
Potrzebuję kupić nagrywarkę do laptopa... Moje wymagania to: 1. Mały rozmiar (Slim ) 2. Trwałość 3. Nagrywanie DVD-DL LightScribe mile widziany, aczkolwiek nie jest krytyczny. Chętnie mile widziana nagrywarka zasilana głównie z portu USB, ale jeśli jakas funkcjonalnosc nagrywarki ma byc przez to niedostępna to zasilacz mi przeszkadzać nie będzie. Na nagrywarce będe nagrywać płytki DVD (filmy z kamery) i odczytywać płytki (których nei chce ruszyć wiekowy DVD-ROM w starym ThinkPad'zie). Nagrywarka będie pracować z netbookiem. Z góry dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam Pogar |
Mam nagrywarkę CD NEC NR-7800B, interfejs - parallel ATA. Chcę wymienić ją na nagrywarkę DVD. Na jaką? Proszę o poradę. Zupełnie się na tym nie znam.
|
Witam.
Przylaczam sie do kolegi pogar. Potrzebuje nagrywarki do laptopa. Zdaje sie ze moj Optiarc BD ROM BC-5500S zaczyna wymiekac dlatego potrzebuje nowej i najlepiej niezawodnej :) Jak zauwazylem w wynikach na naj nagrywarke wygrywa Pioneer. Ale czy jest rowniez tak dobry w wersji slim na laptopa? Czy ktos moglby pomoc w tej kwestii? Najbardziej interesuje mnie nagrywanie DVD i DVD+R DL |
Zapomnij.
Nie ma dobrych nagrywarek slim. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:56. |