![]() |
Cytat:
Że ten dzień nadejdzie już jutro Bierz dwie i paczkę słonecznika :taktak: Nie będzie ci sie dłużyło podczas korygowania i nagrywania || :czar: |
hehe na dwie nagrywarki mnie nie sta***263; :D
|
Cytat:
W tej cenie masz tylko albo to albo to Więc sam musisz wybrać :czytaj: :D |
Witam !
Cytat:
Zamówiłem właśnie nagrywarki - dla mnie tego Lite-on'a - a dla Wuja Samsunga :D Za kilka dni postaram się zdać relację :haha: - tylko będę musiał nabyć dobre płytki DVD - mam chyba w domu tylko jakieś dwie LG - a jestem w tym temacie "zielony" totalnie :( Ale o tym, to może pogadamy w innym temacie ... Pozdrawiam i dzięki wszystkim za rady ;) ro29 |
Też potrzebuje nagrywarkę.
Początkowo bylem napalony na produkty LG,ale sie troche zlego naczytalem i postanowilem wybrać cos z Samsunga bądź lite-On'a. SAMSUNG SH-S182D czy moze Lite ON 20A1H? Nagrywarka bedzie jako jedyna w kompie. Musi sobie radzic dobrze z odczytem porysowanych plyt,a także z dobra jakoscią zapisu(predkosc nie jest wazna i czas). Dobrze by bylo,jakby lamala jakies tam zabezpieczenia:) |
Samsung to na pewno nie z D na ko***324;cu, tylko z M.
jakie***347; tam zabezpieczenia ***322;amie ^_^ |
Cytat:
Zobaczymy ile warte s***261; takie temat jak ten :czytaj: || |
Jaka jest obecnie najlepsza nagrywarka do nagrywania płyt dvd+r dl?
|
Cytat:
|
Ja mam Samsunga SH-S182M (lightscribe) i sie sprawuje znakomicie, wypala szybko i dobrze. Z odczytem tez nie mialem narazie problemu :)
|
Jaką kupić nagrywarkę - I/II kwartał 2007
Tematów tego typu jest mnóstwo, ale żadnego bardzo aktualnego. Problem dotknął mnie po padzie mojego Litka 832S.
W chwili obecnej rozważam zakup, będzie to raczej dolna półka cenowa (do 150 PLN). Wybór rozważam między (chociaż jestem otwarty): - Samsung SH-S183L - Lite-ON LH-20A1H - LG GSA-H44L Wszystkie mają LightScrabe co jest miłym dodatkiem, ale generalnie istotna jest trwałość, dobra jakoś zapisu (nawet na słabszych jakościowo płytkach) i duża liczba obsługiwanych formatów (czasem zdarza mi się wypalać płytkę CD 870 MB) lub odczytać DVD-RAM. Często nagrywam również własne DVD (Pinnacle Studio), które chciałbym móc odczytywać na starszych napędach DVD. SATA nie jest istotna, ale również traktuje ją jako zaletę (jeśli oczywiście nie pogarsza ona jakości innych parametrów). Zaletą również będzie cichy odczyt płyt. Każdy z wyżej wymienionych napędów ma pewne zalety: - pierwszy: SATA - drugi: 20x zapis DVD - trzeci jest stosunkowo nowy i brak mi wiedzy Każdy ma również moje subiektywne wady: - SAMSUNG - nigdy nie cieszył się dobrą jakością zapisu, szczególnie na słabszych nośnikach - LITEON - właśmi mi padł :) generalnie sprzedawcy w sklepach wszyscy odradzają - LG - nigdy ta firma mnie nie przekonywała - wszystkim znajomym padły LGiki i to bardzo krótkim czasie od zakupu, niektórzy wymieniali po 3 razy Będę wdzięczny za wszystkie rady i propozycje. Jeśli kogoś irytują tego typu wątki z góry przepraszam :) |
Na dzie***324; dzisiejszy gdybym mia***322; wybiera***263; nap***281;d, rozwa***380;a***322;bym te dwa modele :
- Pioneer DVR-112 (b.dobra jako***347;***263; zapisu, dobra korekcja) - Samsung 182M (b.dobra korekcja, dobra jako***347;***263; zapisu) Teraz wyb***243;r nale***380;y do Ciebie, bierz to na czym Ci bardziej zale***380;y. :P |
Cytat:
a jak jest z zapisem na płytkach dwuwarstwowych w samsungu SH-182M i czy umożliwia on zmianę bitsettingu? |
Cytat:
Tak to jest jak się właśnie nie czyta :czytaj: <- :nie: Cytat:
Optymalny jakościowo zapis płyt to ~ x8 Chyba, że ktoś lubi połączenie wiertarki z nagrywarką || Cytat:
Wraz z modelem 182M sytuacja ta trochę się zmieniła :taktak: Cytat:
Pokrótce sprzedają to co mają A co do padających Liteonów - to padaka to jest wprost proporcjonalna do sprzedanych egzemplarzy :D Wraz z końcem modeli 16xx i pojawieniem się na rynku takich modeli jak 165H6S, 18A1P/H, 20A1P/H Można mówić o zupełnie nowej jakości Liteonów Te modele zbierają akurat bardzo pochlebne recenzje :taktak: No i generalnie jest jeszcze kilka rzeczy, ale nie chce mi się pisać :] Wypowiedź ogólnie wskazuje na to, że autor nie prześledził nawet po łebkach informacji na forum A wydawać by się mogło, że zakup nagrywarki to dla niego rzecz ważna Na tyle ważna, by poświęcić chwilką czasu na jakże przydatną lekturę tut. forum :czytaj: :czar: |
Cytat:
Cytat:
|| EDIT : Informacja o jako***347;ci palenia DL-ek przez 184M (tak naprawd***281; jest to 182M w obudowie na USB) >>KLIK<< |
Nagrywarka o najlepszej korekcji błędów/odczycie CD/DVD
Witam wszystkich forumowiczów,
Posiadam nagrywarkę NEC'a 2500A i jak pewnie część z Was wie, to bardzo udany model z jednym małym "ale", mianowicie nagrywanie płyt CD i odczyt samych płyt CD/DVD stoi na dość dyskusyjnym poziomie. Wczoraj w ramach testów chciałem sobie zripować Black Hawk Down, i mało mnie krew nie zalała, ponieważ NEC nie przetrzymał tej próby i skapitulował w okolicach 50%. I teraz prośba do Was: czy moglibyście mi doradzić nagrywarkę DVD która miałby najlepszy obecnie odczyt płyt CD/DVD, chodzi mi przede wszystkim o dobrą korekcję błędów. Czy jest obecnie na rynku coś wartego uwagi ? P.S. Na napęd nie chciałbym przeznaczyć więcej niż 150 zł. pozdrawiam blackbird |
Samsung 182M.
|
Witajcie po baaardzo długiej przerwie :-)
Z tematu palników całkowicie już wypadłem :'( dlatego też dwa pytanka odnośnie co kupić: 1. Moglibyście coś więcej napisać o Pioneer 212 oprócz tego że jest na SATA ? Jak on się ma do 112 ? 2. Czy oznaczenia 112-tki (D, DBK) to tylko oznaczenia tego samego modelu o różnych kolorach, wydaniach itp czy te napędy czymś się różnią ? W zasadzie zdecydowałem się właśnie na Pioneera tylko nie wiem którego brać. Na Allegro są głównie 112D, u mnie mogę kupić od ręki 112DBK... |
Ad1. 212 to dok***322;adnie 112 tyle z SATA
Ad2. D pozbawiona jest mo***380;liwo***347;ci nagrywania DVD-RAM, BK znaczy czarna |
Cytat:
Czyli z tymi D, DBK kombinowałem dobrze... :) |
Cytat:
:D |
Chce kupic naprawde dobra nagrywarke DVD/CD, cena nie gra roli
Chce kupić naprawdę bobra nagrywarkę DVD/CD, cena nie gra roli. proszę o pomoc doświadczonych. dzięki.
|
to co chcesz kupic dobr***261; nagrywarke czy bobra?
Na powa***380;nie przegl***261;dnij dzia***322; Nagrywanie->Og***243;lnie o DVD |
Plextora kup, lub Pioniera 112 ....
|
Zastanawiam się nad:
Asus DRW-1814BLT Samsung SH-S182M LiteOn LH-20A1H Którą wybrać? głównie zależy mi, aby dobrze paliła płytki dvd+r dl. |
Cytat:
Ale jak jeszcze trochę poczytasz :czytaj: To będziesz już wiedział Która to ta jedyna... || :czar: |
Cytat:
:czar: Pioneer DVR-112D da radę crossflashować na DVR-112L tak, aby miał LabelFlash? |
Cytat:
:D |
Cytat:
ps. taki crossflash z DVR-112D na DVR-112 potem na DVR-112L trudny jest? |
Cytat:
Najgorzej jak po trzeciej godzinie chce ci się do kibla :O A tu nie można, bo trzeba trzymać wciśnięty ten guzik na panelu :czytaj: A z powrotem jeszcze gorzej :ysz: We dwie osoby trzeba to robić :cisza: :czar: |
Witam z tego co widzę obecnie polecacie Pioneera 112D a co sądzicie o tej Pioneer 212 (Serial ATA)?
Mam Nec 4550a i coś kopie mi nagrywanie ale tylko w grach próbowałem różnych rzeczy: zmiana biosu, wypalanie przy różnych prędkosciach , czyszczenie flaków, wypalanie różnymi programami , różne płytki ale zostałem przy TDK - nic nie pomaga zawsze to samo po nagraniu "Błąd CRC" przy instalacji - a płyta zawsze nagrana ok. Co aktualnie polecicie do wypalania tak do 200 zł ?LightScribe i inne rzeczy mnie nie interesują bo ich nie będę używał. Nie chce miec tych cholernych błędów "CRC" !! |
Cytat:
Czy 212 b***281;dzie tak dobrze nagrywa***322; wszystko zale***380;y od mobo i sterownik***243;w. :) |
Cytat:
|| |
tak sobie przeczytałem recenzję pioneera 112 na stronie cdrinfo i się tak zastanawiam dlaczego jesteście tym napędem tak zachwyceni
przecież prawie w każdym teście wypadł co najwyżej średnio kilka nawet słabo, jedynie pity i landy są zadowalające |
Cytat:
|| |
Cytat:
http://www.cdfreaks.com/reviews/Pion...onclusion.html Cytat:
:) |
Cytat:
Trzeba po prostu zachować do wszystkiego dystans Nie można przecież nad wszystkim popadać w ekstazę, bo to tylko urządzenia Bądź co bądź jest to dobry sprzęcik :taktak: Zawsze przecież można na podstawie testów na różnych forach I zamieszczanych wykresów skanów jakościowych wyrobić sobie własne autonomiczne zdanie I tyle... :czar: |
a ja jeszcze zapytam czy LG GSA-H42N można przerobić na GSA-H42L? tak aby miał LightScribe?
|
Nie
|
nie,ale h42l mozna tak przerobic na h42n zeby nie miala lighta:)
|
ok, krótka piłka z mojej strony Lite-On LH-20A1H, czy Pioneer DVR-112? - co wybrać?
|
Cytat:
Jak ci nie będzie pasił To odkupię go od ciebie za pół ceny... :tak!: :czar: |
Cytat:
a ten Litek wydaje mi si***281; taki delikatny:sciana: Mam 165P6S na pocz***261;tku by***322;em z niego zadowolony, ale po czasie przesta***322; dobrze pali***263; p***322;ytki dwuwarstwowe :czar: EDIT: a mo***380;e poczeka***263; na DH-20A3L? wiadomo kiedy trafi do sklep***243;w? b***281;dzie to oem jakiego***347; benq? |
To benq nie zaprzestal produkcji nagrywarek ?
|
Cytat:
Też odkupię go od ciebie za pół ceny :tak!: || |
Ty by***347; wszystko odkupi***322; za p***243;***322; ceny :haha:
ale baby Ci nie odsprzedam :> |
Cytat:
Cytat:
Bo nim by***347; si***281; spostrzeg***322; - ona sprzeda***322;aby wpierw ciebie... || Cytat:
Zw***322;aszcza jak to pierwszy lepszy selekt z p***243;***322;ki sklepowej || Nie ka***380;dy ma skorumpowany sklep pod r***281;k***261; co takie wa***322;ki robi I klientom u***380;ywany odrzucony sprz***281;t poselektyczny wciska... :ysz: :] |
Cytat:
Towar sprawdzony.., a te kilka płytek wypalonych tylko na zdrowie mu wychodzi (zalecane dla OPC każdego napędu).:spoko: Ile osób wolałoby kupić przetestowany cake 50 szt a w nim 48 pewnych płytek, płacąc oczywiście za całe 50 szt. :) |
Cytat:
Ale jak on nie spodoba mi się, to też go odkupisz? - tyle że pudełka i gratisów nie oddam:nie: |
Cytat:
Cytat:
Ale za 50% to czemu nie Tyle, że sprzedający pokrywa koszty przesyłki... || Cytat:
Kapitalny pomysł! Do dziś nie wiedziałem, że slawekj takie ma... :fiu: :czar: |
Co si***281; sta***322;o z Plextorami ?? :P Ju***380; nie s***261; na topie ? :D To je***347;li nie plextor to jak***261; nagrywar***281; polecacie ? Nagrywam g***322;***243;wnie filmy na p***322;ytki DVD lub CD, czasem data lub audio, czyli wszystko w normie :rotfl: Cena nie musi by***263; niska byle nagrywarka dzia***322;a***322;a dobrze i starczy***322;a na d***322;u***380;szy czas :taktak: Nie interesuj***261; mnie dodatkowe funkcje jak wypalanie obrazk***243;w na p***322;ytach oraz jakie***347; hiper pr***281;dko***347;ci nagrywania, chc***281; porz***261;dn***261; nagrywark***281;, kt***243;ra d***322;ugo ponagrywa. Jak***261; nagrywark***281; wi***281;c aktualnie polecacie ?? :>
|
Cytat:
:taktak: |
Czyli tego wygrywającego w ankiecie Pioneer DVR-112 ? Taka tania ? ;) A nie lepiej wziąć tego 212 ? Bo różnica cenowa znikoma :P A Lite-On albo NEC nie mają lepszych nagrywarek ? :> Pytam z czystej ciekawości, bo raczej się na tym nie znam.
|
212 jest na SATA - s***261; tacy co nie maj***261; problem***243;w z nagrywarkami SATA.....podobno s***261; :D
112 za tania? mo***380;na znale***378;***263; dro***380;szy sklep :taktak: NEC? sko***324;czy***322; si***281; Lite-On? zacz***261;***322; si***281; ponownie |
Nec przesta***322; by***263; Nec'kiem
I ma***322;o tego - przeobrazi***322; si***281; w Plextora PX-800A :czytaj: :D |
Cytat:
|
Nie no, z t***261; cena to tak powiedzia***322;em, bo niedawno jeszcze to najlepsze nagrywarki to by***322;y plextory i kosztowa***322;y kupe kasy :P Ale skoro nie warto kupowa***263; innych to wezm***281; pionieera :D A mo***380;e kupi***263; jakiego***347; starszego plexa ?? Czy pionieer lepszy ?
|
Cytat:
:mruga: |
Ok, dzięki za pomoc :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Wybrałeś najgorzej jak można... :ysz: Ale to twoja sprawa... :taktak: || |
czeka***322;em na Tw***243;j komentarz :>
spodziewa***322;em si***281; czego***347; wi***281;cej || |
Cytat:
Dorzucam jeszcze: Po co się pytać na forum w takich tematach jak ten :czytaj: Jak potem i tak samemu robi się co się chce :ysz: Zamknąć temat! :gerda: :czar: |
wreszcie gadasz do rzeczy :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Rozkojarzy***322;em si***281; bo zara wy***347;cigi... :jeep: :mruga: Cytat:
Ja nie my***347;l***281; :nie: Ja to wiem :taktak: Ale oczywi***347;cie czekamy na wra***380;enia, relacje i wykresy Mo***380;e faktycznie czym***347; nas zaskoczy... :> :mruga: |
Cytat:
Ci co się pytają w większości kupują i tak co innego niz im się poleci "bo pan w sklepie powiedział, że..." i dotyczy to wszelkich dóbr materialnych, szczególnie sprzętu komputerowego, albo też, szukają tylko potwierdzenia już dokonanego wyboru wiec... zamknąć temat ;) :P |
Cytat:
to pewne |
a ja si***281; zapytam kt***243;ra nagrywarka najlepiej nagrywa DVD-Ram....ale to nie dzisiaj si***281; zapytam :>
|
Cytat:
|
Cytat:
|
masz racj***281; dzisiaj si***281; nie pytaj - poczekaj a***380; wytrze***378;wiejemy... :P
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu nie lubi***281; Lite-ON`***243;w i dla odmiany kupi***322;em sobie w***322;a***347;nie tego Asus`a EDIT: Cytat:
|
no i good luck w zwi***261;zku z tym..
i niech Ci s***322;u***380;y :spoko: czekamy na testy, kt***243;re rozwiej***261; nasze obawy :> :czytaj: |
Cytat:
EDIT: co***347; si***281; znalaz***322;o do wypalenia, ale niestety tylko 1,4 GB palone na Titanium od Biedronki :) http://img252.imageshack.us/img252/2...board01nu1.png Co***347; Ocena jako***347;ci nie dzia***322;a ok, ale to nic :) |
Cytat:
Tylko z czym to porównać? :idea: Żeby mieć jakiekolwiek rozeznanie trzebaby skanować na czymś cywilizowanym na czym skanuje większość na forum :czytaj: A tak możemy tylko domniemywać Na przykład skany robione na Pionkach 111/112 są zawsze cukierkowe i zajefajne :ja_chce: Rzeczywistość jest niestety troszeczkę bardziej smutna... :ysz: :D |
Cytat:
http://img103.imageshack.us/img103/6439/x8cq5.png Te***380; Biedronkowe Titanium |
Cytat:
Kicha... :ysz: || |
mo***380;e by***347; tak za***322;o***380;y***322; nowy temat do tych test***243;w :czytaj:
:> |
Cytat:
Na razie jeszcze si***281; wstrzymam... :ysz: Ale skoro nalegasz... :czar: |
Nagrywarka DVD
Jak już pewnie niektórzy zauważyli mój problem mam do nagrania płytę dwuwarstwową :) no i konieczna wymiana nagrywarki. Myślę nad tą DVD-RW Pioneer DVR-212 DVD+/- R/RW/DL DVD-RAM SATA OEM Black
Czy jest to dobry wybór ? I czy Nero 7 wystarczy do nagrywania takich płyt ? |
Cytat:
:czar: |
chyba :) hmm a co***347; wi***281;cej ?
|
Cytat:
Ale pewno***347;ci nigdy nie ma... :czar: |
Nasuwa się pytanie czy koniecznie jest Ci potrzebna nagrywarka na SATA ?
Dlaczego ? Dlatego że DVR-112 (PATA) jest już sprawdzonym rozwiązaniem i polecanym :taktak: Niby DVR-212 to ta sama nagrywarka wyposażona w interfejs SATA, jednak pozostaje małe "ale". Brak większej ilości testów. :> |
Melag chyba wszed***322;e***347; mi na ambicje. :hmm: Kupi***281; sobie Pionka 212 i zrobi***281; skromny te***347;cik :P
|
Co wybrać?? LiteOn czy LG??
Więc chcem sobie kupić dobrą nagrywarke DVD która posłuży młodością przez długie lata.. Zależy mi na biosach najlepiej w exe, bynajmniej bylo by je łątwo wgrać:D Zapisie Dual DVD z prędkością 4x i DVD-R z prędkościa 4x(ofc żeb y maksymalna byłą większa :D) Więc prosze o podawanie modeli i uzasadnień
|
Cytat:
|
Czy znacie jakas dobra nagrywarke w prawdziwie czarny kolorze - gleboka czern? Potrzebna jest do nowej obudowy Chieftec (nowa edycja w czarnym kolorze)... jak dotad byl Lite-On lecz on jest nieco za jasny - zna ktos cos duzo ciemniejszego?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a tak trudno rozejrze***263; si***281; po sklepach za czarnym :rotfl: nap***281;dem?
|
Cytat:
|
Dobra panowie, Wy tu sraty taty, a nikt nie zauwa***380;y***322;, ***380;e 3 kwarta***322; nam ***322;askawie, acz ca***322;kiem niespodziewanie nadej***347;***263; raczy***322;, st***261;d te***380; nasun***281;***322;a mi si***281; koncepcja na kontynuowanie ciekawych rozwa***380;e***324; i wniosk***243;w w adekwatnym i ca***322;kiem nowym temacie... :idea:
:fiu: |
Musze sobie kupic nowa nagrywarke. Jaka jest teraz najlepsza? (Kiedys byl Benq DW 1640, teraz jak jest? :) ) Najlepiej jak by byla na SATA.
|
Cytat:
:czar: |
To poczekam chyba troche... Kupil bym cos ciekawego na SATA. Pozbyl bym sie w koncu tych kabli.
|
Cytat:
Poczekaj chocia***380; do jutra :taktak: || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:14. |