![]() |
Witajcie,
Potrzebuję po wielu latach kupić nagrywarkę DVD. Najpierw myślałem, żeby zrobić jak zwykle czyli wziąć cokolwiek i tyle. Ale później mnie oświeciło, że ile razy potrzebowałem skorzystać z nagrywarki to był problem, albo się nie dało nagrać płyty, albo po nagraniu nie chciała działać albo.... więc zacząłem grzebać i znalazłem to forum. Czytałem wczoraj do nocy ;) I teraz doradźcie proszę, która z poniższych jest warta zakupu? Dodam, że potrzebuję nagrywarki od czasu do czasu do a) zgrania danych z płyt CD b) nagrania płyt DVD / DVD DL ze zdjęciami / filmami mojej produkcji. Do wyboru mam: - SONY AD-7230S - LG GH24NSD1 RBBB - Samsung SH-224FB - Lite-On iHAS122-14 - Lite-On iHAS124-14 BTW czy ktoś z Was ma doświadczenie z M-Disc? Warto na takie płyty nagrywać? Rzeczywiście są takie trwałe? |
Cytat:
Reszta to nowe konstrukcje i raczej tylko na dobrych jakościowo nośnikach dają radę dobrze nagrać, wszystkie one mają wsparcie dla M-Disc ... a M-Disc DVD jest naprawdę trwały nośnik do archiwizacji :) - LG GH24NSD1 RBBB - Samsung SH-224FB - Lite-On iHAS122-14 |
wielkie dzięki za odpowiedź :)
|
Witam czy Lite-On iHAS324-17 będzie się nadawał do testowania płyt DVD? A jak nie to jaki nowy napęd będzie się do tego najlepiej nadawał?
|
Cytat:
|
Czesc.Czytalem troche forum ale czuje sie zmieszanie nie wiedzac co i jaki model, wiec zapytam moze ktos z wiedza odpowie. Potrzebuje nagrywarki do archiwizacji plikow i nagrywania wideo zazwyczaj w gigabajtach kilku. Na nosnikach nie oszczedzam ale aktualna jest wolna i psuje plyty. Zalezalo by mi na bezblednym zapisie i trwalosci zeby moglo lezec lata. Cena najlepiej jak najmniej ale rozsadnie jak cos warto to kupie.W takim razie czy kupic nagryware dvd z obsłógą m disk czy zwykle dvd? Jest tego na alegro troche np model GH24NSD1 za 60zl. Wiem, dzial nie dotyczy blue na allegro sa nagrywary m disk blue za 200 zl uzywke z alegro warto do takich celow? Nie robi mi roznicy czy nowka,uzywany tylko zeby robic w miare tanio dobre nagrania.
|
Panowie jak oceniacie zakup tej nagrywarki ?
Warta 100PLN ? https://www.morele.net/naped-pioneer-dvr-s21lsk-602338/ |
Jaką nagrywarkę kupić do testowania płyt, która pokazuje także jitter? Ew, może być palarka Blu-Ray ;)
|
CD jitter pokazują tylko starsze modele BenQ DW-1620/1640/1650 .
Nowsze konstrukcje napędów DVD i Bluray tylko pokazują jitter DVD / ewentualnie BluRay . |
SONY AD-7230S nadal dobry czy cos innego tansze lepsze?
|
Szukam dobrego sprzętu do nagrywania płyt DVD. Mam do wyboru 2 nagrywarki:
- SONY AD-7200S - Samsung SH-224BB/BEBE Która z nich będzie lepsza? Płyty DVD-R nagrywam prędkością 8x. Obecnie mam jakiś nowy i tani model LG i co najmniej jedna na 10 płyt idzie do kosza... |
Cytat:
SONY AD-7200S ... lepsza z tych dwóch |
Cytat:
Ok, dzięki, w takim razie zostawię sobie tą Sony AD-7200S :) |
Hejka!
Dawno tu nie zaglądałem - ale mam nadzieję, że ktoś (choćby z sentymentu) dopomoże :) Potrzebuję prostą - byle nie za głośną - nagrywareczkę DVD. Okazuje się, że jeszcze przyda mi się napęd - pomimo tego, że praktycznie nie ma obecnie potrzeby aż tak często z niego korzystać. Wypadłem totalnie z obiegu i nie mam pojęcia co wybrać. Zastanawiałem się wstępnie nad Lite-ON DVD iHAS124 - ale jak macie lepsze pomysły to chętnie wysłucham/przeczytam :) Cenowo tak w okolicach 50-60 zł najlepiej. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie. |
to cenowo raczej trafiles idealnie zakladajac ze trafisz dobry model ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:15. |