![]() |
Bez wielkiego znaczenia to identyczne technicznie konstrukcji PLDS-DH24AFSH.
Jedyna równica to różne oprogramowanie w nich . |
Obecny litek mi pada która z tych dwóch będzie mniej zła ?
https://www.komputronik.pl/product/2...has122-14.html https://www.komputronik.pl/product/3...has124-14.html bo dobra pewnie żadna z nich :) |
Wyboru za dużego już nie ma, co z poniższych wybrać?
Zastosowanie nagrywanie DVDR (dane), DVDR-DL (filmy), CD (CD-Audio). Asus DRW-24D5MT czarny LG GH24NSD5 czarny LiteOn iHAS122-14 czarny LiteOn iHAS124 czarny |
Napęd DVD
Jaką nagrywarkę do kompa polecacie do 100 zł ? Jaka firma najlepsza i dokładny model bym poprosił Asus/LG/Lite-On? :)
|
cześć
który jest lepszy, Liteon ihas124-F czy Samsung SH-224FB? Chcę kupić nowy dvd-rw do nagrywania dysków z danymi (głównie jednowarstwowe, ale opcjonalnie także dwuwarstwowe). preferowana jest trwałość napędu. dzięki (i przepraszam za gtranslate) -------- (which one is a better buy, Liteon ihas124-F or Samsung SH-224FB? I'm looking to buy a new dvd-rw for burning data discs . mostly single layer but optionally dual layer too. durability of drive is preferable.) |
LiteOn iHAS 124F z tego najlepszy bądź poszukaj nagrywarek wyprodukowanych przed 2012r które są zdecydowanie lepsze niż nowsze konstrukcje .
|
Hej,
potrzebuję nagrywarki CD/DVD do zgrywania danych z płyt i filmów DVD na dysk. Mój Samsung SH-224 raz czyta płyty raz nie/ Generalnie jeśli chodzi o kopiowanie płyt DVD to jedynie tylko w formacie ISO na dysk. Spędziłem dzisiaj tutaj kilka godzin, ale już zgłupiałem. Czy mogę prosić coś o polecenie wśród masowych/nowych urządzeń? Mam na oku: Hitachi LG GH24NSD5 (jakiś Asus jest jego klonem więc nie będę podawał) czy Lite-On iHAS124-14 Lub coś innego? Po prostu ma to być "OK" nagrywarka żeby móc zgrać płyty DVD na dysk. Proszę o pomoc. |
Bardzo ograniczona jest teraz oferta, praktycznie same slim. Poszukałbym jakiejś np. Optiarc AD-726xS/728xS + adapter USB Unitek.
|
Witam, jest jakaś dobra nagrywarka zewnętrzna, tylko do przegrywania oryginalnych albumów do samochodu, żeby podczas jazdy po dziurach nie przycinało. Radio w samochodzie troszkę mi porysowało albumy dlatego wolę się zabezpieczyć. Coś, żeby nie było jakiegoś drastycznego spadku jakości. Pozdrawiam
|
Cytat:
Cytat:
Również używki są bardzo tanie ...polowałbym na coś takiego do DL i booktype DVD-ROM |
Skoro Samsung SH-224 spełniał Twoje oczekiwania, to nie kupuj nic nowego tylko sprawną używkę. Ceny za ten model na znanym portalu aukcyjnym rozpoczynają się od 8 zł.
300 zł za Pioneer BDR-209EBK jest uczciwą ceną, zważając na to jak dobry jest to napęd. Co prawda nie wiem jak nagrywa DVD DL gdyż nie testowałem, ale Audio CD i Blu-Ray (może zaczniesz używać mając taką możliwość) wypala na najwyższym poziomie. |
Cytat:
Chociaż tak naprawdę to kupowanie pewnie "nagrywarki DVD" za 300zł :) Nie wiem czy kiedykolwiek skorzystam z BR. |
Cytat:
Chyba że któraś na nagrywarek Blu-ray by spełniała wymogi book-Type. |
Cytat:
Cytat:
|
No jeszcze też się nie pytałem , na obecny czas co do dvd ale musi być book type
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:17. |