![]() |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Przecież sam laser w napędzie nie deszyfruje zabezpieczania - dane te trafiają do bloku korekcji , tam są klucze do deszyfracji takich zabezpieczeń więc jeden czort dla EAC czy to zrobi w napędzie ERC czy program deszyfrujący . Na szybko -bez problemu fizycznie radzą sobie z Cactus Data Shield 200 Plextor PX-891SAF Plus https://sklep.nowemedia.pl/sklep/nag...x-891saf-plus/ Załącznik 116762 LG GH24NSD1 https://www.ceneo.pl/39827808 Załącznik 116763 |
Cytat:
Wracając do napędów to obecnie dysponuję dwoma: - Asus DRW-2014L1T który radzi sobie nieźle ale niestety zabezpieczeń nie da rady ugryźć - PLEXTOR PX-820SA dla mnie to totalna porażka, o zabezpieczonych płytach nawet nie wspominam bo to oczywiste że nie czyta ale nawet z normalnymi które Asus łyka bez problemu, Plextor sobie nie radzi (płyty nie porysowane, stan kolekcjonerski) @czary2mary szukam czegoś co jest nowe i dostępne na rynku. Generalnie interesuje mnie tylko odczyt nośników (CD), jakość nagrywanie jest dla mnie nieistotna. Proszę o radę co z obecnych napędów jest najlepsze pod względem Korekcji błędów i Zabezpieczeń bo te dwa czynniki są chyba dla mnie najważniejsze (kopiowanie CD). Proszę o linki do interesujących ofert. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie :spoko: |
Wydaje mi się że dużo pewniejszym i prostszym rozwiązaniem jest zastosowanie deszyfratora typu AnyDVD\DVDFab do tego zabezpieczania .
Cactus Data Shield 200 - jest wiele wersji - nie zawsze napędy radzą poprawnie sobie z wszystkimi wersjami tego zabezpieczania . Większość nowych napędów teoretycznie ogarnia to zabezpieczanie . |
Witam
To mój pierwszy post więc witam Wszystkich forumowiczów :) Posiadam pokaźną bibliotekę płyt CD (oczywiście oryginalnych). Jako że są to w większości pierwsze wydania oraz unikatowe wydania to chciałem zrobić kopię żeby oszczędzić oryginały od np. słuchania w samochodowym odtwarzaczu. Poszukuję napędu który będzie sobie radził z zabezpieczonymi płytami CD. Po weryfikacji zabezpieczenia na płycie programem A-RAY Scanner mam do czynienia z zabezpieczeniem: Cactus Data Shield 200 5.01.091 Do kopiowania płyt używam tylko EAC tryb Secure (inny program nie wchodzi w grę) Czy możecie coś doradzić w kwestii napędu który sobie z tym poradzi. Ewentualnie proszę o linki. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Witam serdecznie specjalistów,
Chciałbym zakupić nagrywarkę do wypalania nawigacji samochodowych, aktualizacji na płytach DVD/CD. Co polecacie? Wpadł mi w oko LiteOn iHAS 124, ale może znacie coś lepszego? |
Która wybrać ? potrzebuję coś na USB 2.0
może jakieś inne sugestie ASUS DVD Recorder SDRW-08D2S-U LITE/BLK/G/AS USB Black 99zł LG GP57ES40 USB Slim Silver 89zł LiteOn nagrywarka zewnętrzna eBAU108-L11 USB Slim Czarna 79zł Pioneer DVR-XD11T USB 2.0 Black Slim External Retail 150zł TRANSCEND TS8XDVDS-K USB2.0 BLACK ULTRA SLIM 13.9mm 97zł przy okazji żeby testowała płyty (może ktoś wie, bo takich informacji nie mogę znaleźć w specyfikacji) |
Pioneer DVR-S21WBK \ Asus DRW-24F1ST d
Dodano do Sondy i opisu:
Asus DRW-24F1ST d Pioneer DVR-S21WBK dziękuje @jadburner + @blackened2687 za info :piwo: |
A zakręciłem się :) myślałem ze podawałem innej firmy :) :) W takim razie kupię ten co mi panowie doradzaliście:) Bardzo dziękuje za udzielenie pomocy :)
|
@Konrado358
Pierwszy raz słyszysz o firmie Lite-On ? :wow: No przecież pytałeś wyżej o konkretny model tej marki ;) Tak, większość napędów z 2009 jest znacznie lepsza niż te z 2017/2018. Rynek płyt jest już niszowy, a producenci idą po najmniejszej linii oporu. Obecnie nagrywarka która z marżą sklepu kosztuje 45 zł brutto, jest kilkukrotnie tańsza niż w tamtych latach, to powinno zadziałać na wyobraźnię. Model iHAS324A był wyjątkowo udany, ocena "Excellent" nie jest na wyrost w testach - zobacz. Jeśli jest możliwości kupienia takiego napędu w dobrym stanie i za przyzwoitą cenę, nie ma się co zastanawiać. |
Panowie pierwszy raz słysze o takiej firmie, ale skoro polecacie to musi być dobra :) A czym takim sie rózni od tych co ja wymieniłem? Teraz produkują je w gorszej jakości?
|
Cytat:
|
Weź coś z tego co wstawił @Arepo w temacie [FAQ] Stare, ale jare! a będziesz zadowolony
LITE-ON eHAU324 - iHAS 324A http://allegro.pl/lite-on-ehau324-us...116929184.html Nieco taniej: http://allegro.pl/lite-on-ehau324-us...116847874.html |
Panowie proszę odpowiedzcie na moje pytania :)
|
Cytat:
Używek też jakby mniej :( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05. |