Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.03.2005, 15:40   #1
meksykaniec
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.01.2005
meksykaniec w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking Jaka kupic nagrywarke dvd ?

Tak jak w temacie - chodzi o jakas dobra i tania Ktore warto miec a ktore omijac itp Z gory dzieki za podpowiedzi.
meksykaniec jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.03.2005, 15:58   #2
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Moim daniem warto mieć BENQ 1620, a omijać należy dużym łukiem SAMSUNG/TOSHIBA
Stary 24.03.2005, 16:01   #3
Yarozelsky
Gość

moim skromnym zdaniem cena/jakosc to LITEON [popatrz na sonde]

Stary 24.03.2005, 16:46   #4
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po pierwsze primo na 1 stronie tego dzialu masz taki sam temat.
Po drugie primo na form jest taka opcja jak: "Przeszukaj fora"
Po trzecie primo na czym Ci zalezy dokladnie, co wymagasz od nagrywarki, bo od tego wszystko zalezy.
Ze swojej strony polece Ci NEC ND 3520A lub BenQ 1620. Ta druga jest chwalona na forum, ale nie mialem z nia stycznosci, natomiast moj Nec sprawuje sie wysmienicie. Mozesz zastanowic sie rowniez nad LiteON z serii 16xx lub 8xx (chodzi glownie o te najnowsze.
Poszukaj na forum a na pewno wiele sie dowiesz. Na Twoim miejscu poszedlbym do komputerowego i zrobil tak:
Poprosil neca, jak nie bedzie to poprosil benq, jak nie bedzie to wzial liteon, bo to naprawde niewielka rozniac ktora wezmiesz. Lite on podobno lepiej radzi sobie z odczytem, nec jest mniej wybredny i nagrywa nawet hawki za 99 gr. Reszte musisz poszukac
pozdro
Stary 24.03.2005, 17:35   #5
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
a ja polece nieco drozsza ale lepsza pioneer 109d
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline  
Stary 24.03.2005, 20:26   #6
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@meksykaniec

no coz, ida swieta, wiec Cie nie zbluzgam za totalny brak szacunku do innych userow, niesamowita slepote albo skrajne lenistwo

Tu masz "Przewodnik dla leniwych potencjalnych nabywcow nagrywarek DVD"
Stary 24.03.2005, 20:48   #7
kataryniarz
onTour

Data rejestracji: 29.08.2004
kataryniarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@mallow
Nie masz chyba sumienia polecajac nowe modele liteona
kataryniarz jest offline  
Stary 24.03.2005, 21:48   #8
karolkiewicz
NEC 3520 @ LD_3520_1U8

Data rejestracji: 09.02.2005
karolkiewicz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
1. Nec 3520A

2. BenQ 1620

3. tylko nie litek a LG
karolkiewicz jest offline  
Stary 25.03.2005, 01:18   #9
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[B]Szczerze polecam NEC-a 3520A. Bardzo dobrze wypala płyty a to w nagrywarce DVD chyba jest najważniejsze. Nie należy do najcichszych. Osobiście posiadam dwie SONY DW-D18A i NEC 3520A. SONY jest cicha ale za to słabo wypala. Z płytami wypalonymi NEC-iem nie ma najmniejszych problemów z odtwarzaniem w stacjonarnych odtwarzaczach DVD. Dużo pisze na forum że z NEC-iem wyprodukowanym przed styczniem tego roku były jakieś problemy. Ja mam z lutego 2005 i nie mam żadnych problemów. Dla mnie najważniejsze było to, żeby nagrywarka wypalała bardzo dobrze płyty i trafiłem z NEC-iem w dziesiątkę, a długo się zastanawiałem. Brałem pod uwagę NEC,LITEON,BENQ. Liteon mimo że jest najpopularniejszy to ma dużo wspólnego z Sony. Sony i Liteon montowane są na tych samych podzespołach. To zdecydowało że Liteon-a nie wybrałem. BENQ mimo pozytywnych opini, jednak nie wzbudził u mnie zaufania. Pozostał NEC i to był trafny wybór. POLECAM !!!
ryba120 jest offline  
Stary 25.03.2005, 01:48   #10
Briho
Bywalec

Data rejestracji: 15.03.2005
Briho w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A dlaczego nikt nie wspomina o LG 4163B? Ja Używam tej nagrywarki od tygodnia. Spisuje się rewelacyjnie! Nagrałem już kilkanaście płyt - różnych, od "no name" do markowych, i z wypaleniem nie ma żanego problemu. Poza tym napęd ten jest bardzo cichy, konkurencja pod tym względem nie dorasta LG nawet do pięt. No i dodatkowo cena też jest atrakcyjna. Wersję OEM można kupić w necie już za mniej niż 220 zł. Myślę, że to rozsądny wybór.
Briho jest offline  
Stary 25.03.2005, 02:39   #11
robert_d
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.01.2004
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bo lg swoją nierówną produkcją zraziło sobie spore grono użytkowników, jakkolwiek sporo pozytywnych ostatnio opnij może skłonić do podjęcia tego ryzyka, wiem lg clan zaraz będzie w akcji, ale s******yć opinię sobie łatwo, odzyskać już gorzej, narazie życzliwie obserwuję, a jak coś mi wpadnie w ręce stestuję i może się przekonam, póki co jest to jedyna znana mi firma wspierająca dvd+ram, co jest plusem - o ile użytkownik wie jak z tego skorzystać.
robert_d jest offline  
Stary 25.03.2005, 02:59   #12
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No właśnie LG 4163B ?Też myślałem o tej nagrywarce zwłaszcza po tak dobrych opiniach w CHIP-ie.
Jednak po wizytach w sklepach komputerowych szybko mi przeszło.
Większość sprzedawców nie polecało tych napędów ze względu na częstotliwość trafiania do serwisów.
ryba120 jest offline  
Stary 25.03.2005, 07:21   #13
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
poszukaj sobie KOLEGO !!!

temat jak boomerang
Stary 25.03.2005, 07:41   #14
kataryniarz
onTour

Data rejestracji: 29.08.2004
kataryniarz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ryba120
[B]
Większość sprzedawców nie polecało tych napędów ze względu na częstotliwość trafiania do serwisów.
Wierzysz sprzedawca? ^_^ "Sprzedaje sie to co lezy na polce"

Jeszcze zadna 4163b nie wrocila do nas
Za to seria litkow 1653 wraca i wraca, i wraca... Chociaz serwis poprawil sie i wymienia na nowe...
kataryniarz jest offline  
Stary 25.03.2005, 08:16   #15
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
słowo sprzedawcy ponad pieniądze kilenta!
słuchaj sprzedawcy a bedziesz miał Samsunga!
co jest najlepsze dla sprzedawcy? wiadomo pieniądze. a gdzie one są? w towarze, który zalega. więc który towar jest najlepszy jak się klient zapyta?

z jakiego powodu niektórzy sprzedawcy (nie będę wymieniał) lubią sprzedawać LiteOny? jak się zwali, klient do nich wali, oni do serwisu LiteOna, dostają nową a klientowi ściema: serwis trzyma, ble, ble, ble. teraz wersja klient-oem przynosi zestaw (który tam kupił i ma tylko ich gwarancję w łapie) coby fachowy serwis dokonał tego aktu montażu. no po jakichś 2-3 tygodniach upewniając się dokładnie jaka to nagrywarka była nagrywarka (coby kichy z kolorem panela nie odstawić) wsadzają jakąś zwaloną nagrywarkę i teraz wersja hard - puszczają klienta do domu (i tak zaraz przyleci - fajnie to w Warszawie wygłąda jak loty w jedną stronę mogą być 20 kilometrowe) lub wersja light - ojojojojojojojej nie działa! ach ten serwis...
no i tu zawsze taki sam koniec - ale jest rozwiązanie! to my dbając o naszego klienta zrobimty tak: klient dopłaci i od ręki ma nowy model!!!
gorszy jest dla sprzedawcy-serwisu klient, który przyszedł z nagrywarką w łapie... cholera może mieć coś nabazgrane, pamiętać numer... odpada sztuczka z niedziałającą. pozostaje zwlekający w nieskończoność serwis LiteOna... no i tu pada propozycja: klient dopłaca i ma nową.
jeśli numer z dopłacaniem nie przejdzie, bo klient awanturny to i tak kredycik w postaci sprzętu ma dwa tygodnie jest mocną zachętą.
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: