![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.11.2004
![]() |
x 48 ? Czy to możliwe?
Przejrzalem wszystkie posty dotyczace mojego tematu, poczytalem ale nie znalazlem jak dotąd rozwiązania.
Otóż moja nagrywark to NEC 3500A która jak wiadomo ma możliwość wypalania płyt CD z prekością x 48! Tyle tylko ze jeszcze ani jednej nie uało mi się tak wypalić - maksymalnie wypalam x 24 bo taką mam możliwość w NERO. Używam różnych płyt i zawsze to samo. Bios tez kilka razy zmienialem i nie pomoglo! Czy są w ogóle płytki które można by nagrać na NEC'u x 48? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
Wiesz, z tymi prędkościami nagrywania jest tak jak z 4,7 GB nośnikami DVD+-R(W).
Marketing. Ostatnio widziałem płyty, które "można" nagrywać z prędkością 56x. O jakości "produktów" nagrywania metodą "ile fabryka dała" się nie wypowiadam. Poszukaj w rejestrze systemu tego wpisu i ustaw, jak poniżej, wartość zmiennej na 1 (zakładam, że używasz Nero). Kod:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Ahead\Nero - Burning Rom\Recorder] "ShowSingleRecorderSpeed"=dword:00000001 |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
mam tą nagrywarkę i np: Verbatim pastel mam max 32, ale inne Verby np. Vinyl czy super azo mogę i 48. Ale i tak wypalam max 32 wie mi nie są potrzebne wyższe prędkości. Używam tylko dobrych płytek
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.02.2005
![]() |
Mam płyty xdisc flash ? 52X i tyle wypalam z powodzeniem.
|
![]() |
![]() |
|
|