![]() |
BTC? Rozumiem, że napisałeś to z ironią :). Miałem kiedyś nieprzyjemność posiadać CD-ROM tej firmy i w ogóle szkoda słów. Za to z LG nigdy nie miałem problemów, a mój 4163B to już czwarty napęd tej firmy. A nawet jakby coś się wydarzyło, to serwis LG załatwia takie sprawy od ręki - po prostu dostajesz nowy sprzęt. Na temat "Litków" się nie wypowiadam, bo nie miałem osobiście styczności, ale w opinii znajomych dobre to oni robili nagrywarki CD-R/RW, ale DVD już podobno dużo słabsze. Tak więc ja polecałbym LG, no może ewentualnie NEC-a (z tymże ten drugi pracuje moim zdaniem trochę za głośno).
|
no widzisz meksykaniec
kup pionka, neca, lg, litka, plexa, benka, ewentualnie soniacza wlasciwie to wiadomo jedynie, zeby nie kupowac jedynie szajsa (samsung/toshiba) bo malo kto kupil, ale Ci co kupili chyba nie sa zadowoleni najlepsze sa BTC! w MM kiedys b. tanio staly ciekawe czy ktokolwiek na takim sprzecie wypali jakas plytke dvd zachecam do kupna tejze nagrywarki, wzbogacisz forum o wlasne spostrzezenia |
ja mam 1,17 i jest ok
|
Rowniez polecam Pionka 109==>A09 v1.40!!!
|
zalezy od sklepu bo osobiscie znam taki gdzie doradza ci dobrze a nie wcisna to na czym zarobia najwiecej badz co im zalega ;] pioneer poszedl znowu w dol wiec polece go po raz drugi bo nie trafilem na stacjonarke ktora po nagraniu plyty w 109d sie nie czytala....nagrywam tylko na verbatimach + wiec ciezko mi powiedziec jak jest z innymi plytami - pali szybko ale co do cichosci pracy to........nie mozna o niej mowic. ale kogo to obchodzi jak chce nagrac szybko i dobrze pare plyt?
|
słowo sprzedawcy ponad pieniądze kilenta!
słuchaj sprzedawcy a bedziesz miał Samsunga! co jest najlepsze dla sprzedawcy? wiadomo pieniądze. a gdzie one są? w towarze, który zalega. więc który towar jest najlepszy jak się klient zapyta? z jakiego powodu niektórzy sprzedawcy (nie będę wymieniał) lubią sprzedawać LiteOny? jak się zwali, klient do nich wali, oni do serwisu LiteOna, dostają nową a klientowi ściema: serwis trzyma, ble, ble, ble. teraz wersja klient-oem przynosi zestaw (który tam kupił i ma tylko ich gwarancję w łapie) coby fachowy serwis dokonał tego aktu montażu. no po jakichś 2-3 tygodniach upewniając się dokładnie jaka to nagrywarka była nagrywarka (coby kichy z kolorem panela nie odstawić) wsadzają jakąś zwaloną nagrywarkę i teraz wersja hard - puszczają klienta do domu (i tak zaraz przyleci - fajnie to w Warszawie wygłąda jak loty w jedną stronę mogą być 20 kilometrowe) lub wersja light - ojojojojojojojej nie działa! ach ten serwis... no i tu zawsze taki sam koniec - ale jest rozwiązanie! to my dbając o naszego klienta zrobimty tak: klient dopłaci i od ręki ma nowy model!!! gorszy jest dla sprzedawcy-serwisu klient, który przyszedł z nagrywarką w łapie... cholera może mieć coś nabazgrane, pamiętać numer... odpada sztuczka z niedziałającą. pozostaje zwlekający w nieskończoność serwis LiteOna... no i tu pada propozycja: klient dopłaca i ma nową. jeśli numer z dopłacaniem nie przejdzie, bo klient awanturny to i tak kredycik w postaci sprzętu ma dwa tygodnie jest mocną zachętą. |
Cytat:
Jeszcze zadna 4163b nie wrocila do nas :) Za to seria litkow 1653 wraca i wraca, i wraca... :blee: Chociaz serwis poprawil sie i wymienia na nowe... |
poszukaj sobie KOLEGO !!!
temat jak boomerang |
No właśnie LG 4163B ?Też myślałem o tej nagrywarce zwłaszcza po tak dobrych opiniach w CHIP-ie.
Jednak po wizytach w sklepach komputerowych szybko mi przeszło. Większość sprzedawców nie polecało tych napędów ze względu na częstotliwość trafiania do serwisów. |
Bo lg swoją nierówną produkcją zraziło sobie spore grono użytkowników, jakkolwiek sporo pozytywnych ostatnio opnij może skłonić do podjęcia tego ryzyka, wiem lg clan zaraz będzie w akcji, ale s******yć opinię sobie łatwo, odzyskać już gorzej, narazie życzliwie obserwuję, a jak coś mi wpadnie w ręce stestuję i może się przekonam, póki co jest to jedyna znana mi firma wspierająca dvd+ram, co jest plusem - o ile użytkownik wie jak z tego skorzystać.
|
A dlaczego nikt nie wspomina o LG 4163B? Ja Używam tej nagrywarki od tygodnia. Spisuje się rewelacyjnie! Nagrałem już kilkanaście płyt - różnych, od "no name" do markowych, i z wypaleniem nie ma żanego problemu. Poza tym napęd ten jest bardzo cichy, konkurencja pod tym względem nie dorasta LG nawet do pięt. No i dodatkowo cena też jest atrakcyjna. Wersję OEM można kupić w necie już za mniej niż 220 zł. Myślę, że to rozsądny wybór.
|
[B]Szczerze polecam NEC-a 3520A. Bardzo dobrze wypala płyty a to w nagrywarce DVD chyba jest najważniejsze. Nie należy do najcichszych. Osobiście posiadam dwie SONY DW-D18A i NEC 3520A. SONY jest cicha ale za to słabo wypala. Z płytami wypalonymi NEC-iem nie ma najmniejszych problemów z odtwarzaniem w stacjonarnych odtwarzaczach DVD. Dużo pisze na forum że z NEC-iem wyprodukowanym przed styczniem tego roku były jakieś problemy. Ja mam z lutego 2005 i nie mam żadnych problemów. Dla mnie najważniejsze było to, żeby nagrywarka wypalała bardzo dobrze płyty i trafiłem z NEC-iem w dziesiątkę, a długo się zastanawiałem. Brałem pod uwagę NEC,LITEON,BENQ. Liteon mimo że jest najpopularniejszy to ma dużo wspólnego z Sony. Sony i Liteon montowane są na tych samych podzespołach. To zdecydowało że Liteon-a nie wybrałem. BENQ mimo pozytywnych opini, jednak nie wzbudził u mnie zaufania. Pozostał NEC i to był trafny wybór. POLECAM !!!
|
1. Nec 3520A
2. BenQ 1620 3. tylko nie litek a LG |
@mallow
Nie masz chyba sumienia polecajac nowe modele liteona ;) |
@meksykaniec
no coz, ida swieta, wiec Cie nie zbluzgam za totalny brak szacunku do innych userow, niesamowita slepote albo skrajne lenistwo Tu masz "Przewodnik dla leniwych potencjalnych nabywcow nagrywarek DVD" |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:17. |