![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Registered
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Jaka nagrywarka DVD Cena nie ma znaczenia
Temat postu wdaje się prosty, moj wymagania mniejsze(nie wlewam sobie ani swojemu portfelowi).
Obecnie mam GSA 4120B nie jestem z niej zadowolony bo: 1. I to chyba skłoniło mnie zeby ja wymienic. Mianowicie czas dostępu do płyt jest strasznie wolny, po włożeniu dvd do napędu zanim się pojawi zawartośc katalogów 23 sekundy, bez znaczenia czy to orginał czy nie. Nagrywarki ogólnie charakteryzują się wolniejszym czastem "dojścia" niż zwykłe nagrywarki cdr ale to przekracza normy mojej cierpliwośći. Podobno do tego to wada moje egzemplaża tak mówią inny, nie mam jak tego sprawdzić. W serwisie sprawdzą czy nagrywa i odtwrza dobrze i mi ją zwrócą. Ale i tak to będe reklamować. 2. Nagrywanie CD AUDIO. Wszyscy się chwalą jak to szybko nagrywa się u nich płyta, nie myślą jedna o jakości nagrania przy takich prędkościach. Rozumiem porównanie i zachwyt przejscia np:cdr 2x z do 16 czy 24x ale 52 po co to komu. W dodatku jak nagrywa się płyty audio i chce sie odsłuchać to w troche już starych wierzach to odpada... Dlatego nagrywarka którą teraz chcę nabyć winna nagrywać CD AUDIO z prędkościa 2x. Nie wiem czy w ogóle takowe istnieją... oby. 3. Trzecie kryterium w zasadzie kosmetyczne, fajnie by było gdyby miała czarny kolor, tzn lubie każdy kolor byleby to był czarny. Pozdrawiam i miłego dnia życze o ile cuś to zyczenie da.. ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 14.06.2005 o godz. 15:54 |
![]() |
![]() |
#3 |
Registered
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
...szukam... i napotkałem coś takiego :
DVD-REC NEC ND-3540 DL 214 zł. ? dobre to ? ale jak to jest z tym Audio nagra z 2 x ?. |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
miłej lektury
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43421 |
![]() |
![]() |
#5 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Odpowiedni watek podal Ci zorg wiec na przyszlosc nie rozpoczynaj bez sensu nowych
![]() Bierz Plexa 716 (jesli masz za duzo kasy), Benq 1620 (sprawdzony), albo Benq 1640 (sprawdzisz ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz