![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
Kłopot z LITE-ON 1633S BOX
Mam ją dopiero kilka dni i nie bardzo mogę sobie poradzić. Zwykłe CDR-y i RW nagrywa normalnie, natomiast z DVD + i - są kłopoty. Gdy przegrywam np. filmy to przed zakończeniem płyty zawsze pokazuje jakiś błąd i potem płyta w stacjonarnym odtwarzaczu przy końcu filmu się zawiesza.
Mam najnowszego NERO i tu dziwna sprawa bo pokazuje mi możliwość nagrywania tylko z 4-krotną szybkością. W Clone DVD jest więcej możliwości jeżeli chodzi o prędkość, ale też zakańcza błędem. Co do reszty sprzętu to płyta główna ASROCK K7S8X + SEMPRON 2300 i sys oper Win XP. Proszę o pomoc i pozdrawiam Wiesiek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podstawy:
1. DMA - czy jest powlaczane na wszystkich napedach ![]() 2. ASPI - czy jest zainstalowane ![]() 3. tasma 80-cio zylowa do podpiecia nagrywarki zostala uzyta ![]() 4. na jakich plytkach nagrywasz ![]() 5. stery do plyty glownej sa ![]() odpowiedz na powyzsze pytania i problem powinien sie rozwiazac ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Dzięki za tak szybką reakcję.
*DMA - w win98 wiedziałem gdzie to sie włącza ale w XP nie bardzo moge znaleść. *ASP - właśnie ściągnołem ale jeszcze nie instalowałem (jestem w pracy a nagrywarka w domu) *tasma 80-pinowa jest *płyty Esperanza, Giga Master - wiadomo te tańsze *stery do płyty głównej - były instalowane ale jeszcze sprawdzę na stronie Edit Sprawdziłem na stronie - brak do tego modelu jakichkolwiek sterowników (z wyjątkiem sterowników audio) Ostatnio zmieniany przez Wieslaw3 : 10.11.2004 o godz. 14:03 |
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
DMA - panel sterowania>menadzer urzadzen> kontrolery dysku twardego> podstawowy kontroler i pomocniczy konteroler
PLYTKI - NIE MA CO OSZCZEDZAC LITEK LUBI MARKOWE, a verbatimy 4x nie sa chyba az takie drogi - LICZY SIE JAKOSC P.S. jeszcze jedno staraj sie uzywac DVD+R - lepsze, mozna przerobic na DVD-ROM (zmieniajac bitsetting) - wieksza kompatybilnosc ze stacjonarkami |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Jestem zmuszony temat odnowić gdyż nadal mam kłopoty z tym LITEONEM. Wszystkie co mogłem zainstalować to zainstalowałem, sprzętowo podłączony jest prawidłowo.
Np. taka dziwna rzecz: przy nagrywaniu na DVD "+" bądź "-" mam możliwość wyboru tylko jednej prędkości 4x. Ale gdy nagram 1 płytkę i potem chcę nagrywać to samo na następnej, wtenczas lista prędkości jest dostępna. Nadal też pokazuje jakieś błędy bufora pod koniec nagrywania płyty co powoduje, że film pod koniec się zawiesza. Pomóżcie proszę. |
![]() |
![]() |
#6 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
sprobuj zaktualizowac firmware w nagrywarce ze strony litka
jesli to tez nie pomoze to oddaj go na gware - powinni wymienic od reki Ostatnio zmieniany przez icemac : 19.11.2004 o godz. 12:12 |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Firmware pobrałem ze strony i zainstalowałem prawie zaraz po założeniu nagrywarki ponieważ na oryginalnym strasznieskakał bufor. Data tego firmware był 26-10-2004.
Po zaisnatlowaniu bufor się uspokoił ale inne niedomagania które teraz opisuje zostały. Zastanawiam sie nad zainstalowaniem firmware które testował SlawekJ w temacie http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39900 bios Teac'a DV-W516G wypadł najlepiej. Jeszcze tylko muszę sie dowiedzieć jak wgrywa się biosa bo na stronie liteona był od razu taki exe który praktycznie wystarczyło odpalić, natomaist tu muszę wgrać z pliku *bin i nie bardzo wiem czym to zrobić. |
![]() |
![]() |
|
|