![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.05.2004
![]() |
jaka nagrywarka do laptopa i wymiana napedu
mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pro V2030 z napedem Philips DVD+-RW SDVD8820. Naped nie czyta nic, zadnych plyt. chcialbym wiec go wymienic na inny i tu 2 pytanka:
1) czy ktos wie jak wyjac naped w tym laptopie? 2) jaki naped kupic do tego laptopa? nie musi byc jakis super, bo ja w sumie nie nagrywam wiele a glownie czytam tylko krazki CD/DVD |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. wykreca sie srobke mocujaca naped (od spodu lapka) na ogol jest jedna, dosc charakterystyczna, dluga - trzyma szyne mocujaca naped.W manualu powinien byc obrazek, z demontazu napedu.
Naprawde - nie musimy demontowac calego lapka naped wyjmuje sie bardzo prosto. Po wykreceniu srobki trzymajacej szyne mocujaca, otwieramy naped i dosc energocznie lecz deikatnie pociagamy. Juz. 2. wszstko jedno jaki, wszystkie slimy to taki sam szajs ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2009
![]() |
Ja też się podepnę do tego pytania. Miałem przez 3 ostatnie lata tą wypalarkę i było fajnie, ostatnio jednak ma problem z rozpoznaniem płyty w napędzie [wypalanych jak i kupowanych]. Z wypalaniem miała problem już od 2 miesięcy. Ale teraz już nic na nią nie działa.
Ale ja prosiłbym o coś więcej niż tylko abym kupił kolejnego phila... Ktoś na pewno może poradzić jakiś konkretny, w miarę nowoczesny model. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
jaka nagrywarka do laptopa ,ważne | dizers | Napędy optyczne CD | 8 | 25.08.2006 19:53 |
dobra nagrywarka dvd do laptopa Acer TravelMate4051LMi? | qzo | Napędy optyczne DVD | 2 | 02.06.2006 16:38 |
jaka nagrywarka może byc w laptopie do zmiany booktype i bitsettingu?? | aragornLiber | Napędy optyczne DVD | 0 | 01.06.2006 13:36 |
Nagrywarka DVD kupic ale jaka PROSZE o POMOC | NoWaiting | Napędy optyczne DVD | 4 | 31.07.2004 10:51 |
Nagrywarka do laptopa | MTi | Napędy optyczne CD | 1 | 13.06.2004 14:13 |