![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Jaka nagrywarka slim wewnętrzna?
Hej,
zmieniam obudowę w komputerze i tak się złożyło, że nowa nie ma już zatoki 5.25". Z racji faktu, że czasami jednak przydaje się móc odczytać bądź nagrać jakąś płytę, postanowiłem wykorzystać moją starą kieszeń USB pod napędy typu slim i dokupić do niej nową nagrywarkę. Teraz pytanie: czy są jakieś napędy pod laptopowy interfejs ATA, które moglibyście polecić? Wiecie, coś, co nie padnie po dziesięciu nagranych płytach. Wiem, że z ich trwałością bywało bardzo średnio, ale może spośród jakichś LG, Samsungów czy Panasoniców dostępnych za nawet kilkanaście złotych, da się wybrać jakiś przyzwoity model? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Interface ATA/IDE to nie ta era
![]()
![]() |
#3 |
![]() |
Wiem, że to już stare rozwiązanie, ale kieszeń którą dysponuję, jest właśnie pod taki interfejs, dlatego chciałbym ją wykorzystać.
Na Allegro widzę napędy firm LG, Panasonic, Pioneer, Samsung - którejś z nich można jakoś bardziej zaufać? Bo raczej modeli nagrywarek jest od groma, więc zapewne trudno polecić jeden konkretny. Z tego co widzę na forum, w normalnych nagrywarkach poleca się ogólnie firmę Pioneer, więc może DVR-K17 byłby w porządku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak już to Pioneer
@Blackened2687 przysłał fajną rozpiskę który napęd jest odpowiednikiem z identycznym chipem modeli 5.25 Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
jaka, nagrywarka, slim, wewnętrzna |
|
|