![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
![]()
Yo all mam problem z moim litkiem 851 s mianowicie nagralem na dvd+r obrazy moich gier zeby zwolnic miejsce na dysku w programie nero 6.3.0.0
wszystko jest ok pisze ze udany zapis itd. wkladam dvd i chcem skopiowac zawartosc dvd , kopjuje ..... i nagle wyskakuje blad "nie mozna skopiowac danych , blad danych (crc) " ![]() ![]() ![]() 1 wina plyty?? 2 wina nagrywarki ?? 3 wina nero ? 4 czy odrazu kupic LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4163B retail white za Cena brutto: 336,- zł ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
aha to samo na plytach howk
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a nagraj cos na verbatimie+R MCC, platinum+R od RICOH i sie wtedy przekonasz czy to wina nosnikow czy nagrywarki
![]() a to ze nie mozesz skopiowac z nagranej przed chwila plytki na hdd lub inny dvd - swiadczy to o jakosci nagranych plyt a co za tym idzie jakosci nagrania czyli z g***a bata nie ukrecisz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
dobra ale jak nagrywam film dvd na tych samych plytach to wszystko ladnie nagrywa i moge nawet na zwyklym dvd przy telewizoze pogladac wiec nie wiem o co chodzi mam teraz najnowsza wersjie nero 6.6.0.6
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Wg mnie wina płytek. Może nagrywasz je z za dużą prędkością. CRC świadczy o błędzie w strukturze danych...to samo jest na dyskietkach 3.5 cala.Także jakość płytek taka se lub za szybko je nagrywasz. To,że możesz oglądać film to naprawdę szczęście chyba. Ja dane nagrywam x 8 , a film zawsze x4. Nic nigdy mi nie skopało. Raz jedną esperanzę ,ale to tylko przez nośnik. Także w takich przypadkach większość błędów wynika z niskiej jakości nośników i ze zbyt dużej prędkości nagrania. To,że na opakowaniu pisze x 8 a wypalarka umożliwia wypalenie x 12 to nic nie znaczy wg. mnie. A jako użytkownik NEC'a 3500 z awersją do Litków i z niemiłą przeszłością z napędami LG polecę Ci żebyś kupił NEC'a 3520
![]() Chyba,że chcesz mieć obsługę DVD_RAM, przegrywać gierki z zabezpieczeniami to bierz tego LG'ka . Ja już w gry nie gram i na horyzoncie poza tym Nec'iem , Benq 1620 i Plextor'em PX-716 nie widzę nic ciekawego...spełniającego moje potrzeby. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 10.02.2005 o godz. 13:56 |
![]() |
![]() |
#6 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
kupilem dzisaj plytki tdk , verbatim ,omega , dysan potestuje troche i sie zobaczy
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
wszystko sie ladnie nagrywa do filmow dvd wszystkie a do danych tylko verbatim i tdk
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |