![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakiej firmy polecasz palnik DVD ![]() |
|||
PLEXTOR |
![]() ![]() ![]() ![]() |
95 | 13.27% |
BENQ |
214 | 29.89% |
LG |
158 | 22.07% |
LITEON |
100 | 13.97% |
PIONEER |
76 | 10.61% |
SAMSUNG |
23 | 3.21% |
NEC |
135 | 18.85% |
ASUS |
10 | 1.40% |
SONY |
8 | 1.12% |
TOSHIBA |
13 | 1.82% |
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 716. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#661 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.04.2002
![]() |
Witam!!
Oto kolejna porcja testów Tym razem do wypalania wziąłem płytkę DVD+RW Verbatim x4. Testowałem tak jak poprzednio z tym, że najpierw całkowicie skasowałem płyte na BenQ, po czym wypaliłem na BenQ i sprawdziłem jakość zapisu. Później płytkę całkowicie skasowałem na LG, wypaliłem na LG i testy jakości na BenQ. Dane i wszystkie inne parametry identyczne dla obu nagrywarek. A oto co wyszło: NAGRYWARKA BENQ: ![]() NAGRYWARKA LG: ![]() Wnioski: Hmm... zanim osobiscie nie zacząłem testować obu nagrywarek miałem lepsze zdanie o BenQ. Sądziłem, że pomimo braku zapisu DVD-RAM, BenQ lepiej poradzi sobie z wypalaniem płytek. O LG nie krążyły dobre opinie, zwłaszcza na CDRLab. Panie i Panowie... może trafiłem na jakiegoś felernego BenQ, ale ten LG jest znacznie lepszy, a na dodatek posiada więcej możliwości (np. DVD-RAM). Jutro muszę oddać jedną z nagrywarek, no i cóż... ZOSTAWIAM LG. Może LG nie wypala jakoś mega super najlepiej, ale w tej cenie to bardzo fajna nagrywarka. Jak tylko pojawi się BenQ 1670, zabiore też na testy ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#662 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Może trochę wcześniej pojawi się Litek SHM-165H6S ![]() To też byśmy se na testy popatrzyli ![]() ![]()
![]() |
#663 | |
Bywalec
Data rejestracji: 27.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() Mam nadzieje, że chłopaki z komputerowego pozwolą zgarnąć jakiegoś litka (bo generalnie tam żadko są Litki na półce, chyba ze względu na dużą awaryjność i powroty na serwis) Pozdroofki ![]() |
|
![]() |
![]() |
#664 |
kapitan Closs
Data rejestracji: 16.02.2006
![]() |
@Crypter te nagrywary jakieś walnięte były
![]() Tak żeby nagrać DVD+RW Verbatim x4 w takim stylu,to aż prosi,żeby jeszcze raz potestować na dobrym BENQu... oto jak mój Benq 1655 poradził sobie z : Platinum DVD-RW x4 burn x 2 Octron DVD+RW x4 burn x4 ![]() Ostatnio zmieniany przez marcus777 : 28.05.2006 o godz. 20:23 |
![]() |
![]() |
#665 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Po prostu te Verbatimy są do dupy ![]() Verbatim idzie po prostu w ślady TDK - jedzie na marce wciskając chłam Przykład: Dokładnie taki sam Verbatim DVD+RW na kolejnym "uszkodzonym" 1640 -> TU ![]() ![]()
![]() |
#666 |
kapitan Closs
Data rejestracji: 16.02.2006
![]() |
hmm no tak
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.05.2006
![]() |
Witam, jestem na kupnie palnika i zastanawiam się nad
1. Benq 1655 2. Benq EW164B 3. jakas inna bezproblemowa nagrywarka ![]() Chodzi mi o dobrą jakość głównie odczytu (zapisu oczywiście też ale na odczyt kładę większy nacisk - będzie to jedyny napęd w kompie) Bardzo prosilbym o rade ktory z nich wybrac lub ewentualnie jakies propozycje w podobnej cenie ![]() Z góry dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
@czubaka posiadam Benka DW1655. Jako***347;***263; b.dobra wypalonych p***322;yt. Bardzo du***380;a wydajno***347;***263; zgrywania p***322;yt DVD/CD.
![]() |
#669 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.06.2004
![]() |
Cytat:
Posiada ktoś doświadczenia z taką sprawą? |
|
![]() |
![]() |
#670 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.05.2006
![]() |
Hmm spoko zgadzam się z Tobą
![]() jestem właściwie zdecydowany na tego benka 1655 tylko chciałem jeszcze zebrać opinie na temat tej drugiej zewnetrznej maszynki bo mało o niej jest postów a w sumie ok 150 zl drozsza jest wiec zastanawiam się czy warto doplacic i ja kupic?chociaz w z drógiej strony bede uzywal palnika tylko w domku sporadycznie do przegrania jakiegos filmiku i wlasciwie tyle, więc nie wiem czy jest sens placic 150 zl wiecej za ten zewnętrzny model? (tak szczerze to zastanawiałem sie nad nim dlatego ze polecał go VIZZARD bo te jego 7 000 komentarzy budzi szacunek i myślę że chłopina się zna na rzeczy, a poza tym mając zewnętrzniaka mógłbym go nosić do dziewczyny zeby jakiś filmik u niej obejrzeć tylko...teraz wpadłem na taki pomysł ze... jak bym kupił sobie tego 1655 a dziewczynie jakiś zwykły odtwarzacz dvd za 50 zł to jestem 100 zł do przodu ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez czubaka : 30.05.2006 o godz. 10:01 |
![]() |
![]() |
#671 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...scribe-18.html
ostatni m***243;j post w tym topicu..? co o tym s***261;dzicie ?
#672 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.05.2006
![]() |
Witam wszystkich, potzrebuje pomocy z wyborem nagrywarki dvd, mam do wyboru dwie nagrywarki
1. LiteOn SHW-1635S 2. LiteOn LDW-851S Ktorą mam wybrać z tych dwóch moze mi ktos pomóc bo nie znam sie w tym temacie a mam mozliwosc kupic ktorąś z nich?? prosze o szybkie i konkretne odpowiedzi!!! Dzieki wilkie napiszcie mi ktora jest starsza i i jakie predkosci maja ![]() prosze o odpoiwedz ja sie nie orientuje w tych tematach, prosze pomozcie ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oba wymienione prze Ciebie lite-ony są "nie pierwszej świeżości"
851 już nie jest od dawna produkowany - prędkość max 8x, 1635 prędkość max 16x jak chcesz więcej danych ze specyfikacji to www.liteon.ab.pl lub http://www.liteonit.com/ pozdro |
![]() |
![]() |
#674 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.05.2006
![]() |
dzieki jeszcze jedno pytanko???
a z tych dwoch to ktora bys polecił
![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |