![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakiej firmy polecasz palnik DVD ![]() |
|||
PLEXTOR |
![]() ![]() ![]() ![]() |
95 | 13.27% |
BENQ |
214 | 29.89% |
LG |
158 | 22.07% |
LITEON |
100 | 13.97% |
PIONEER |
76 | 10.61% |
SAMSUNG |
23 | 3.21% |
NEC |
135 | 18.85% |
ASUS |
10 | 1.40% |
SONY |
8 | 1.12% |
TOSHIBA |
13 | 1.82% |
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 716. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#826 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
radma jak tasma - jest normalna
po prostu do 40 zyl normalnych dolozyli co druga uziemnienia zeby interferancji nie bylo pozawala to wyciagac szybsze transfery wiec komp musi to pociagnac - w koncu to standard ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#827 | |
Czikita xD
Data rejestracji: 01.07.2006
![]() |
Cytat:
A o jakim NEC`u mówisz ![]() ![]() Ja sobie wziąłem BenQ DW1655 i jestem zadowolony ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#828 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2006
![]() |
Witam...
jestem nowym uzytkownikiem nigdy w zyciu nie posiadalem zadnej nagrywarki... los jednak tak chcial ze jestem zmuszony kupic jedna potrzebna mi ona do nagrywania filmow z kamery... tak zebym mogl sobie je potem ogladac na zwyklym playerku dvd podlaczonym do tv... i wszystko bylo by cacy gdyby nie fakt ze nie mam pojecia jaki naped kupic... cena ogolnie nie ma wiekszego znaczenia... do wyboru mam takie modele -DVDRW PIONEER 110BK -DVDRW ASUS 1608P3S -DVDRW NEC ND-4571A/GND LABEL FLASH -PLEXTOR PX-750A/T3K -PLEXTOR PX-760A/T3K -PLEXTOR PX-755SA/T3K SATA i do tego jakie plytki najlepiej kupowac? i czy jest roznica w jakosci nagranej plyty (chodzi o ilosc bledow) przy zapisie na plycie dwuwarstwowej a jedno? dziekuje bardzo za podpowiedz i jak by mozna bylo to z uzasadnieniem... probowalem poczytac kilka tematow zalozonych na temat tych modeli jednak nie za bardzo wiem jak interpretowac zamieszczone tam wyniki ![]() Ostatnio zmieniany przez pionierprog : 14.07.2006 o godz. 00:20 |
![]() |
![]() |
#829 |
Czikita xD
![]() |
No to tak...
Zaczniemy od początku... Pioneera DVR-110 raczej nie kupuj, bo wyszedł już nowy model DVR-111 ![]() A jeżeli Cię interesują testy Pionerów tych to tak... http://www.cdrinfo.pl/artykuly/recen...-110/index.php - Pioneer DVR-110 http://www.cdrlab.pl/article_wstep_2...VR-111DBK.html - Pioneer DVR-111 (można w prosty sposób przerabiać na inne modele, wgrywając odpowiedni Bios) to nic innego jak Pioneer 111 sprzedawany przez Asusa, także można go przerobić na Pioneera 111 i jego pokrewne wersje (różniące się jedynie biosem ![]() NEC ND-4571A Ten NEC jest bardzo dobry pod względem zapisu... Lecz dużo słabiej radzi sobie z korekcją błędów... Zresztą masz test: http://www.cdrlab.pl/article_wstep_3144.html Jeżeli Plextora to jak najbardziej PX-760A jest on najnowszy z rodziny i niestety najdroższy... Ale jeżeli cena dla Ciebie nie gra roli to jest wsam raz... http://www.cdrlab.pl/article_wstep_2859.html - Plextor PX-760A Ja radziłbym się jeszcze zastanowić nad BenQ DW1655 =) Całkiem spoko pali (wiem bo mam) i ma dobrą korekcję błędów ![]() ![]() A co do płyt to do filmów radzę stosować firmowe nosniki np. Verbatim, Sony, TDK może Philips... Tak do twoich zastosowań to radziłbym ASUS 1608P3S/Pioneer DVR-111 albo Nec`a ND-4571A albo Plextora PX-760A wszystkie wymienione tu napędy bardzo dobrze nagrywają... ![]() Wybór należy do Ciebie ![]() A co do płyt dwuwarstwowych, to wszystkie nagrywarki wymienione wyżej powinny nie mieć problemów z ich zapisem... ![]() Polecałbym Pioneera DVR-111 lub jego OEM`a sprzedawanego pod marką Asus czyli ASUS 1608P3S, ponieważ oferują one bardzo dobrą a wręcz perfekcyjną jakość zapisu zarówno płyt DVD-R, DVD+R jak i płyt dwuwarstwowych... Na Twoim miejscu wybrałbym własnie Pioneera DVR-111/Asusa 1608P3S ![]() Ale cóż, wybór należy do Ciebie... ![]() Jeżeli pomogłem to proszę bardzo o wynagrodzenie mi tego... ![]() ![]()
Zawsze, gdy widzę jak jakaś staruszka ślizga się i przewraca na mokrym chodniku, moim pierwszym odruchem jest śmiech. Ale potem myślę: a gdybym był mrówką, i upadłaby na mnie? I wtedy to już nie jest śmieszne. ![]() Ostatnio zmieniany przez Hebel : 15.07.2006 o godz. 12:23 |
![]() |
![]() |
#830 |
Nowy na forum
![]() |
mysle ze pomogles mi znacznie
![]() ![]() ![]() po przeczytaniu tych recenzji calkowicie musze zrezygnowac z plextora... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez pionierprog : 15.07.2006 o godz. 14:03 |
![]() |
![]() |
#831 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Sam posiadam Benq LS DW1655 na kt***243;rym p***322;ytki pal***261; si***281; bardzo ***322;adnie. Wi***281;c je***380;eli wybra***322;by***347; ten nap***281;d uwierz mi ***380;e nie b***281;dziesz ***380;a***322;owa***322;.
![]() |
#832 |
Nowy na forum
![]() |
wybralem naped pioneera... z tego co opisane bylo jakosc nagrywania ma najlepsza z opisanych... a mi nagrywarka nie potrzebna do innych rzeczy nie mam zamiaru kopiowac filmow ani muzyki, czy gier... ona mi potrzebna tylko do nagrywania filmow... a do tego chyba najlepiej bedzie pasowac ten pioneer 111
|
![]() |
![]() |
#833 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jestem pod wrażeniem ![]()
![]() |
#834 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak jak wcze***347;niej kto***347; pisa***322; posty Hebela & Vizzarda s***261; bardzo podobne
![]() ![]()
#835 | ||
Czikita xD
![]() |
Cytat:
Uczę się od mistrza... ![]() ![]() ![]() ![]() Czarodziej RoooooX ![]() Cytat:
Możesz mi się odwdzięczyć dając reputację... Możesz to zrobić klikając taki kwadracik z "krzyżykiem" i "ptaszkiem" pod moim postem... Ale to nie jest konieczne, ważne że pomogłem ![]() ![]()
Zawsze, gdy widzę jak jakaś staruszka ślizga się i przewraca na mokrym chodniku, moim pierwszym odruchem jest śmiech. Ale potem myślę: a gdybym był mrówką, i upadłaby na mnie? I wtedy to już nie jest śmieszne. ![]() Ostatnio zmieniany przez Hebel : 15.07.2006 o godz. 23:26 |
||
![]() |
![]() |
#836 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I'm the Master Of Puppets! ![]() ![]() ![]() Cóż mogę powiedzieć? ![]() Cytat:
![]() Za publiczne namawianie do zabaw z "ptaszkiem"... ![]() ![]()
![]() |
#837 |
Nowy na forum
![]() |
lol
![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#839 |
Czikita xD
![]() |
Dobra przepraszam...
![]() ![]() Już nie będę tak robił... To był pierwszy i ostatni raz ![]() Szkoda, że już nie mogę edytować tamtych postów... ![]() ![]() Ale powracając do tematu... pionierprog gratuluję wyboru ![]() ![]()
Zawsze, gdy widzę jak jakaś staruszka ślizga się i przewraca na mokrym chodniku, moim pierwszym odruchem jest śmiech. Ale potem myślę: a gdybym był mrówką, i upadłaby na mnie? I wtedy to już nie jest śmieszne. ![]() Ostatnio zmieniany przez Hebel : 16.07.2006 o godz. 10:33 |
![]() |
![]() |
#840 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2006
![]() |
chcę zakupić nagrywarkę. która lepsza :LG H20L czy BENQ DW1655. Zalezy mi na jakości odczytu/wypalania i grawerki
|
![]() |
![]() |
|
|