Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Jakiej firmy polecasz palnik DVD ?
PLEXTOR 95 13.27%
BENQ 214 29.89%
LG 158 22.07%
LITEON 100 13.97%
PIONEER 76 10.61%
SAMSUNG 23 3.21%
NEC 135 18.85%
ASUS 10 1.40%
SONY 8 1.12%
TOSHIBA 13 1.82%
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 716. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 22.09.2006, 02:50   #11
sithmtx
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.09.2006
sithmtx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
NAjleprzy? plextor!!!! Mialem tylko jeden produkt tej firmy i to calkiem przypadkiem ..kumpel frajer sie za mojego lg zamienil mniejsza o powód(w sumie to z glupia strzeklilem a on uwierzyl hehehehehe) byla to wypalarka 12x cdrw 1210 A. a wtedy to prawie calego pc-a mozna bylo za nia kupic. Nigdy nie zawiodla, a sluzyla mi p[are lat do produkcji gieldowych^^. z kilka tysiecy chyba plyt wypalila a na palcach jednej reki mozna policzyc ile zaledwie spalila, bez znaczenia jak psiej jakosci byly nosniki. Nagrywa do tej pory, i żal bieże, ze tylko cd. Wiec o ile taktyka firmy sie nie zmienila i poziom w dvd burnerach odzwierciedla ten znany( a przynajmniej mnie) z cd-przodków, nie istnieje barzdziej racjonalny wybór, jesli juz ma sie troszke gotówki na zbyciu. Ja wiem, obecnie stówa z groszem i nówenke psich firm mozna miec z dwu-letnia-szemraną gwarancją, wydaje sie atrakcyjne jesli wlasnie bez podpalacza sie szostało(tak jak w moim przypadku i przygodzie jaką jest obecnie to cos firmowane przez SONY). Bo przeciez zawsze może sie cos niałamiącego zasad gwarancji "przytrafic" tuz przed koncem sezonu sponsorowanego i mamy nowiutenkie 2 lata przypadków przyspieszających siwizne na globie. Gdzie te nudne czasy? Gdy nagrywanie duzej ilosci plyt urozmaicane bylo tylko zmianą na nastepny czysty nosnik, po ukonczonym wypalaniu, Szczerze to zdurnialem patrzac sie na komunikat o niepowodzeniu, kiedy to Nowe "po atrakcyjnej cenie"cós tak oznajmilo burn failed, zadowolone z siebie jeszcze tacke wysówa i prosi o kolejny krazek... Co sie mogło stac? może cos z pamiecia zasilaniem, alboi czyzby jakis bad sektor dysku uniemozliwil operacje zakonczoną sukcesem-jedynym mozliwynm plextor-komunikatem. Alez skąd!!! porzadku . Dopiero po roku urzytkowania tego paszcza, ja takze mam na porzadku dziennym mozliwosc Niepewnosc przy: burn process.Ograniczam picie w celu pozyskania sprzetu PLEX-a, a póki co musze z Sony korzystac, No w koncu wykladanie garażu "upalonymi i nietolerowanymi" tego wymaga.
ps: Bez ofensywy do sony, bo takze wiem ze moglem gorzej trafić. Są ludzie kupujący lite-on'y samsungi i NEc'i, oczywiscie szanujemy ich.... :p
sithmtx jest offline  

Twoje uprawnienia: