Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jaka Spaware Dvd Kupic !!!!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-spaware-dvd-kupic-23467/)

Jabba the Hutt 18.07.2003 22:45

[QUOTE]FuFu napisa***322;(a)
[B]
Cytat:

Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Jak dla mnie, kolejność jest następująca :
- nagrywarki dualformat -R/+R
- nagrywarki -R
- nagrywarki +R

Ostatniej bym nie kupił...
Co do firm : Pioneer, TEAC, NEC. A wiec stawiamy na format -R ? Pojawily sie na forum opinie ze wlasnie +R jest bardziej popierany w Europie i na swiecie za sprawa MIcrosoft ktory poparl ten ostatni !!!!!!! Pozostaje wiec chyba troszeczke poczekac na rozwoj wydarzen?

Trochę źle mnie zinterpretowałeś. Z mojej wypowiedzi wynika,ze popieram dualformat czyli -/+R razem w jednym palniku. -R bo mam Pionka 444 DVD, który to czyta a +R wyłącznie na wszelki wypadek. Samo +R nic mi nie daje, bo nie miałbym gdzie ich odtwarzać. A z samotnym -R to jakoś bym sobie radził :). Jest to więc moja prywatna opinia.

Co do wsparcia Mikrosoftu. Podobno Winda XP też wypala płytki CDR (jest w niej do tego jakiś progs). Do dziś nie wiem jak, bo mam przecież Nero, Feurio i inne do tego programy.

Pozdrawiam

Jabba

jastas 23.07.2003 21:42

Odnośnie nagrywarek DVD
Właśnie kupiłem spawarkę NEC-1300A "dualformat" i muszę przyznać, iż jestem mile "rozczarowany". Wygląda, że to niezły sprzęt. Z marszu zrobiłem Shreka z oryginału na DVD+R (Verbatim) - oczywiście kopia bezpieczeństwa - i poszło bez problemów, bardzo fajnie. Sprawdziłem odtwarzanie kopii na DVDromach Toshiby x16, Actimy x16 i LG. Na LG nie poszła, ale ten napęd DVD to już antyk x4 i nawet nie widzi tej płyty jak i DVD+RW akossa. Może mi ktoś polecić możliwie tanie, dobre płyty DVD-R i DVD+R ? Nie mam jeszcze rozeznania w tym temacie i kupowałem Verbatimy i Akossy "na wyczucie".

Jabba the Hutt 23.07.2003 22:10

Cytat:

jastas napisa***322;(a)
Odnośnie nagrywarek DVD
Może mi ktoś polecić możliwie tanie, dobre płyty DVD-R i DVD+R ? Nie mam jeszcze rozeznania w tym temacie i kupowałem Verbatimy i Akossy "na wyczucie".

Co do -R to zgodnie z tradycją zaczerpnietą jeszcze z nagrywarek CDRW polecam własnie Verbatim i TDK. Sprawdzały się CDRy, sprawdzą i DVDR. Natomiast bardzo popularne w narodzie są PRINCO i ESPERANZA (bo tańsze). Nie wiem co sądzić o ich jakości i trwałości. Zajrzyj na stronę www.divx.pl, na forum do działu DVD-RW. Jest tam tabela z polecanymi i nie polecanymi nośnikami DVD.
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=3938

Jabba

jastas 24.07.2003 22:00

Odnośnie nośników DVD
Dzięki Jabba, info i tabela na forum.divx.pl ciekawe choć jeszcze trochę mało. Ogólnie wszyscy z tańszych nośników chwalą wyroby Mediasonic więc chyba i ja spróbuję (jak sprawdziłem cena w sklepie internetowym 4,80zł/1 szt., są gdzieś taniej? ). Hmm, Mediasonic... Co to w ogóle za firma? Gdzieś juz chyba widziałem jej CDRy ale wyglądały tak niepozornie, że nie odważyłem się kupić. Czy esperanze są jeszcze produkowane czy to już koniec produktu? W kilku sklepach internetowych są w ofercie ale gdy spojrzę na stan magazynowy, to widnieje - brak.
Pozdr

Jabba the Hutt 24.07.2003 22:08

Cytat:

jastas napisa***322;(a)
Odnośnie nośników DVD
Ogólnie wszyscy z tańszych nośników chwalą wyroby Mediasonic więc chyba i ja spróbuję (jak sprawdziłem cena w sklepie internetowym 4,80zł/1 szt., są gdzieś taniej? ). Hmm, Mediasonic... Co to w ogóle za firma? Gdzieś juz chyba widziałem jej CDRy ale wyglądały tak niepozornie, że nie odważyłem się kupić. Czy esperanze są jeszcze produkowane czy to już koniec produktu? W kilku sklepach internetowych są w ofercie ale gdy spojrzę na stan magazynowy, to widnieje - brak.
Pozdr

Mediasonic ??? Nie znam wogóle. Esperanze we Wrocławiu są dostepne - x4. Wątpię ,żeby zaprzestano "konfekcjonowania" płyt pod marką Esperanza.

A tak wogóle to niedługo chyba ceny płytek spadną do powiedzmy 3 -4 zł. 3 zł te gorsze, 4 zł te lepsze. Będzie jak z CDRami - masz taniochę za 90 gr czy 1 zł oraz lepsze płytki po 1,40 -2 zł.

Jabba

baski 25.07.2003 09:10

.

:cisza:

Optodisk - dobre i tanie płytki!

8) 8) 8)

.

lukas69 25.07.2003 09:46

baski
moj znajomy powiedzial tak: "na czym nagrywasz ? jak optodisk to nawet od ciebie nie chce porzyczyć :) "

baski 25.07.2003 13:31

Cytat:

lukas69 napisa***322;(a)
baski
moj znajomy powiedzial tak: "na czym nagrywasz ? jak optodisk to nawet od ciebie nie chce porzyczyć :) "

:cisza:

A o co mu chodziło - przegrzewał sie jego DVD player?? :D ^_^

A tak poważnie - uzywam tych płytek i żadnych problemów - jeśli chodzi o DVD playery to moim zadaniem problem tkwi w sofcie do nagrywania i w samych playerach (Thomson jest do d..py - mam takiego i nie polecam). Poza tym optodisk to jeden z największych producentów plytek dvd sprzedajacych pod swoja marka - dlatego nie moga sobie pozwolic na produkcje chlamu. Esperanza, datex, Multitech etc - to marki posrednikow ktorzy robia gdzie taniej - dzis tu, jutro tam - i nie masz pewnosci jaka partie kupisz..........

8) 8) 8)

PS

Oczywiscie istnieje ryzyko, ze nie mam racji :buu:

.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:14.