![]() |
[QUOTE]FuFu napisa***322;(a)
[B] Cytat:
Co do wsparcia Mikrosoftu. Podobno Winda XP też wypala płytki CDR (jest w niej do tego jakiś progs). Do dziś nie wiem jak, bo mam przecież Nero, Feurio i inne do tego programy. Pozdrawiam Jabba |
Odnośnie nagrywarek DVD
Właśnie kupiłem spawarkę NEC-1300A "dualformat" i muszę przyznać, iż jestem mile "rozczarowany". Wygląda, że to niezły sprzęt. Z marszu zrobiłem Shreka z oryginału na DVD+R (Verbatim) - oczywiście kopia bezpieczeństwa - i poszło bez problemów, bardzo fajnie. Sprawdziłem odtwarzanie kopii na DVDromach Toshiby x16, Actimy x16 i LG. Na LG nie poszła, ale ten napęd DVD to już antyk x4 i nawet nie widzi tej płyty jak i DVD+RW akossa. Może mi ktoś polecić możliwie tanie, dobre płyty DVD-R i DVD+R ? Nie mam jeszcze rozeznania w tym temacie i kupowałem Verbatimy i Akossy "na wyczucie". |
Cytat:
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=3938 Jabba |
Odnośnie nośników DVD
Dzięki Jabba, info i tabela na forum.divx.pl ciekawe choć jeszcze trochę mało. Ogólnie wszyscy z tańszych nośników chwalą wyroby Mediasonic więc chyba i ja spróbuję (jak sprawdziłem cena w sklepie internetowym 4,80zł/1 szt., są gdzieś taniej? ). Hmm, Mediasonic... Co to w ogóle za firma? Gdzieś juz chyba widziałem jej CDRy ale wyglądały tak niepozornie, że nie odważyłem się kupić. Czy esperanze są jeszcze produkowane czy to już koniec produktu? W kilku sklepach internetowych są w ofercie ale gdy spojrzę na stan magazynowy, to widnieje - brak. Pozdr |
Cytat:
A tak wogóle to niedługo chyba ceny płytek spadną do powiedzmy 3 -4 zł. 3 zł te gorsze, 4 zł te lepsze. Będzie jak z CDRami - masz taniochę za 90 gr czy 1 zł oraz lepsze płytki po 1,40 -2 zł. Jabba |
.
:cisza: Optodisk - dobre i tanie płytki! 8) 8) 8) . |
baski
moj znajomy powiedzial tak: "na czym nagrywasz ? jak optodisk to nawet od ciebie nie chce porzyczyć :) " |
Cytat:
A o co mu chodziło - przegrzewał sie jego DVD player?? :D ^_^ A tak poważnie - uzywam tych płytek i żadnych problemów - jeśli chodzi o DVD playery to moim zadaniem problem tkwi w sofcie do nagrywania i w samych playerach (Thomson jest do d..py - mam takiego i nie polecam). Poza tym optodisk to jeden z największych producentów plytek dvd sprzedajacych pod swoja marka - dlatego nie moga sobie pozwolic na produkcje chlamu. Esperanza, datex, Multitech etc - to marki posrednikow ktorzy robia gdzie taniej - dzis tu, jutro tam - i nie masz pewnosci jaka partie kupisz.......... 8) 8) 8) PS Oczywiscie istnieje ryzyko, ze nie mam racji :buu: . |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:14. |